Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 26 april 2010

Semester

Kan man längta så här mycket efter semester som jag gör? Jag tror inte det.
Det här med att skaffa barn tar på krafterna. Mycket på jobbet kan jag alltid klara av men när det är så mycket kring det här med ÄD så tar det mer på krafterna än jag trodde.
IVF:erna var jobbiga och herregud, vad det tog på psyket. Jag kände mig verkligen helt dränerad. Nu i efterhand kan det kännas som att de, eftersom de inte ledde någonstans, bara förstörde ännu mer och bekräftade min känsla av att inte vara tillräckligt "kvinnlig" och vara otillräcklig.
De som känner mig tycker nog att det låter helskumt att jag har känt mig så. Jag brukar stå på mig ganska bra och kan ta en hel del "smällar". Men IVF:erna tog verkligen musten ur mig helt och hållet. Och då gjorde jag bara tre stycken. Jag vet folk som har gjort det tredubbla. Det skulle jag aldrig klara så en stor eloge till dem.

Och nu är det ÄD och det enda jag känner är en positiv och förväntansfull känsla. Större än när jag började med IVF:erna. Trots att jag är medveten om att det inte alls behöver gå vägen så känns det mer positivt. Jag tänker mer positivt kring det. Och jag tänker på det ofta. Tro det eller ej, men det kan vara nog så stressande. En stor förändring i planer på jobbet eller privatlivet så börjar jag genast att fundera på när en eventuell ÄD kan få plats. ALLT handlar om och kretsar kring äggdonationen. ALLT.
Min man och jag hade till exempel planerat att åka till Australien i vintras. Det bordlade vi eftersom vi anpassade oss efter IVF:erna. Nu tänkte vi kanske åka i jul men vet ju inte hur det går med ÄD så det går inte heller. För ÄD går före allt. Skulle inte den här omgången fungera så blir nästa alldeles för nära inpå avresedatum. Och skulle inte den heller fungera så har flygbiljetterna hunnit nå astronomiska priser så då går det inte heller.

Och så där håller vi på och tänker hela tiden. Det enda vi vet med säkerhet är att vi kan vara lediga i juli. För då har kliniken stängt.

kram

3 kommentarer:

  1. Hej!

    Jag tänkte på dig igår innan jag skulle somna. På min väntan och på din.
    På allt. Jag gjorde bara en IVF och jag är fortfarande slut i dubbel kombo med gamla minnen. Jag fattar inte att du orkade tre eller som du skrev att andra gjort fler. Men vad gör man inte? Jag vill att du ska bli gravid nu. Så att jag kan komma med råd om sånt du redan vet. Sånt som att du inte ska basta och att det faktiskt finns risker med att bada och att bubbelbada är helt uteslutet. Osv..osv. För är det något jag kan så är det typ det mesta om graviditeter.
    Bara för att jag vet hur längtan känns. Jag är ju trots allt inne på min sjunde graviditet (utan att nå mål-på riktigt) och har längtat i många år. Jag känner igen längtan.
    Och numer avskyr jag att vänta.
    Det enda semestertips jag kan komma med som fungerar nu. Idag och på lördag och så. Är picknickar. Jag gillar att picknicka. Det är roligt. Jag vill att tiden ska gå fort. Så att hösten är här redan nu-för oss båda.

    Kramar i paket med extra solenergi till du!

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte också att IVF:en var jobbig. Jag hade stressigt på jobbet också och det gjorde inte saken bättre.

    Annars tänker jag massor kring ÄD, både positiva och negativa tankar. Försöker också att låta det gå före allt annat.

    Kram Tabasco

    SvaraRadera
  3. Många kramar till Jenny som skriver så fint till mig! Tack!

    Och många kramar till Tabasco för att du förstår.

    Kram

    SvaraRadera