Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 7 juli 2011

Det blir inte roligare än man gör det

Jösses! Det här är första månaden på 14 månader som vi inte lagt ut några pengar, förutom 110 kronor och 50 öre för sista kortisonet, på äggdonation. Jippiii!
Trots att vi fick ersättning från Försäkringskassan för det första ÄD-försöket så har vi totalt lagt ut 120.000 kronor i resor, mediciner, behandlingar, provtagningar, läkarbesök och psykolog. Galet mycket pengar.
Får vi ersättning för vårt sista försök så har vi fortfarande betalat ca 50.000 kronor i resor, läkarbesök, mediciner, provtagningar och psykolog, helt ur egen ficka. Och detta trots att vi egentligen har rätt till behandling i Sverige. Jag känner mig idiotförklarad av "systemet". Det är svårt att inte bli bitter även om jag klarat mig än så länge. Men för jävligt är det. Och väldigt orättvist.

Sorgligast av allt är att jag inte är ensam om det här problemet...

Kram

8 kommentarer:

  1. Helt j***a sjukt är vad det är. En totalöversyn av hela systemet vore verkligen på sin plats!

    I morgon kommer vår egen lilla ÄD-syssling, Isabell hit! Ska bli så kul! :-)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Åh, vad kul! Hon som har inspirerat oss! Hälsa den lilla sötnosen att hon är ett mirakel och en stor inspirationskälla.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Helt sjukt.... Men såååå fin bloggen har blivit!! <3 Kram

    SvaraRadera
  4. Tack Mollan!! Nu har jag börjat vänja mig vid ditt nya fina namn. :o)

    Kram

    SvaraRadera
  5. ja, det är så sinnesjukt mycket pengar! vi har nog spenderat ca 200 000 kr på ivf+äd. försöker förtränga......snacka om att det är en klassfråga att kunna göra dessa behandlingar. det finns säkert många som inte har möjlighet att få fram såna summor trots barnlängtan. det är sorgligt och gör mig arg!
    men det är så BRA att ni har fått ersättning av FK! alltid något.

    SvaraRadera
  6. Åååh, Paltis! Fasiken, det är verkligen en klassfråga. Om inte annat så är det på god väg att bli det. Det är fruktansvärt!
    Vi har bara haft en ordentlig tur inser jag nu i efterhand. Herregud...

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Usch, jag kan bara instämma i föregående talare. Hoppas verkligen att det går igenom även för detta försök. Undrar när ni får besked?

    Läste att gränsen för Landstingsfinasierad ivf är 44 år i Värmland. Synd vi bor i fel län. Då kunde vi sparat 3 försök a´ 35.000:- av de dryga 300.000:- vi lagt ut. Det går inte att tänka på för då känner jag att jag liksom skrumpnar ihop till en liten sur, hård, och bitter citron.

    Hoppas verkligen att så många som möjligt kan få igenom sina ansökningar från FK! Det är så bra att det uppmärksammas. Likaså möjligheten till bruttolöneavdrag.

    Nej, nu ut i solen!

    Kram

    SvaraRadera
  8. 44 år? Men ur ett annat perspektiv så är det ju strålande. Det bekräftar ännu mer att ersättningen från FK inte borde bli stoppad p.g.a. ålder. För det ska inte spela någon roll var man bor för att man ska få sjukvård. Så då går det alltid att hänvisa till det och till Värmlands åldersgräns. Moooahahahaaaa!

    Njut i solen!

    KRAM

    SvaraRadera