Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 3 januari 2010

Rutinerad

8:e januari... Jag har fått tabletter för att få igång mensen eftersom min mens inte tickar på som klockan. Men det känns som om jag inte ska använda dem eftersom vi faktiskt lyckades pricka ägglossningen. Tänk om...tänk om jag mot all förmodan skulle vara gravid. Alltså är det den 8:e januari som gäller. Har inte mensen kommit då så blir det gravtest och så tabletterna om testet visar negativt.

Det här blir vårt andra IVF-försök. Jag känner mig lugnare inför det än första gången. Då var jag så otroligt positiv och laddad. Jag tänkte bara på IVF och barn. Jag tog det inte för givet att det skulle fungera men nästan. Det fanns liksom inte i min värld att det faktiskt skulle kunna misslyckas och jag stressade upp mig själv genom att inte tänka på annat än IVF och barn.
Den här gången vet jag bättre och jag ser det mer som något vi gör för att se om det fungerar. Det är ingen "lösning" den här gången. Kanske vill jag vara mer försiktig. Inte ta något för givet alls. Men allra mest tror jag att jag vill vara avslappnad. Jag är övertygad om att all sorts stress påverkar resultatet negativt.
Jag minns nu också att jag frågade läkaren som sa åt mig att acceptera och gå vidare, om det inte kan vara så att stress kan påverka om man blir med barn eller inte. Han skakade på huvudet och sa att det gör det inte. Han har fel. Varenda kvinna på jorden vet nog hur deras kropp kan reagera vid stress eller vid för hård eller för lite träning eller av hormonella förändringar bara för att ta några exempel.

Därför är jag helt övertygad om att jag behöver ta det lite lugnare i livet, inte stressa så mycket, våga delegera bort lite arbete på jobbet, ta min tid för träning och vara närvarande i den stund jag är i just nu. Använda den livsrutin jag faktiskt har skaffat mig i livet men anamma den lite, lite bättre än vad jag gör idag. Om det inte uppmuntrar IVF:en så gör det i alla fall gott för min hälsa så jag kan ju inte förlora på det.

Ha det gott där ute i vintermörket och glöm inte att kramas mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar