Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 11 oktober 2010

Hopplös

Två dagar kvar.

Jag längtar inte längre. Eller, jo, lite kanske, men jag är inte så entusiastisk. På något sätt räknar jag med att det går åt skogen. Jag orkar inte annat. Jag känner mig alldeles för skör för att tillåta mig själv att hoppas för jag tror inte att jag klarar av ett misslyckande den här gången. Jag kommer att bryta ihop helt enkelt.

Tack vill jag säga till er som stöttat efter styvsvärmors hiskeliga konversation. Tack!

När vi åkte dit kände jag mig "normal" och var inte alls så besvärad. Jag såg fram emot en ny behandling. Men något som är lätt att glömma är hur skör man blir av alla misslyckanden. Jag har i alla fall blivit det. Det går i vågor och ibland när jag tänker på allt så tåras ögonen. Så tårarna finns där bakom. Konstant. Beredda att trilla ner när som helst. Det är jobbigt att veta att det är så för jag blir livrädd för att umgås med folk ibland. Tänk om ett samtal kring barn kommer upp? Jag vet aldrig hur jag kommer att reagera. Därför blir såna där samtal ibland mer knäckande än någon kan tro.

Tankarna började spinna efter samtalet. Jag har inte tänkt på något annat än IVF:er och hur usel min kropp är. Jag har tänkt på att skicka in papper till Försäkringskassan. Jag har tänkt på AVA. Jag har tänkt på livet. Jag har tänkt på hur jävla hopplöst allt kan kännas ibland. Hur vi alltid står på stand by. Inplanerade semesterresor som aldrig blir av. Investeringar i livet som skjuts på för att vi inte vet hur livet kommer att se ut. Barn eller inte? Gravid eller inte? Berätta om allt eller inte? Ständigt planerande kring behandlingar och eventuell graviditet. Som aldrig vill infinna sig.
Inatt somnade jag kl 3. Klockan ringde tre timmar senare. Tankarna snurrade halva natten och jag vet hur viktigt det är med sömn. Jag vill att min kropp ska vara utvilad och hälsosam när det är dags för FET. Då måste man sova ordentligt.

Imorgon ska jag träffa bästaste bästisen. Vi har inte lyckats ses på flera veckor trots att vi bor nära varandra. I vanliga fall ser jag fram emot att ses men nu är jag nervös. Nervös för att jag ska bryta ihop helt om vi börjar prata äggdonation. Jag vill inte bryta ihop, jag vill ha en normal konversation. Diskutera livet i allmänhet, olika alternativ, kul saker och bara få vara. Men det är tur att det är hon. Utan henne skulle mitt liv varit så tråkigt. Så bryter jag ihop är jag i alla fall i rätt händer. Alltid något.

Om jag fick önska vad jag ville så skulle jag önska mig mer empati i världen.
Och en bebis.

kram

4 kommentarer:

  1. Hej!

    Vad gör det om du bryter ihop litet?
    Jag fattar grejen. Allt du skrev kan jag känna igen och relatera till fast utifrån mitt såklart. Att bryta ihop är gråta en ganska stor hög men sen så känns det faktiskt bättre.
    Det är oki att bryta ihop. Ganska trevligt om man har gott fikabröd hemma :)Då kan man tröstfika efteråt.

    Vet du? Om vi vänder på alltihop.
    Hade det inte varit konstigt om du sovit gott hela natten? Om du hade mått toppen och stark som en kanonkula? Det är normalt att vara där du är-att känna och må så. Visst, det är ingen rolig väg du går. Men det kan bli.
    Men om man fokuserar på bra saker in i absurdum så går det liiiite lättare.

    Jag önskar att jag kunde trolla nu mer än någonsin. Jag förstår att det kan kännas som du beskriver. Och kanske är det också bra-fast inte lika roligt såklart. Det är roligare och gladare med hopp och längtan och drömmar som man tror på och hoppas. Men samtidigt så vet vi att besvikelsen kan finnas där. Så ibland kan det vara tryggare att känna sig försiktig.

    Men jag hoppas ändå -på dina drömmar och din längtan. För jag har mina egna och vet hur det kan kännas och vet vad det skulle betyda om drömmarna slog in.

    Var där du vill vara och där du behöver vara.
    Men jag finns. Använd det.

    KRAM

    SvaraRadera
  2. jag vet hur det känns...du vet inte hur jag mår nu botten...vill inte göra dig ännu mer deppad...jag sitter i hotellrummet ..sen tisdag har jag gått igenom hur mycket som helst ville bara köpa nytt biljett o åka tillbaka...jag kände är det värtåka ända hit o bli bemött så där...
    jag vet exakt hur du känner..känner mig så ensam i världen..
    kram känslig

    SvaraRadera
  3. Neeeeej! Vad händer, känslig?
    Du kan maila mig på min bloggmail om du vill:

    wildamathilda@hotmail.com

    Många, många kramar till dig!

    SvaraRadera