Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

onsdag 10 oktober 2012

964 dagar

Idag har det gått 964 dagar sedan vi ställde oss i äggdonationskön hos kliniken i Umeå.
De har inte hört av sig med ett enda ord.
Jag har också fått höra om hur de ibland behandlar folk. Brutala (läs: farliga) överstimuleringar, otrevliga och nonchalanta.
Förbaskad skräpklinik.

Vilken tur att vi inte gjorde ÄD där.

kram

13 kommentarer:

  1. Vi ställde oss i kö där i april 2008, har inte heller hört ett ljud därifrån! Så dåligt!

    SvaraRadera
  2. Så dåligt!

    Vi har gjort våra ivf och fet i Umeå och har blivit bra bemötta där...men vi har iofs ingenting annat att jämföra med. Sen kanske vi är lite jäviga i målen då våra 2 småtroll producerats där ;)

    Kram från XB

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahahaa! Ja, jävig får man så klart vara! IVF är ju så personligt.
      Men jag ror att det är skillnad vid ÄD och vanlig IVF. För vid IVF-fall har jag inte hört något direkt dåligt. Bara när det kommer till ÄD.

      Kram

      Radera
  3. så himla trist att det är så olika!

    Jag och min man älskar personalen på kliniken i umeå! vi har alltid blivit bra bemött och fått den hjälp vi har velat. de har tagit kontakt med oss då vi velat. De har hjälp oss att få våra 3(!) högt älskade barn!(Inte konstigt att vi älskar dem ;-))
    Kliniken i falun sa att vi skulle nog inte kunna få barn ihop och det kändes som om vi inte var intressanta för dem(att vi drog ner i deras statistik), tänk så otroligt olika vi blir behandlade/uppfattar de olika klinikerna! Undrar varför? Det borde vara i de olika klinikernas intresse att hjälpa oss och behandla oss bra, vi lägger stora pengar till dem! Kram Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är verkligen olika.
      Jag tror också att det ibland beror på om man gör äggdonation eller "vanlig" IVF. Just vid ÄD har jag faktiskt aldrig hört något riktigt positivt om just Umeå (som är den enda privata klinik som gör ÄD i Sverige), så det skulle vara kul om man fick höra det någon gång. :o) Har ni gjort ÄD? Blir glad i så fall!

      Kram!

      Radera
    2. Jag har bara positivt att säga om de i Umeå. De var oerhört noga med mitt schema och följde mig otroligt noga. Jag var äggdonator. Jag gjorde kontrollerna i Malmö dock och de var lite förvånade över att Umeå valde att sänka min dos så mycket efter varje blodprov. jag upplevde dem som om de var oerhört noggranna med att jag inte skulle bli överstimulerad. De var också väldigt noga med att göra en testcykel på den som jag donerade till (rak donation) Hennes erfarenhet var att de var mycket mer omtänksamma och nogranna i Umeå jämfört med på Sahlgrenska. Sen gick det ju vägen på första försöket och väldigt många embryon ligger i frysen i Umeå.

      Som donator kände jag mig väldigt väl omhändertagen, de var under hela resans gång mycket måna om mig och mitt välbefinnande.

      Radera
    3. Åh, det låter alldeles strålande! Jag blir så uppriktigt glad när jag får höra motsatsen till mina tankar kring IVF-kliniken i Umeå.
      Ibland glöms nog ofta de bra fallen bort och man pratar nog mer om de dåliga.
      Tusen tack för att du delar med dig!

      Kram

      Radera
  4. Vi är jätte nöjda med ivf kliniken i Umeå. De har ringt mellan våra behandlingar för att höra hur allt är, även efter mf ringde de. När vi ska starta upp med syskonförsöken blir det i Umeå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad skönt att höra! Gjorde ni också ÄD?

      Kram!

      Radera
    2. Vi har inte gjort ÄD så det kanske är där skillnaden är på väntetiden. Vi har först gjort värst landstingsförsök för, sen 3 privata ivf & 2 frys. Har hört att de har sjukt mkt att höra nu, vilket jag kan förstå då de har så stort upptagningsområde men då bär man anställa mer personal för att tillgodose patienterna. Kram

      Radera
    3. Ja, väntetiden skiljer avsevärt vid ÄD. Tråkigt nog.
      Men det jag är mest sur på när det kommer till Umeå är att de inte hör av sig alls och skickar info som inte går att förstå (har lagt ut mailen här på bloggen). Och har varit generellt nonchalanta och ger dålig service.
      MEN... jag tror också att det beror på att ÄD är krångligare eftersom det är en tredje part inblandad och att det generellt är svårt att hitta donatorer.Dock hade jag en egen donator ett tag men Umeå var verkligen inte hjälpsamma i våra försök att få kontakt och hjälp. Snarare tvärtom. Jag fick känslan av att de inte ville ha dit oss alls.
      Men det kan väl också bero på VEM man får kontakt med. Hon jag hade kontakt med verkar ha slutat... Så nu kan det bara vara bättre. :o)

      Kram

      Radera
  5. Usch vad tråkigt att det ska va så!!!:/

    Tänkte på kommande behandling som jag antar att ni får bekosta själva! Jag vet ju inte vad du brukar ta för mediciner men ifall orgalutran är aktuellt så har jag en spruta över som jag gärna skänker bort isf! Bättre än att jag ska sitta o titta på den;)
    Kram

    SvaraRadera
  6. Tusen tack!
    Jag tror inte att jag ska ta en sån men man vet ju aldrig (inte jag i alla fall, hihii). Då hör jag absolut av mig!
    Vad snällt!

    KRAM

    SvaraRadera