Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

lördag 30 mars 2013

Påskens innebörd

Påsken. En alldeles speciell högtid för mig.
Visst, Jesus i all ära, men för mig betyder det främst liv. Minis liv. För det var på påskafton för två år sedan som vi fick två embryon insatta och ett av dem blev Mini. Ägg. Ägg. Ägg. Det viktigaste som finns. Och nu är det Mini som är det viktigaste som finns.
Det firar vi med att hon är jättesjuk. 40-41 graders feber och idag har hon sovit 4 timmar i sträck (ok, en liiiten drickpaus i mitten).
Nu går hon på Ipren och Alvedon och är lite mer normal igen, men vi är låsta inomhus. Och hon vill sitta ihop med mig. Bokstavligen. De fyra timmarna hon sovit har hon sovit mot min mage. Hon är galet mammig just nu. Det ska pussas och kramas och hängas på mig hela tiden. Hon är med när jag kissar, när jag lagar mat, när jag gör nummer två, när jag tvättar, när jag dammsuger, när jag jobbar hemma, när jag ser på tv, när jag sover, när jag...ALLT.
Det kan vara lite jobbigt ibland men ungefär 99% av tiden så njuter jag. Det är det här jag har velat ha. Och jag har det. En vacker dag vill hon inte hänga med mig alls så just nu är det bara härligt. En liten tjej som jag älskar helt otroligt villkorslöst. Den mest fantastiska, egensinniga, fantasifulla, glada och goa tjejen finns här hos oss.
Jag är så glad att vi fick till det till slut. Den finaste lilla tjejen i världen fick vi. Vilken tur vi har haft!

Glad påsk till dig, min lilla finaste Mini!



(Om någon oroar sig: hon åt inte tejpen, jag tog den ifrån henne.)


onsdag 27 mars 2013

Testerna

Som jag trodde. Fru Gyn ställer sig lite frågande till testerna. Eller snarare ett och det är Chomocysteine som hon inte förstår vad det ska vara bra för. Hon vill veta mer om varför det ska tas för det är inte något "standardtest" som finns med på provtagningslistorna utan måste specialbeställas.
Förresten var även Lupus anticoagulant numer ett specialtest som måste beställas vid sidan av (vanlig remiss går inte).
Och så var tydligen inte listan från AVA helt perfekt specificerad. Det finns lite olika varianter av de olika testen som AVA ber om och de måste specificera sig lite mer kring vad mer exakt som ska mätas av alla olika testerna.
Suck. Alltid är det något. Och så hamnar man i det där läget igen. Det där när man ska hålla reda på allt själv och sätta sig in i allt utan läkarkunskaper och maila, fixa, trixa och dona.
Men klart att jag är tacksam över att min Fru Gyn faktiskt hjälper till så gott hon kan och hon ska även ringa kollegor och fråga lite mer.
-"För att jag är nyfiken.", säger hon glatt.
Men så påpekar hon att hon tycker att det är konstigt att de vill ta alla prover. Jag har ju trots allt haft en graviditet mellan de två missfallen och att just IVF/ÄD kan ge en lite ökad risk till upptäckta missfall jämfört med vanliga graviditeter där en del tidiga missfall aldrig upptäcks eftersom man inte ens vet om att man är gravid.

Så nu har jag mailat AVA och frågat om jag kan ta Chomocysteine- och Lupus-testerna hos dem samtidigt som insättningen istället. Krångliga människor. Kan de inte bara slänga in embryona och så PANG! blir jag gravid? Det vore så mycket trevligare så.

To be continued...

KRAM

fredag 22 mars 2013

Mailboxen

Jag har inte kikat i min mailbox på ett bra tag. Idag gjorde jag det och OJ, vad många mail jag fått!

Så jag vill bara säga att jag inte hinner svara på allt just nu men jag jobbar på det. Lovar att försöka svara alla så gott det går.
Behöver ni veta mer om kliniker och annat lite mer praktiskt kring allt jag gjort så kan ni alltid titta under fliken "Min väg till barn" här ovan. Där skriver jag kortfattat om vår resa och länkar till olika händelser. Om ni klickar på länkarna så hamnar ni i "rätt" period för när olika behandlingar skett och kan på så sätt kika i inläggen som ligger runt den tiden, för att få lite mer info (hoppas att ni förstår hur jag menar...). Så länge. Men jag försöker svara så gott jag hinner. Lovar!

Kram igen!

Tester, it is

Ok, en snabbgoogling visar att allt handlar om immunologi och benägenheten till trombos (bldopropp och koagulering). Makes sense i sammanhanget.
Gissar att jag verkligen behöver och vill ta proverna så det blir verkligen ett samtal till gyn på måndag.

Kram igen

En drös prover

Vad många det är som flyttar nu! Och säljer och köper och har sig. Hus, alltså. Kul!

Men nu var det inte det jag skulle skriva om...
Jag fick svar från AVA idag. Eftersom jag har haft två missfall så vill de att jag ska ta en del prover. Jag  måste nog googla lite för jag har ingen aning om vad dessa prover innebär, men dessa vill de att jag ska ta (blodprov):

- Chomocysteine (ska nog stå "C, homocysteine"...)
- Lupus anticoagulant
- Cardiolipin antibodies
- Antitrombin III
- Protein C activity
- Free protein S
- Resistence against activated protein C


Jag förstår ordet "protein", det är väl ungefär allt. Så nu ska här googlas! OCh det ska bli intressant att höra vad min gyn säger om dessa prover... Och om hon skriver remiss åt mig. Om inte blir det den dyra gyn igen.

Fredagskramar på er

torsdag 21 mars 2013

Fart

Ligger i sängen med Mini som snusar så gott bredvid mig. Goa lilla unge!
Vilken tur att vi fick just dig i våra liv. Finaste.

Idag var jag hos gyn och allt såg bra ut. 3,5 mm slemhinna och så tunn ska den vara just nu. Inga cystor eller annat "skräp" någonstans. Så nu ska jag maila AVA och sen lär vi väl köra så fort det blir mens igen.

Tänk om vår fina lilla tjej kan få ett syskon. Det vore något! Och om ett syskon kunde få Mini till syskon. Vilken grej! Vilken dröm som skulle gå i uppfyllelse. Kan vi ha sån tur månne? Vi får se...
Under tiden njuter jag till fullo. Mini får mig alltid glad. Alltid! Det är helt otroligt härligt.
Och hon är så energisk. Det går undan när hon är med. Fart och fläkt ska det vara minsann. Det har hon nog fått från mig... Faktiskt.

Kram

onsdag 20 mars 2013

Gyn och bebistankar

Jösses, tiden rusar iväg!
Men jag har i alla fall fått lite mer balans i allt. Tiden tuggar inte på mig längre, hehe!

Ett bevis på att jag inte har haft tankarna med mig alla gånger, är att jag missade gyntiden jag hade i måndags. Jag fick en ny till igår. Den missade jag också.... Jag bara glömde att gå dit. Båda gångerna! Så imorgon har jag en ny tid. Den får jag absolut inte glömma.

Mini växer så det knakar. Mentalt så är hon otroligt framåt medan hon inte är så förtjust i att gå ännu. Några steg men så går det fortare att krypa så då kör hon på det istället. Min smarta lilla fintjej.
Hon pratar massor, enstaka ord men mest en massa pladder. Och så sjunger hon gärna och ofta. Mest blir det "Bä, bä bliblubblubb". "Bä, bä vita lamm" är det. Det är inte så lätt när man bara kan säga bäbä... Men vackert är det. Så klart (stolt mamma av värsta sorten, hihi).

Vi har förresten kommit på att om mensen kommer som den ska och det skulle bli en bebis till, ja, då kommer den väldans nära Minis födelsedag. Lustigt!
Men nu är ju min mens ganska opålitlig... Så jag räknar med att allt kan gå åt skogen också.

Kram på er!

tisdag 12 mars 2013

Spinner

Det händer så mycket. Min ork finns inte riktigt. Eller, jo, den finns nog men jag tar mig inte tiden att hitta den.
Det berömda ekorrhjulet har fångat mig och all min tid går åt till att stoppa det och gå min egen väg som vanligt, istället. Men det är svårt.

Det är med en bit sorg i hjärtat jag säger hej då till Mini varje morgon. Vetskapen att jag inte får umgås med henne på heltid igen är lite svårt att hantera ibland. Visst, helt överkomligt, men ändå, ett litet hjärtbett när jag tänker på det. Aldrig mer Mini och jag på heltid dag efter dag igen. Men jag njöt av varje sekund det varade i alla fall!

Och så åker jag till jobbet och det blir mer och mer att göra. Som egen och konsult känns det toppen. Ända till idag då kunden har ändrat sina planer och jag blir ganska hårt drabbad förmodligen. Uppdraget slutar tidigare än väntat. Jobbigt!
Nu måste jag förmodligen jaga nytt uppdrag och det är tidskrävande... Jag måste ju jobba hos kunden på dagarna. Så jag jagar tid.

Och så leta boende. Och söka bygglov. Och ringa hustillverkaren. Och planera hela året framför oss.

Vi andas och försöker ta en sak i taget men för mig är det tungt. Allt spinner och jag hinner inte ikapp. Jag känner mig splittrad.

Måste. Ta. Det. Lugnt.

Kram

fredag 8 mars 2013

Bubbel

Åååh, jag hann!
Ville gärna skriva något så här på internationella kvinnodagen. Den känns viktig för mig. Det är något med systerskap på något sätt. Jag tänker på alla kvinnor jag vill hjälpa men som jag inte når till. Tänk om jag kunde rädda världen, liksom. I alla fall alla kvinnor och barn.
Alla har t.ex. inte en Fin M. En del kanske har en Dum B som slåss.
Mina tankar till alla kvinnor där ute idag.

Nåväl, dagen till ära så har vi äntligen sålt huset. Så. Jävla. Skönt.
Det gick för ett rekordpris och t.o.m. mäklaren var lite tagen av det höga budet. Najs.
Så det blev finbubbel till middagen.
Och Fina M var i chocktillstånd, hahaha! Eller... Det var vi nog båda två.
-"Alltså, nu är huset sålt? De kan inte hoppa av?", frågade han precis som om han inte visste vad som just hänt. Men det vet han.
Och sen drömde jag mig bort bland tjusiga stenbänkar i kök och pool på tomten och en massa annan lyx. Vi får se vad som kan bli verklighet vid husbygget....

Imorgon är det Minis sista babysimdag och det ser jag fram emot. Fram till för bara någon gång sedan så har hon klamrat sig fast på mig hela tiden. Hon har haft kul men tyckt att det är lite småläskigt. Hon VILL göra saker men jag ska vara där hela tiden och ibland vill hon bara mysa i det varma vattnet.
Men sist vi var där, då! Allt lossnade och hon kastade sig ut i vattnet! Hon försökte simma, hon plaskade, hon tjöt, hon dök massor av gånger och hon ville inte gå upp ur vattnet när det var slut.
Så det blir nog kul imorgon.

Kram till alla kvinnor där ute!

torsdag 7 mars 2013

Bokat

Och nu har jag bokat en koll av slemhinnan den 18/3. Då ska allt se normalt ut så att vi kan köra på.
Najs!

Kram

Hjärtklappning

Min hjärna spinner... Folk har blivit galna för vi har fått in bud vi bara kunnat drömma om för huset. Imorgon skriver vi kontrakt och vill sig allt väl så hamnar vi i en drömsits. Jösses!

Och på toppen av det fick jag mens imorse. Vi vill köra på FET nu men läkaren vill att jag ska göra ett VUL dag 10-12 efter mensstart. Det betyder ju att det inte blir något förrän nästa mens. Kanske lika bra det... Mitt hjärta klarar inte mer påfrestning just nu känns det som. Budgivningar är spänning på hög nivå.
Men jag ska nog dubbelkolla hur AVA tänker sig hur planen kan komma att se ut.

Stirriga kramar!

tisdag 5 mars 2013

Jag lever!

Åh, det värmer när någon frågar efter bloggandet! Tack, Em!

Nej, jag har inte slutat att blogga. Det har bara blivit ett ofrivilligt uppehåll. Det är mycket nu...

Mini växer och frodas. Hon hittar på egna lekar, hon busar och spelar oss spratt. Helt otroligt. Häromdan så kröp jag före henne in i ett rum. Hon skulle jaga mig. När jag kom in i det andra rummet hörde jag hur hon stannade upp och blev tyst bakom dörrhörnet, så jag vände mig om men såg henne inte.
"Mini?"
Jag lutade mig fram runt hörnet för att se henne. Där stod hon på alla fyra och tittade på mig pillemariskt och började tokskratta. Hon lurade mig. Kul!

Och så har vi packat, stuvat och städat inför fotograferingen. Dagen efter att huset kom ut på nätet så blev det rusning efter extravisningar. Kul det med! Men ack vad det krånglade till det... Det är omöjligt att hålla ett hus i visningsbart skick med Mini i huset. Så vi har fått göra mycket i omgångar. Igår var första extravisningen och idag blir det tre till... Phu!
Fina M får slita hårt för jag har tokmycket på jobbet. Inte många minuter till annat.

Jo, vi måste ordna ett temporärt boende också, vilket tar lite tid att leta upp. Från maj t.o.m. juli har vi inget boende. Det känns så där men vi har några krokar ute. Får se om det kan bli något.
Är det någon som läser bloggen och har något att hyra ut för en rimlig summa så hör gärna av er! Hus, lägenhet, sommarhus...

Vi har också besökt tre dagis i vår nya kommun. Turligt nog så är det en liten årskull, 2012:orna, i den kommunen vilket betyder att vi verkligen kan välja var Mini ska tillbringa sina dagar. Härligt! Vi har fastnat för ett dagis med hemtrevlig atmosfär, personal som jobbat där i hundra år och där de verkligen SER barnen. Barnens villkor. Me like.

Och så har jag äntligen blivit egen igen. Jobbar som konsult på heltid så jag försöker att planera det lite också och måste uppdatera mitt cv och träffa kontakter. När nu det ska hinnas med...

Så igår kom vi på att vi vill försöka med syskon redan kommande mens. Why not?, liksom. Så nu ska jag börja maila med AVA igen. Vi har fem kvar i frysen (eller var det fyra? Har ingen koll längre, allt handlar om flytt och husbygge just nu).

Jag somnar kl 20 varje kväll. Tillsammans med Mini. Hon har dessutom haft den lilla egenheten att vakna kl 5 istället för kl 6 den senaste tiden. En timmes mindre sömn på morgonen är förödande för min energinivå. Jag är helt slut på kvällen... Så bloggandet får lida lite just nu men jag ska försöka att skärpa mig för jag har så mycket jag vill skriva om!
SMER t.ex.. Deras tankar kring etik och hjälp att få barn. Jag har läst deras rapport (länkar när jag är vid en dator) och självklart vill jag vädra mina åsikter lite, hihi!
Det mesta de yttrat sig om är positivt i alla fall. Skönt! Men, som sagt, jag lär väl skriva mer om det i ett annat inlägg.

Så jag lever för fullt! Och ska försöka blogga lite mer frekvent. Lovar!

Kramar till alla som vill ha och behöver