Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 15 november 2012

Cystan

Alltså, det här med mensen... Den eviga gåtan.
Jag börjar undra om den där cystan ställer till det. Enligt min gyn så var cystan inte ovanlig eller underlig på något sätt, men ändå. Jag har för mig att cystor kan utsöndra hormoner. Stämmer det så kanske det kan påverka allt på något sätt.
Jag minns att det alltid fanns "en stooor follikel" varje gång vi gjorde IVF, och den satt alltid på vänster sida. Precis som den här.
Den fanns även där varje gång vi gjorde ÄD-försök i Åbo. Men...efter missfallet så försvann den. Och vid nästa ÄD-försök efter det så blev jag gravid.
Det är alltså inte för inte som jag sitter här och funderar kring den där cystan som jag nu har igen. Är det en som kommer och går på något sätt? Vid varje cykel. Eller är det en som minskar och växer lite fram och tillbaka? Hela tiden.

Har läst lite HÄR.

Hmmm, jag kanske borde ringa gyn och fråga mer... För jag börjar oroa mig lite.

KRAM

3 kommentarer:

  1. Ja, ring och prata med gyn och få det hela lite mer klarlagt, för det kan vara oerhört knepigt (tyvärr även för gynekologer). De flesta cystor är ju som sagt funktionella cystor, men det kan ju vara så mycket annat med. Och jag har förstått att det kan vara oerhört svårt på ett ultraljud också att avgöra vilken typ av cysta det är. Själv fick jag en dermoidcysta som alla läkare var övertygade om att det var en endo-cysta tills den opererades bort (var bara jag själv som tyckte den uppstått vid ett oerhört konstigt tillfälle i så fall - under graviditet/i början av en intensiv period av amning). Så fråga vad de tror det är och hur den påverkar/inte påverkar.

    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Fråga på bara! Om du börjar fundera ja då vet du ju - då låser hela kroppen sig! Kram

    SvaraRadera
  3. Jag har en endometrioscysta på min äggstock. Det ser läkaren varje gång vid UL. Den sitter kvar hela tiden och ser just ut som en stor follikel om man inte visste annat skulle man tro det.

    En funktionell cysta försvinner ju oftast vid menstruationen. Så det bästa är ju att kolla upp det ordentligt.

    SvaraRadera