Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 26 juli 2012

Sommarens ditten och datten

Det pratas en del i sommar. Jag tänker på sommarpratarna i P1.
Det pratas massor (känns det som) om barnlöshet eller närliggande sådant ämne. Marika Carlsson är t.ex. adopterad och pratar om det. Jan Lööf (härligt oväntat!) pratar delvis om sin barnlöshet. Klara Zimmergren om sin kamp för ett barn.
Hittills har jag bara lyssnat på Klaras och Jans avsnitt men jag gillade dem verkligen båda två. Jans för att det var så oväntat. En man som pratar oväntat och ärligt om hur det är att vara barnlös. Att man kan få vara lite lagom självisk utan att skämmas och ändå älska barn.
Mini har nog alla hans böcker och just nu är så klart hans underbara bildbarnbok favoriten.
Jan Lööf gör barnböcker men har inga egna barn. Det tycker jag är beviset som dödar myten jag fått höra så många gånger; "du förstår inte förrän du har egna barn". Jo, det GÖR jag. Allt jag trott vad barn handlade om har nu besannats och Jan Lööf vet också vad barn tycker om. Det känns faktiskt lite skönt att få det bekräftat till slut. Men nog om det, jag vill inte låta bitter (för det har jag ju fått veta via kommentarer här på bloggen att jag visst verkar vara).

Livet rullar på. Jag är så galet kär i min dotter. Just nu är hon visst galet kär i mig också och, som min kompis sa, det är bara att njuta för när hon blir tonåring kanske det blir andra tongångar, hahahaaa! Så jag passar på. Jag gläds ta mig sjutton varje sekund. Inte många tankar går till att vänta på mensen och nästa försök. Faktum är att jag inte har släpat mig iväg för den där provtagningen ännu. Jag ids inte än. Allt känns så bra att det nästan är läskigt.
Vårt största bekymmer just nu är sniglarna i brevlådan som äter upp vår post. Fina M:s teori är att brevbäraren lägger dit dem, hahahaaa! För hur sjutton kommer de ner i brevlådan med ett stort skal på ryggen? Så stora hål finns inte i brevlådan!
Hans teori håller inte riktigt i min värld, men det är svårt att betala räkningar när halva beloppet är uppätet.
I-landsproblem.....

Soliga kramar!

2 kommentarer:

  1. Jan Lööf, det var oväntat, måste jag lyssna på!

    Kära du, jag har verkligen svårt att förstå om någon kallar dig bitter för du verkar vara väldens mjukaste.

    En snigel i brevlådan... haha har du betalat din TV-lisence? Annars kankse de någon försöker ge dig en snigel i ögat som hamnade fel.. ;) *hoppas du minns reklamen annars blir det här galet fel.. :P

    Hoppas mensen kommer igång snart så ni kommer igång med behandling! Vi väntar med spänning på att den donator vi blivit matchade skall återkomma till kliniken efter semsestrar i aug och bekräfta om hon kan ställa upp eller inte.. :D

    Kram

    SvaraRadera
  2. Hahahaa! Snigel i ögat! Jo, jag minns. :o) Fina M betalar trogeet licensen och jag suckar varje gång (även om jag såklart tycker att man SKA betala, men efter som Fina M gör det så kan jag leka rebell ibland och låtsas att jag inte vill det, hihii!).

    Jösses, vad spännande med er donator! Då är det ju snart dags! Jag trodde inte att det låg så nära i tiden utan att adoptionen var mer närstående. Hursom, jag håller så klart tummarna för vilket som!

    KRAM

    SvaraRadera