Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 8 februari 2010

Inkorrekt

45% av kuren avklarad idag. Inget tjoho för det inte eftersom jag håller på att få mens.
Blod precis när jag skulle åka hem från jobbet. Nu har jag mensvärk.
Hur FAAN gick det till?! Jag trodde att Proveran skulle förskjuta mensen....
Kan det ha med att jag svirade i fredags? Men så farligt svirande var det ändå inte. Och kan alkohol ha en sån markant påverkan på lite gulkroppshormon? Det ska väl ganska mycket till i så fall? Näe, det kan bara inte ha med fredagen att göra. Så farligt var det faktiskt inte om det nu skulle ha en påverkan. Mitt alkoholintag alltså. Det har jag faktiskt kollat upp redan. Men ändå, tankarna far ju runt nu.

Hursomhelst, mina teorier om ägglossning är bara att förkasta nu. För att inte tala om min IVF-plan. Och skulle jag nu börja spruta på, låt oss säga onsdag, och allt skulle fungera perfekt (inte så troligt, men ändå) så betyder det ett återinförande av ägg i helgen om två veckor. Det är den helgen jag och bästisen har planerat in vår fjällresa som vi fick avbryta vid förra IVF-försöket.... Fan, jag börjar gråta. Varför kan man inte få planera NÅGONTING ifred?
Eftersom IVF:en inte fungerat hittills, vad är det som säger att den skulle fungera den här gången? Och då har resan förskjutits igen och sen finns det ingen snö kvar nästa gång vi kan åka båda två samtidigt. Ni ser, det är svårt att få ihop livspusslen. Och jag behövde resan. Jag skulle vila upp mig och tänka på annat.
Men så ska man inte tänka för jag ska vara så jääääkla glad att mensen har börjat så att jag får börja spruta. Men jag VILL inte! Jag vill ha min fjällresa för jag har fått avstå från så mycket annat. Och jag har fått stå ut med så jävla mycket. Jag är VÄRD den där resan. Så det så.

En annan aspekt i det hela är att det fanns en mening med att jag skulle skjuta på mensen lite. Det är för att CvL inte har plats för mig. Helst ville de att jag skulle vänta en mensperiod till nästa försök för att de har så ont om plats just nu. Så om jag ringer dem och säger att jag har fått mens så finns risken att de säger nej till att starta behandlingen just nu. Fan igen. Då får jag vänta en menscykel och knapra Provera igen.

Jag är över 40 år och min äggreserv bokstavligen RINNER ur mig för varje ägglossning. Den kanske t.o.m. är slut efter den här mensen. Så kan det faktiskt vara. Och det blir jag verkligen inte mindre stressad av.
Nu tänker jag väldigt själviskt och totalt politiskt inkorrekt, men kan de inte be en 25-åring stå över en menscykel istället? Någon som de VET har en bra mycket bättre äggreserv än vad jag har?
Jag veeet att det är själviskt och att man egentligen inte får tänka så. Men just nu ÄR jag väldigt självisk. Varför skulle jag inte få vara det? Det är förresten många mammor. Deras barn går alltid först. Så varför skulle inte mina ägg få gå först? Så vill jag ha det men det är väl för mycket begärt.
Jag får väl snällt foga in mig i ledet och vänta på min tur. En kö är en kö. Det spelar ingen roll om du har en kundvagn som är fullpackad eller en simpel tidning i handen. Ska alla med samma buss utanför mataffären så är det kö som gäller. Jävligt irriterande. Just nu.

Åååååh, jag är så ledsen!!!! För jag har en känsla av vad CvL kommer att säga när jag ringer imorgon. Snälla, snälla, låt mig ha fel.
Och förlåt mig om jag har sårat någon med mina onda, själviska tankar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar