Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

onsdag 20 januari 2010

Känsloblandning

Det är konstigt; jag är sååå glad för att mensen kom. Jag har ringt till Linnékliniken och ska börja med sprutorna imorgon och göra en VUL med blodprov på tisdag. De tyckte att jag ska åka på min fjällresa också. Kanske att jag ringer imorgon igen och frågar om VUL:en inte ska flyttas till på måndagen så att det finns utrymme för en undersökning till på onsdag om det skulle behövas. Jag åker på torsdag morgon och ser fram emot det enormt mycket.

Å andra sidan så känner jag en sån tomhet i hjärtat för det här med vännerna (som jag inte träffat på sjuhundra år men som jag faktiskt bryr mig väldig mycket om, de är bara så genomgoda människor) som förlorade sin son i en tågolycka. Det är så fruktansvärt. Så otroligt jävla sorgligt. Det måste vara varje förälders mardröm. Absolut. Fy fan. Fy fan, är det enda jag kan komma på att säga som känns lite kraftfullt i sammanhanget.

Det blir så blandat; jag försöker att skapa ett nytt liv medan ett redan existerande så hastigt rycks bort. Glädje och sorg om vartannat. Jag väljer att fokusera på glädjen. Den vinner alltid i det långa loppet.

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Tack för att du delar med dig av ditt liv. Jag fyller snart 30 och har blivit avrådd till IVF av CVL just pga mitt AMH-värde som var 0.06. Jag har inte ens varit där utan bara fått det beskedet genom min gynekolog.
    Nu kommer jag med spänning att följa er resa!!! Hoppas så för er skull! Vi står i kö till äggdonation, men jag har sjukt svårt att acceptera situationen. Som du skrev i ett tidigare inlägg är jag rädd för att det inte skulle kännas som mitt barn fullt ut.
    Lycka till! Hälsningar Caroline

    SvaraRadera
  2. Hejsan,
    Tack! Vad kul med en person till som kikar in!

    Ja, det där med lågt AMH-värde är inte så kul. Jag fick reda på mitt när vi avslutade vår första IVF. Det fanns trots allt lite utrymme för att prova igen så vi tog den chansen. Man vet ju aldrig... Men i "förebyggande" syfte har vi varit i kontakt med Umeå för äggdonation också. Med "förebyggande" menar jag nog mest mentalt. Det ÄR verkligen en egen liten process att acceptera läget.

    Jag önskar er verkligen all lycka till inför äggdonationen! Du får gärna hålla mig uppdaterad eftersom vi kanske också måste "gå den vägen". Kanske kan det hjälpa oss båda. Om du vill skicka meddelande till enbart mig så finns jag på Familjeliv.se som "IVFdagar".

    Kram

    SvaraRadera