Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

lördag 14 maj 2011

Uppdatering

Igår kväll försökte vi hitta på ett namn till påskisen/-arna därinne. Vi funderade länge men kom aldrig på något bra. Det blir nog påskäggen/-t så länge. Påskisarna. Fram till den 26/5 då vi vet mer.
12 dagar kvar med mitt sätt att räkna. Det är galet spännande när jag tänker på det. Pirrar i magen! Men i övrigt så tänker jag inte så mycket på att jag är gravid faktiskt. Anledning är nog att jag inte törs tro att det är sant. Inte ännu. Jag vet alltför väl hur det kan gå så jag avvaktar lite till. Det känns bäst så.
Det enda jag tänker på är vad jag äter. Är otroligt noga med vitaminer, grönsaker, hälsosam kost och inga sötsaker. Däremot har jag lite dåligt samvete för att jag inte rör på mig så mycket. Planen var att ta en powerwalk lite då och då men jag har bara kommit iväg någon enstaka gång. Slött! För hur svårt är det att öppna dörren och gå liksom, hahaha?! Men i det fina väder som varit så vill jag vara i trädgården och bara slappa på kvällen efteråt... Äsch, jag får mycket D-vitamin då i alla fall! Alltid något. Ska nog avskaffa det dåliga samvetet genast.

I övrigt känns det inte så mycket. Liiiite i nedermagen ibland. Speciellt om jag sitter. Jag måste också dricka massor av vatten för annars blir urinen alldeles för mörk. Gissar att njurarna tar hand om en del slaggprodukter under byggets gång som måste ut? Jag kissar dock inte mer än vanligt förutom på natten. Då blir det uppgång två gånger.
En annan sak som jag inte vet om det är p.g.a. det här att göra är att min röst låter så ansträngd när jag pratar. Som om jag inte får luft riktigt. Helskumt! Undrar om det kan ha något med ansträngning att göra? Eller att det bildas så mycket nytt att det tar lite energi helt enkelt?
Ska förresten också tillägga att jag inte har så mycket aptit. Jag är inte hungrig så ofta. Jag äter för att jag måste och jag äter sex gånger per dag. Det gör jag i normala fall också men jag tror att det är extrabra att ha koll på blodsockernivåerna nu. Därför äter jag inte heller något godis. Är det ett litet hjärta, eller två, därinne så vill jag undvika att belasta det för mycket.... :o)

Kraaaaam!

4 kommentarer:

  1. Det där med rösten känner jag igen, men som vanligt under senare delen av graviditeten. Samma med aptiten. Åh, tolv dagar kvar, och sen får vi veta!! Jibi!!!! Du ska se att namn ploppar upp i skallen när ni varit på ultraljud ;) Kramis

    SvaraRadera
  2. Hej vännen!
    Ibland är det bara så, man är inte riktigt motiverad till att göra något...
    Nu har du dessutom så mycket underbart att fokusera på, och då är man säkert ännu mindre motiverad...Man vill säkert bara sitta och klappa magen =)!

    Hoppas du får en bra dag.
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Tack fina ni!
    Ja, motivation ska infinna sig vid rätt tidpunkt ibland... ;o)

    Smulan, vad kul det där med rösten! Jag hade ingen aning om att sånt kan hända. Fast det är ju lite väl tidigt för min del tycker jag. Om en mage trycker på så förstod jag bättre. Men, men. Kul att det kan vara så! Och namn ska bli kul att täbka mer på också... :o)

    Kram

    SvaraRadera
  4. Jag fick behålla min gravidröst både gångerna.
    mer tryck i rösten.

    Så att man kan skrika: Varning fara eller nåt :)

    Dubbelkram!

    SvaraRadera