Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 8 juli 2012

Mensväntan?

Vilken dag! Jag har slitit som ett djur i trädgården både igår och idag. Nu är jag helt slut men det var det värt. Lite ordning i trädgården har behövts länge då den nästintill har börjat förfalla. Allt är Minis fel, hihii! Nej, men hon prioriteras före allt.
Nog om det. Anledningen till att jag skriver är att jag är tillbaka i den där IVF-svängen känns det som. Jag har börjat att känna efter.
I två dagar har det känts som om mensen skulle kanske, lite grann vara på väg. Det är nog bara inbillning, men kanske, kanske? Tänk om det kunde vara så!
I och för sig skulle det skapa lite problem. Jag har t.ex. ännu inte pratat med gyn och frågat om hon vill hjälpa oss en gång till samt att hon alltid har semester i juli så även om hon vill hjälpa till så blir det svårt att få till ett ultraljud. För det behöver jag göra.
Jag mailade till AVA och frågade vad jag skulle göra om mensen inte kommer. Kan jag kanske få knapra Provera?
Det tyckte AVA var bra men då inväntar vi först den första mensen och efter den så ska jag göra ultraljud på dag 18 eller 19 efter den för att se att allt ser ok ut. Sen styr jag upp mensen med Provera.
Det är mycket med det jordiska.
Jag måste också ta en del prover för HIV, Syfilis och Hepatit B och C. Och proverna får inte hinna bli mer än 6 månader gamla innan det är dags för FET. Frågan är bara hur jag ska kunna få tag i någon som vill ge mig remiss för provtagningen? Visst, jag kan alltid ringa den där privatkliniken i stan som inte är ansluten till landstinget men det blir så förbaskat dyrt och eftersom jag vet att det är min rätt att få ta proverna om jag känner att jag behöver det så VILL jag inte gå till en dyr läkare Jag vill få det jag har rätt till; prover som går på min skattesedel. Precis som för alla andra. Det blir en utmaning.
Jag kan ju inte ringa till Bitte (för de som följt med här på bloggen ett tag vet vem jag pratar om; en riktig idiot till läkare hos husläkarmottagningen här där jag bor). Eller så är det kanske det jag borde göra. Faktiskt. Det är ju NU jag är stark nog att ta en fight! Innan jag fick Mini så räckte det att slåss mot själva barnlösheten, men nu borde jag orka stå emot och slåss för min rätt.
Jag tror jag provar med det. Jag går dit i veckan. Spännande!

Återkommer med hur det gick...

Kram på er

6 kommentarer:

  1. Spännande att ni ska på det igen! Hoppas allt går fort :-) Kram

    SvaraRadera
  2. Spännande! Hoppas allt går smidigt, är helt övertygad om att du kommer sätta den där läkaren på plats ;)

    Kram från XB

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi! Tack!
      Jag hoppas att jag törs!

      Kram

      Radera
  3. Varje landsting har STD/sexuell överförbara sjukdomar/mottagning. Där tar de prover om du önskar och säger att du hade en olämplig sexuell kontakt. Lite extrem kanske men ingen kommer bråka med dig om proverna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK! Varmt tack!
      Det ska jag verkligen kolla upp.

      Kram!

      Radera