Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

tisdag 17 maj 2011

Barnlösas dag 28/5!

Idag känner jag ingenting. Jag är som vanligt. Ingen yrsel. Inget som ilar i nedermagen. Inget alls. Jag hoppas att det är bra. Att inget har slutat att växa därinne. Jo, jag oroar mig för det. Allt kan ju hända och det gör det ganska ofta i ÄD/IVF-svängen tyvärr. Därför är det så lätt att jag känner mig lite nedstämd så fort jag inte får en bekräftelse på att allt är ok. Och just nu kan jag inte få det. Allt jag kan göra är att vänta och vara hälsosam. Det känns lite jobbigt men jag vet att själva nedstämdheten i sig mycket väl kan vara graviditetssymptom. Men ändå. Det känns inte så kul idag.

Något som däremot är kul är att jag ska träffa en tjej som forskar kring ÄD idag. Det ser jag fram emot och återkommer mer om det när jag träffat henne.

Och så är det så mycket som händer kring alla som kämpar just nu. Det händer läskiga saker, roliga saker, spännande saker och så tas det viktiga beslut också. Det känns som att det är en viktig tid just nu. Jag är glad åt de plus jag ser och de positiva besked som når er där ute. Jag gläds med er som tar beslut som lättar era hjärtan. Mitt hjärta bultar spänt för er som väntar på olika besked och vändpunkter, och för er som har det extra tungt just nu har jag fällt en tår och skickar mina tankar.
Det är mycket för oss nu. Det är vår vardag.
Finns det "De barnlösas dag"? Om inte så borde det finnas en sån snarast. Jag tycker att det vore ett bra sätt att uppmärksamma ofrivillig barnlöshet. Det är vi kämpar värda faktiskt. Finns det mors dag och fars dag så borde vi andra få flera dagar av ren tröst egentligen...
Nu bestämmer jag det. Den 28:e maj är det De Ofrivilligt Barnlösas Dag!!!
Varför just den 28:e maj undrar ni kanske? Jo, för det är dagen före mors dag. Och vet ni vaaaad? I Finland firar de barnlösas dag dagen före mors dag.... Kan de kan vi!

Hissa flaggan den 28:e maj!

Uppdatering (tillägg från ett inlägg från den 19/5 här på bloggen):
Ni som kämpar därute, vill ni så vore det ju fantastiskt om ni på lördagen den 28/5 vill skriva ett litet inlägg som kortfattat summerar er historia kring er barnlöshet och vad ni går igenom. Själv kommer jag att använda titeln " Ofrivilligt barnlös" på mitt inlägg. Anledningen är att om någon googlar på det så borde dessa inlägg komma högt upp i sökningen.
Ni som inte kämpar men som är vårt trogna stöd får natuuurligtvis också gärna nämna oss i ett litet inlägg den 28/5. Allt stöd betyder nämligen väldigt mycket. Mer än många tror.


Krama en kämpe därute

25 kommentarer:

 1. Det borde verkligen finnas de ofrivilligt Barnlösas dag!

  SvaraRadera
 2. Klart barnlösas dag borde finnas!

  SvaraRadera
 3. Förresten, Wilda - kommer du ihåg att du när du skulle skriva kommentar hos någon och fick upp ett roligt ord? Då tog du en bild av det och visade oss :) Hur gör man det? Tror du att du kan förklara? Kram

  SvaraRadera
 4. Hihi, ja, det kanske borde finnas en sån dag, men jag vet inte om jag skulle vilja bli påmind om det tyvärr...Men sån är jag.
  Det är en fin idé/tanke =)!

  Hoppas du mår bättre snart. Håller med dig om att det är mycket som händer nu...

  Kramar i massor.
  Luiza

  SvaraRadera
 5. Tanken är jätte fin, men jag håller med Luiza. När man försöker glömma bort det, är det kanske inte så kul att bli påmind om det varje år vid en speciel dag :(

  SvaraRadera
 6. Jo, jag vill ha en dag för oss. Vi ber ju alltid pm förståelse från omgivningen. Kanske skulle en sån dag öka medvetandenivån hos allmänheten och på så sätt bidra till att nomalisera det hela. För även om det är jobbigt så vill jag inte glömma eller bli glömd.
  Jag är t.ex. 41 år gammal och har laglig rätt till behandling och hjälp mot min barnlöshet men jag får inte den hjälpen för att landstinget av ekonomiska och politiska anledningar inte vill. Jag känner mig därmed väldigt bortglömd. Eller det faktum att i norra Sverige har man bara rätt till ett IVF-försök hos landstinget, i södra Sverige har man rätt till tre försök. För att inte tala omde olkia åldersgränserna i landet... En dag för oss skulle göra barnlösheten mer framlyft och landstingen skulle inte kunna göra som de vill. Det är DET jag vill uppnå med en egen dag.
  Påmind blir jag ju ändå varje morgon när jag slår upp mina ögonlock....
  Så resonerar jag. :o)

  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag håller med och tycker att vi kör på det.
  Vem vet, det kan ju faktiskt bidra till lite ögonöppnare där ute!

  SvaraRadera
 8. Kanoners! Dagen före Mors Dag varje år.
  2011 är det 28/5 som gäller. Då skålar vi och hissar flaggan!
  Själv kommer jag att uppmärksamma det på bloggen med en fanfar också. :o)

  kram

  SvaraRadera
 9. Jag tog mig friheten att lägga in en blänkare hos mig. Jag tycker att vi samlar barnlöshetsbloggosfären kring detta.
  Superbra idé!


  Kramelikram.

  SvaraRadera
 10. Ja, det var en annan sida av det hela. Då ändrar jag mig och tycker att vi ska köra på det.Dä kanske någon dag kan man sluta med att prata tyst om det hela. Man måste börja någonstans.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Vad bra Loba! Toppen!

  Och vad kul att du är med Anonym!

  Kram

  SvaraRadera
 12. Tycker det var en himlans bra idè!! Ett bra sätt att uppmärksamma andra om problemet.

  /L

  SvaraRadera
 13. Jag hänger på och under dagen idag skriver jag ett inlägg om detta på min blogg.

  SvaraRadera
 14. Ååh, härligt! :o)

  Många extra kramar till dig!

  SvaraRadera
 15. Tack!
  Nu finns ett litet inlägg på min blogg. Jag kopierade lite dina tankar angående hur du tänkt om dagen.

  SvaraRadera
 16. Jag tycker det är en alldeles strålande idé. Allt som kan göras för att dessutom uppmärksamma alla orättvisor gällande de sjuka regler som råder är toppen!

  Go-go-go!

  SvaraRadera
 17. Jag kommer att skriva om det på bloggen på lördag. Vilket jättebra initiativ.

  SvaraRadera
 18. Vad härliga ni är som hakar på allihop! Helt underbart!

  Kraaam!

  SvaraRadera
 19. Skriver en rad om det i natt, eller fler rader för jag känner behovet av att skriva av mig, och mer på lördag om min historia.

  Så klart vi också ska ha en dag!

  SvaraRadera
 20. Vilket bra initiativ och på ett perfekt datum! Att man inte vill bli påmind förstår jag inte, längtar man så kopplas ju aldrig det bort ändå liksom..

  Jag röstar för en sån aplöjlig facebookstatus oxå på det viset kan man nå ut till många.. :)
  Jag är inte super bra på att formulera sånt, men kanske en status som man kan ha även om man inte vill gå ut med att det handlar om en själv?

  SvaraRadera
 21. Vilken bra idé!!
  Vad sägs om den här?:
  "Barnlösas Dag idag! Här ska firas!"

  Man behöver ju inte skriva "ofrivilligt" framför utan mer göra det till en kul grej!

  Kram :o)

  SvaraRadera
 22. Härligt Mia!
  Kul med många som hakar på. :o)

  Kram

  SvaraRadera
 23. Åhh jag är så på. Själv arbetar jag i en babybutik och det är faktist extra tufft runt mors dag. Tänk att få en egen dag när man faktist får tycka lite synd om sig själv och mysa ner sig med en god middag med maken och bara dela oron med varandra.

  SvaraRadera
 24. Lindsay

  Självklart skall vi fira Ofrivilligt barnlösas dag! Har ju själv varit i situationen i 3 år o vet hur kämpigt det är. Nu har vi en liten IVF goding!!
  Lycka till!

  SvaraRadera