Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 31 januari 2010

Ledsen

Idag kom den. Ledsenheten.
Vaknade av en dröm om att jag var tvungen att gå till fem olika gynekologer som alla gjorde snabba, slarviga undersökningar och nästan skällde på mig för att jag låg i fel rum... Bra början på dagen. Så var tankarna igång och tårarna trillade.

Hur kunde jag ägglossa? I torsdags var jag på VUL och hade flera äggblåsor. På kvällen tog jag Orgalutran som ska förhindra ägglossning. Detsamma gjorde jag på fredag kväll. Hur kunde jag ägglossa? Och när? Jag trodde inte att sånt kunde hända. Jag har ju dessutom en äggblåsa kvar. Varför lossade inte den i så fall? Nej, det känns inte rätt.

Dessutom så sa läkaren (som inte var "vår" läkare) att nu får jag ju mens om två veckor och sen blir det vecka 10 istället för de har så fullbokat så vi kan inte köra på en gång. Jag fick Provera utskrivet för att styra upp mensen lite. Jag missuppfattade det som att det blir preliminärt äggplock vecka 10.
När vi kom hem insåg vi att det var inte så han menade. Han menade att jag ska BÖRJA vecka 10. Det är ju om sex veckor! Bara för att de har överbokat sig. Det känns JÄTTEFEL! Känner jag mig själv rätt så får jag ingen mens om två veckor. Och definitivt inte igen fyra veckor efter det. Något sånt har inte hänt mig på ett år så varför skulle det göra det nu? Och jag vill inte ta Provera i tid och otid. Så nu vill jag köra när jag får min nästa mens. Jag skiter högaktningsfullt i om de har fullbokat sig på CvL. De får väl ta in extraläkare i så fall. För min äggreserv ska inte rinna ur mig p.g.a. såna fåniga anledningar.

Nu har vi bestämt oss för att ringa med alla våra frågor idag. Jag kommer förmodligen bara att börja böla så min fin, fina man ringer. Han är dessutom bättre på att komma ihåg de mest relevanta frågorna vi har. Tur att vi matchar varandra så bra. Vad gjorde jag innan jag träffade honom? Han är fantastisk.

Usch, jag är jätteledsen och förvirrad. Inget är roligt längre. Hur piggar man egentligen upp sig när ALLT är tråkigt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar