Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

lördag 24 april 2010

Klet

Slemhinnor.
Usch, vilket gräsligt ord!
Men det handlar mycket om dem när det är dags för ÄD. De ska vara tjocka, flerskiktade och som klister. Ägget ska inte ha en chans att smita iväg! Det ska fastna och sitta där och bara gro till sig.

Så från allt "forskande" kring folliklar, äggkvalitéer och äggstockar så får jag nu övergå till att forska i ämnet slemhinnor och hur man får dessa att bli riktigt slemmiga och kletiga.

Yeak.

Kram

5 kommentarer:

  1. Hej på dig
    tack för din detlaj skrivet..håller tummarna för dig.vi har börjat kolla lite också,skickat mail o så.hur mycket har du betalat tills nu...kan man ta ut receptet här i sverige eller

    SvaraRadera
  2. *skrattar*

    Allra ödmjukaste tonfall. <3
    Äh, det är väl inget.
    .Har man hängt på fl i diverse gravidtrådar är man immun mot ord som klet och brobyggarslem.
    (Höll på att smälla av när jag läste det ordet första gången.)
    Det är liksom inte så märkvärdigt.
    Eftersom vi är några runt mig och inklud. mig som försökt/försöker bli gravida så pratar vi om det här-hinnor-äl-mens-osv. Dricker kaffe och pratar just hinnor. Helt naturligt.
    Inget konstigt alls.
    Hinnor som hinnor. :)
    Varför skulle hinnor vara äckligare än andra kroppsdelar, blod, muskler, senor? Egentligen? Alla kvinnor har mens. Varför ska det vara så tabu att prata om det? Eller allt som har med kvinnligt att göra?
    Egentligen?
    Det är inte tabu att bryta en skelettdel, men att prata hinnor är äckligt? Varför? För att det bara är kvinnor som har dom?
    Jag tycker inte det är äckligt.
    Dessutom så tycker jag att du ska gilla dina hinnor.(Vill du tycka de är äckliga så är det ju självklart upp till dig:) )De är för det första dina egna. Det är ju dom som ska hjälpa dig att bära. Det är liksom inte sunt att ogilla en massa kroppsdelar hos sig själv.

    Minner: Allra ödmjukast tonfall. <3

    Skickar med extra-stärkande fästklet. :D

    SvaraRadera
  3. ps..såg sen att du syftade på ordet.
    Sorry :)

    SvaraRadera
  4. Hahahaaa! Ja, det var just ordet jag syftade på. Men jag tror nog faktiskt att ordet "brobyggarslem" slår det. Vansinnigt fult ord!!

    KRAM

    SvaraRadera
  5. Känslig,

    Vad kul att ni också har börjat kolla på det här med ÄD. Det är trots allt en stor hjälp att det finns.

    Än så länge har vi bara betalat de 3.000 kronorna som psykologen kostade.
    Recepten har vi fått utskrivna på AVA i Åbo och de samarbetar med Strandkliniken i Stockholm (kolla en av mina länkar här bredvid). De kan skriva ut svenska recept om man går på AVA. Bra, va!?

    KRAM

    SvaraRadera