Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

fredag 15 augusti 2014

Svar

Prisa Fru Gyn!
Hon har konsulterat ett proffs på hysteroskopi och de har enats om att den i synnerhet ingår i en pågående fertilitetsutredning som jag ju de facto genomgår nu. Typ.
Så jag slipper betala för den. Hurraaa!
Jag hann fråga AVA vad de tar för en hysteroskopi och det kostar 700 EUR. Med flygbiljett så är det fortfarande billigare än i Sverige. Kan vara bra att veta.
På måndag ska jag till Fru Gyn och ta blodtryck och blodprov och remissen skickar hon idag. Allt bör avlöpa väl om jag nu inte har världens otur.

Kram

onsdag 13 augusti 2014

Besvikelse

För första gången är jag besviken på Fru Gyn.
När jag bad om remiss för en hysteroskopi så menade hon att hydrosonografin jag gjort tidigare är tillräcklig för att avgöra om allt ser bra ut eller inte. Hon är tveksam till att skicka remiss för en hysteroskopi och påpekade också att i Sverige hjälper man normalt sett inte till vid syskonförsök.
Kalldusch.
Jag vet ju det, men ändå. Min längtan efter syskon är precis lika stor som min längtan efter Mini. Det är ingen skillnad faktiskt. Det enda som skiljer är att jag kan mota bort känslorna genom att vara glad för att Mini finns. Men sorgen finns kvar i mitt hjärta. Så är det bara.

Fru Gyn ska konsultera en annan specialist för att se vad de ska göra.
Säger de nej så finns det tre alternativ;
Göra hysteroskopin hos AVA i Riga, göra nytt försök utan hysteroskopi (om AVA-läkaren går med på det), lägga ner barnfabriken.
Det sistnämnda känns orättvist eftersom besluten ligger i läkarnas händer, inte hos oss.

Kram

måndag 11 augusti 2014

Vemod

Ja, det blev visst lite tyst här igen...
Jag har dragit mig lite för att skriva för vi har haft det hysteriskt hemma. Minst sagt.
Husbygget drar mot sitt slut och entreprenören är ett j-la arsle, om jag ska uttrycka mig korrekt i sammanhanget. Jag har inte träffat en mer nonchalant människa. Usch och fy, säger jag bara!
Och huset skulle ha varit klart för längesedan (en månad sedan) men med alla fel som blivit så är bygget försenat. Har vi tur kan vi flytta in nu i augusti men med en massa extrakostnader som vi ska dra av mot entreprenörens kostnader. Så det blir ett rättsligt efterspel. Det känns inte kul alls. Allt vi vill göra är att flytta in i huset, vara lyckliga, glada och börja med inredandet. Nu har vi knappt ork att tänka på att packa. Alla samtal vi har hemma handlar om bygget.
Lilla Mini har en vokabulär som bl.a. innefattar ord som "husbygge", "tumstock" och "vinkelslip". Inte ok. Hon borde få fokusera på roligare ord än så.

Så, strax efter att jag skrivit senaste inlägget så framkom att Fina M nog är nöjd trots allt. Han vill inte ha fler barn. Just nu är allt stressigt, tycker han, och han vill nog mest fokusera på Mini, huset och en lugn framtid tillsammans.
Jo, jag bröt ihop. Jag hade ju bestämt mig. Vi som alltid varit ense om allt. Även när vi är oense. Vi vill alltid samma sak men bara på olika sätt ibland, om jag ska försöka att förklara mig.
Därför tappade jag fattningen lite. Obalans kan jag nog kalla det.
Att det känns stressigt kan jag förstå men jag fick fram att det ÄR stressigt eftersom jag inte vill vänta med barn tills det "passar" rent tidsmässigt. Jag är 45 snart! Jag KAN inte vänta.
Fina M vill inte vara en för gammal pappa heller så ska vi ha fler barn så är det NU. Det är ta mig tusan ständigt detta NU, och bara det är stressande i sig.
Hysteroskopin och en ny mens gör nog att vi inte kan göra FET förrän, säg, november.
Till sist enades vi om att jag gör hysteroskopin. Visar den något gravt avvikande så tar vi det då. Är den ok och allt ser bra ut eller blir bra efter den, så försöker vi igen. Det tror jag att vi enades om i alla fall.
Jag skriver "tror" för vi kan nog ändra oss igen båda två. Vi är inte direkt beslutsföra just nu.

Luften har gått ur mig på något sätt och jag känner inte någon glädje alls i livet just nu. Jag är inte deprimerad, men väldigt nere på ett lite mer allmänt plan. Jag skrattar inte så spontant längre t.ex. och jag gråter ofta. Någon tår då och då. Bara så där.
Däremot uppskattar jag livet något otroligt och allt jag ser är det vackra som finns överallt.
Det känns väldigt melankoliskt och oroar mig lite. Jag är normalt en glad själ och jag känner inte igen mig själv riktigt.
Jag har insett att den ofrivilliga barnlösheten tar för stor del i mitt liv och jag vet inte hur jag ska bli av med den på något annat sätt än att försöka igen.Gör vi något mer försök så blir det absolut det sista. Sen måste jag verkligen få fokusera på mig igen. Bara mig. Och Fina M.
Ja, Mini fokuserar jag alltid på och det fortsätter jag med så klart. Hon är mitt allt!

Fru Gyn är på semester igen. På onsdag ringer jag om hysteroskopin.

Kramar

måndag 4 augusti 2014

Beslut

Hysteroskopi är det ju AVA vill att jag ska göra! Inget annat… Jag blandar altid ihop de där begreppen, ungefär som att jag också alltid blandar ihop alla mediciner som ju alltid börjar på "pro"; progesteron, progynon etc.

Så, hysteroskopi är det. Då sövs man och de går in med en kamera och kan även avlägsna eventuella polyper eller annat som riskerar att förstöra för våra embryon. Ingen stor grej, men det är tur att jag i så fall sövs!

Nu har jag resonerat klart också. Fina M är nöjd som det är men förstår mig också och blir så klart inte alls ledsen om vi försöker igen. Jag resonerar som så att om vi inte gör ett försök till så kommer jag nog gå och tänka en hel del på vad som hade varit om hade gjort hysteroskopin och ett försök till. Jag menar, det känns som om vi inte har gjort allt vi kunnat ännu. Det känns som om hysteroskopin är det sista vi gör, sen har vi tusan försökt allt. Verkligen.

Imorgon ringer jag till Gru Gyn och ber om en remiss till Ultragyn för en hysteroskopi.

Kram