Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 11 mars 2012

Mygg och kameler

Med anledning av mitt förra inlägg om amning så vill jag lyfta fram Johannas kommentar till det.

Amningshetsen bygger alltså på Innocentideklarationen som verkar för att mammor ska helamma i 6 månader. Om man läser den deklarationen (läs den kortfattat HÄR) så är det tydligt att den främst riktar sig till tredje världen där fattigdomen är stor och hälsosektorn näst intill obefintlig. Där de t.ex. blandar ut ersättningspulver med orent vatten (vi snackar typ, kolera nu) eller inte har kunskap och utbildning om vilka risker som finns om man använder vilken ersättning som helst (det finns fula fiskar där ute som vill tjäna pengar på oetiska sätt...).

En intressant "grej" med den här deklarationen är att Sverige stödjer den till fullo och att en av de organisationer som står bakom den är WHO. Och varför är det så intressant då?
Jo, det är i mina ögon väldigt märkligt att landsting och politiker ska följa dessa, för tredje världen skrivna, deklarationer till punkt och pricka medan det faktum att ofrivillig barnlöshet, som är klassat som en sjukdom av bl.a. WHO och som Sverige stödjer till fullo, ignoreras i Sverige (och då främst i Norrland).
Det gör mig heligt förbannad. Skitförbannad faktiskt.

Jag har kämpat som ett djur för att få min rätt till att FÖRSÖKA bilda familj (jo, det ÄR en mänsklig rättighet att få försöka bilda familj) och jag har fått argumentera och verbalt slagits mot landsting och instanser för att nå min rätt till vård som ofrivilligt barnlös.
Varför, VARFÖR ska en deklaration om amning i främst tredje världen, följas till punkt och pricka medan rätten till vård av ofrivilligt barnlösa i vårt eget land fullkomligt ignoreras?

Snacka om att sila mygg och svälja kameler. Skäms Sverige.

kram till de som kämpar där ute

4 kommentarer:

  1. Helt sjukt! Vet inte vad jag ska säga. Bara att hela systemet är sjukt!

    SvaraRadera
  2. Ja, det stör mig något oerhört!

    kram

    SvaraRadera
  3. Jag är dåligt insatt, men håller med dig om att det är helt galet..!

    SvaraRadera
  4. Visst är det konstigt! Och så skulle jag vilja berätta att när jag själv var bebis (på sextiotalet) så fick min mamma bröstböld när jag bara var två veckor, och det blev ingen mer amning för oss då men jag överlevde utan problem och så är det här i vår del av världen. Ett bröst till Mini är utmärkt, om det funkar för er!

    SvaraRadera