Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

lördag 14 september 2013

Tåliga vinterkläder

Jag frågade en kompis som är från Norrbotten, vad som är bra vinterkläder för barn. Hon svarade "Reima" på en gång. Reima har kläder som verkligen funkar när det är kallt. "Alla i Norrland kör Reima", sa hon (ok, jag vet att det var en viss generalisering där, men så sa hon).
Så jag tänkte dela med mig, för Reima verkar efter en del googlande och frågor ställda till andra vintervana mammor och pappor, vara förbaskat bra.

Reima. Jag ska nog testa det, jag.

Kram

5 kommentarer:

  1. Som norrbottning, halvfinne och förskollärare måste jag hålla med din kompis. :) Reima har suveräna overaller! När Elmer var ett år hade jag en Reima Tec, den som är ballongformad, och den är suverän när de är små och inte lika smidiga. De kan röra sig lätt i den och har inga problem att ta sig upp när de ramlar. Den är även luftig så man kan lätt lägga på en fleece under utan att det blir klumpigt för barnet. Reima har flera olika sorters overaller, vilket kan vara bra att veta. :) Nu till vintern har jag en Reima Tec igen till Elmer två år och till våren (en storlek större) har jag en Reima Kiddo som är mer gjord för barn som är äldre och leker mer i pulkabackar (lite mer slittålig vid knän och rumpa). Jag har även haft en polarn som jag har varit nöjd med, men den är inte lika lätt och rörlig som Reima overallen.
    Här i norr kör de flesta med Reima eller Pop och nästan alla har Kuoma vinterskor. :) Och Hestra handskar. Mycket Finland. ;)

    SvaraRadera
  2. Har aldrig testat Reima och den är säkert toppen, men mina barn har aldrig blivit kalla eller våta i overaller från Didriksons, så det fortsätter jag med. Två bra märken alltså! =)

    SvaraRadera
  3. Tackar ödmjukast för bra tips!
    Tackar extra för tipset om skor faktiskt. För just nu sitter jag och kollar upp just vinterskor. Jag var inne på Sorel först men Kuoma är lite billigare och säkert precis lika bra. Så TACK!
    Det är verkligen toppen att få praktiska tips från andra med mer erfarenhet.
    Didrikson har jag också hört bra om så de ligger också på listan.
    För övrigt har jag faktiskt köpt kläder från Busbyxan på tips från dig, Elin. Kanonbra kläder!

    Kram på er

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett annat tips, från en annan norrbottning är Gneis. Fantastiskt sköna, relativt tunna men ändå varma. Reimaoverallerna är superbra när man har en 1-3-åring då dom är barbapappaformande eller vad man ska säga. Mycket luft kring rumpan så för en som ramlar, reser sig, böjer sig hela tiden blir det inte trångt även om man har fler lager under. Dessutom är de isolerade extra i rumpan! Kuomaskor är toppen, lätta, enkla att ta på, tvättbara. Kan även rekommendera Isbjörn då det gäller vantar och mössor. För små barn är dom med dragkedja toppen då det är klurigt att få in en krokig liten tumme på rätt plats annars.

      Radera
  4. Vi kör stenhårt med polarn och pyret och de har funkat på mina! Aldrig några kalla eller blöta små kroppar!

    Kram

    SvaraRadera