Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 21 februari 2011

Hemlis

Det berömda blodprovet är nu taget. Om några dagar får vi veta. Kul!
Hon som tog provet frågade om jag hade fler prov jag skulle ta. Fler som inte stod på remissen men kanske i datorn?
Näääe... Jag misstänker att hon, precis som alla andra, undrar varför vi tar ett sånt prov. För varför skulle man behöva veta sin blodgrupp?
Trots att jag svarade nej så tittade hon i datorn. Tror hon att jag är bakom flötet? Hahahaaa! Jag bara satt där och låtsades som ingenting. Hon kan gott undra. För berätta för svenskt landsting att vi gör ÄD utomlands kommer jag aldrig att göra. Hihihii! Vår hemlis!

Nu är det bara 16 dagar kvar till Procrensprutan.

Och en ny Bloglovinkompis har dykt upp. Välkommen!

Kram

5 kommentarer:

  1. Ah, spännande med svaren :)

    Längtar tills på fredag :)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Jisses vad snyggt du har fått det här inne nu!! Ja, behåll utomlands-grejen för dig själv ;) Hahaha - "tror hon jag är bakom flötet" - du e för härlig Wilda :) Kram

    SvaraRadera
  3. Å vad skönt med en *check* Då håller tidsplanen för Riga?

    Varför är det så no-no med ÄD utomlands?

    SvaraRadera
  4. Jag med LadyB! :o)

    Tack, Smulan! Haahaa!

    Kajalis, för om man gör den utomlands så är det olagligt för svenska läkare att skriva ut svenska recept eller ge behandling relaterat till ÄD (för det får bara svenska universitetssjukhus göra). Då får ju patienten nämligen medicinerna på samma villkor som vid svenska behandlingar, d.v.s. gratis när man nått högkostnadsbeloppet. De här blandas ihop med att göra undersökningar eller ta prover. För det får man göra. Proverna angående blodgrupp är ju inte direkt specifika till enbart ÄD. Hade vi gått till husläkaren och sagt att vi skulle flytta utomlands och vill veta blodgruppen om det skulle hända oss något utomlands, ja, då hade vi fått göra provet utan problem.
    Läkarna är fega helt enkelt. De vill inte beblanda sig av rädsla för att vara olagliga. Suck... Inte en tanke på mänskliga rättigheter, empati eller bara vanlig medmänsklighet inte.

    Någonstans trodde jag att mina 25 år som skattebetalare skulle ge någon slags utdelning redan före jag hamnar på långvården. Men nope!
    Så fick jag vara lite bittert sarkastisk också, hihiihi! ;o)

    Kram

    SvaraRadera
  5. Förresten ska jag ta igen de skattepengarna kom jag ju på nu!
    Jag ska gå på (en gång i veckan...minst!) den gratis preventivmedelsrådgivning som ges till kvinnor upp till 50 år. För så länge kan man tydligen bli gravid ur en preventiv synvinkel. Ur en fertil synvinkel så är det 40 år. Enligt landstinget.

    Kram igen!
    :o)

    SvaraRadera