Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

tisdag 7 juni 2011

Affärsidé

Det känns som att bloggsommaren har kommit. Många tar sommarledigt i bloggandet och många går och väntar på att det ska bli augusti för att kunna köra sina behandlingar igen. De flesta kliniker tar ledigt i juli så det är väl bara därför gissar jag. Man blir tvingad till vila och ledighet. Ja, tvingad, för helst av allt vill väl de flesta som kämpar för ett barn köra på med behandlingarna som vanligt. Att vänta är inget självvalt alternativ, liksom.
Jag fortsätter dock att skriva ända fram till midsommar sen blir det nog bara sporadiska inlägg när jag är ledig. Men känner jag mig själv rätt så kommer jag att kika runt bland alla bloggar som vanligt.

Idag ska jag gå och prata med den där terapeuten igen men jag tror att jag ska sluta gå dit. Just nu känns det inte som att hon gör någon nytta. Det är ju under de tunga behandlingarna jag hade behövt hjälpen, inte nu när jag är gravid. Så att prata med henne känns bara konstlat. Jag pratar hellre med Fina M och min bästaste bästis. Det ger mig mer just nu.
Jag ska be den terapikliniken att ringa upp varenda privat IVF-klinik och erbjuda sina tjänster till dem och deras kunder. Likväl som man behandlar sin ofrivilliga barnlöshet medicinskt så borde de även erbjuda möjligheten att prata med någon om sin existensiella livskris som ofta uppstår när det inte går så bra i försöken. En affärsidé som jag bjuder på. ;o)

Kramas i solen

3 kommentarer:

  1. En strålande affärsidé! Läste nyligen på hemsidorna hos de kliniker vi gått - bägge hävdar där storstilat att de sätter paret i fokus gällande såväl det medicinska som psykologiska. Pytt! Visst, efter förfrågan hos den första fick jag träffa en psykolog a´ 900:- i 50 minuter varav 30 gick åt till att hon ingående beskrev de alternativ som fanns förutom ivf. Ville mest bara slita av hennes ena Birkenstock och langa den i huvudet på henne.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Hahahahaaaa! Preciiiiis! Förlåt, men jag kunde se framför mig hur du faktiskt gjorde det... Slängde skon i huvudet på henne, alltså.
    Det är faktiskt hutlöst att de inte bryr sig mer än vad de gör. De förstår säkert att det är jobbigt men de borde göra något åt det också. Det skulle gynna både läkare, klinik och kunder/patienter!

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Jag håller med dig! Det borde på nåt sätt ingå, att få prata med någon... Som det är nu är det till stor hjälp, när man hittar nån blogg där nån är i exakt samma situation som oss. Man känner igen sig, och kan förstå vad de menar.... Min man och jag har gjort tre IVF försök. Ett äggplock gav fyra fina embryon till frysen. Ett överlevde inte, två fastnade inte och det tredje som fastnade blev missfall. Just nu tungt. TUNGT. Och som du säger, uppehåll över sommaren.... Det är ju när man är ledig man kan slappna av och ta emot!!! Tack för bra blogg!! kramkram

    SvaraRadera