Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

tisdag 9 augusti 2011

Vikten av vikt

Alltså, när jag säger att jag inte vill gå upp så mycket i vikt under graviditeten så menar jag att jag hoppas att jag inte drar på mig en jäkla massa vatten t.ex.. För jag förstår att man går upp i vikt när man är gravid...
Hursom, då vill folk gärna skrämmas och igår var det min äldsta vän (ja, alltså, hon är inte gammal men av mina vänner är hon den jag känt längst) som skulle skrämmas. Hon gick upp 25 kg (ca 165 cm lång).
Nu vill jag veta, ni som fått barn, hur mycket gick ni upp? Och har ni gått ner allt?

Jag? Jo, hittills har jag gått upp ca 4 kg och då sitter säkert 1,5 kg i vardera bröst, hehehee...
Och jag ser fram emot när jag kan träna "vanligt" igen efteråt. Då får vi se om jag lyckas med målet att återgå till min normalvikt. Det blir en kul utmaning!
Men just nu bryr jag mig inte så värst. Viktigast är att Mini får all näring som behövs och att jag lyckas stärka mag- och ryggmusklerna lite mer. Och så håller jag tummarna för att jag slipper alltför mycket krämpor och en massa vatten.

Kram

16 kommentarer:

  1. 25 kg ungefär. 5kg bebis, 7kg vatten och resten hederligt fett. Som jag efter ett halvår minsann inte ammat bort. Så snart blir det detox och friskis. Min kropp börjar längta nu, men 8 månaders egen återhämtning först blir lagomt.

    SvaraRadera
  2. Härligt!
    Ja, egen återhämtning är nog bra. Att ta det i sin egen takt är nog det enda rätta. :o)

    Kram

    SvaraRadera
  3. Såg förresten din blogg. Bra jobbat med kilona! :o)

    Kram

    SvaraRadera
  4. Jag gick upp 13 kilo och allt var borta när sonen var tio dagar, så jag ska inte klaga.
    mvh Mia

    SvaraRadera
  5. Hej nu gör jag ett 3:e försök att posta min kommentar :) Jag läser din blogg dock inte alla inlägg det hinner jag inte. Vi fick vår dotter i juli 2010 efter 9 ägginsättningar och 7,5 års barnlängtan. Vi har ingen diagnos för varför vi inte blir gravida spontant. Jag gick i allafall upp 12 kilo ungefär. Men hon låg i säte så jag snittades i vecka 38+4 och gick alltså inte hela tiden ut. När jag ammade henne gick jag snabbt ner de däör 12 kilona +lite till. Men när jag slutade amma har vågen bara pekat uppåt så nu MÅSTE jag ta tag i vikten. Men det är inte lätt när man går hemma med en lite och det är fikastund där och fika där osv. Men snart börjar jag jobba igen efter mammaledigheten och då blir det kanske bättre får vi hoppas(inte lika mycket godsaker och regelbundna mattider). Kram Jenny

    SvaraRadera
  6. Delar med mig av min erfarenhet. Graviditet 1: startade på 73 och slutade på 86, gick ner allt utom ett kilo på nagon vecka. Grav 2: start 74 slut 86, gick ner allt utom 2 kilo på någon vecka och sen resten och lite till med träning. All lycka till dig!

    SvaraRadera
  7. Wow! En del har det bra när det kommer till viktnedgången!
    Vad kul att ni delar med er. Det är ju jättekul att läsa!

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Och grattis till dig Jenny som äntligen lyckades efter så många år! Kul!

    Kram

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Jag gick upp 8 kg och hade 3 dgr efter förlossningen gått ner 12 kg med barn nr 1. Barn nr två gick jag upp 4,5kg och 4 dgr efter snittet hade jag gått ner 8 kg. De är nog de lättaste viktnedgångarna jag varit med om (och så fick man ju något riktigt fin på köpet ).

    SvaraRadera
  10. Hej! Jag gick upp 9 kg med lillskruttan och vägde +4,5 kg efter förlossningen. Extrakilona försvann successivt under de första fem månaderna, men nu när jag har slutat amma har jag helt plötsligt gått upp de där 4,5 kg igen (på 5 veckor...hua!). Precis som Jenny skriver, så är det nog fikastunderna som är boven i dramat. :-)
    Kram!

    SvaraRadera
  11. Anonym: Galet, vilket drömläge! Att få en så fin gåva på köpet liksom.

    Livets underverk: Jag som älskar att fika... Jag ska komma ihåg era ord om fikastunderna.
    Men 4,5 kg klarar du av att bli av med! Heja, heja!

    kram

    SvaraRadera
  12. Med storebror gick jag upp 13kg vilka jag snabbt gick ner igen, 10 veckor tror jag det tog. Dock har jag gått upp i vikt sen dess efter all fika m.m ;) hihi. Nu är jag gravid med lillebror och har hitills gått upp knappa 2 kg (går upp och ner hela tiden), han är beräknad till 25 dec :)

    Har följt din blogg sen jag hörde om dig på radion och har fastnat totalt. Ni är otroligt starka människor! Önskar er all lycka till inför framtiden.
    Kram Emelie

    SvaraRadera
  13. Åååh, tack Emelie!
    Både för att du delar med dig och för de fia orden om bloggen och oss. Tusen tack!

    Kram

    SvaraRadera
  14. + 16 kg under graviditeten (utöver det +8kg under tillverkningstiden) Har gått ner 20kg nu 11 månader senare. -14 kg under amningstiden med hjälp av alla barnvagnspromenader :-) å mamma jympa lite då å då när tid fanns. Senaste 6 kg med viktväktarna. Å ja det blev en hel del fika både under grav å tiden efter :-) Känner trots allt att det gått bra, när jag ammade var jag konstant hungrig. När jag slutade (bebis 6,5 mån) försvann inte suget tyvärr å de dåliga vanorna så då var det skönt att få tillbaka kontrollen med hjälp av vv och sällskap av några mammor ur Föräldragruppen.

    SvaraRadera
  15. Har PCO och blev gravid efter 1,5 års försök med hjälp av Pergotime. Tror jag startade på 79,5 när jag blev gravid med Rasmus och på förlossningen stod vågen på prick 90. Jag gick ner till 77 inom några veckor men sen kom julen och förstörde allt och efter den så landade jag nog på 81 tror jag. Jag gick ner några kilo för att nå Fertilitetsenhetens viktkrav, men innan jag hann börja med någon behandling blev jag gravid spontant! Startade denna graviditet på 78 kg och väger nu efter snart 11 fulla veckor 79,5 kg, så det är jag ganska nöjd med. Ska bara försöka komma över "chocken" att ha blivit gravid utan hjälp... ;-)

    SvaraRadera
  16. Lite sent svar här kanske... Många kilon har kilats fast på min, från början, oerhört späda kropp och har nu, 2 år efter 5e barnets födelse, landat på ca 35(!) överflödiga...

    Men nu ska vi ta tag i det, nu är det inga fler barn som väntanlängtas här.

    SvaraRadera