Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 2 oktober 2011

42.000 steg, för bövelen!

Fy, bubblan vad jag har gått idag! Ingen kommer att tro på mig... Mer än 42.000 steg! Men så har hela dagen gått ut på att just gå också.
Jag har gått i skogen nästan hela dagen och då är det lätt att tänka. Dels har jag tänkt väldigt mycket på svamp. Det kryllar av svamp där ute men jag såg inte en enda kantarell. Däremot såg jag otroligt mycket svampplockare där i buskarna. Heheheee.

En annan sak jag tänkt en del på är vad en kollega till mig sa i fredags när jag berättade att jag är gravid. Vi satt och fikade lite pratade bl.a. om barn. Han är lika gammal som jag och sa bl.a. att han är så glad att han har två barn nu för han menade på att man inte orkar ha små barn när man är över 40 år. Que?! Jag sa att det är ju kanon för honom men att jag nog klarar det eftersom jag lyckats bli gravid. Sen var det inte så mycket mer prat om det.
Så idag när jag spatserade i skogarna dök det där samtalet upp i huvudet. Jag har hört liknande saker förut. Det där om att man inte orkar ha barn om man är över 40 år. Varför skulle man inte orka det?! Att säga så är ju bara att begränsa sig själv.
Ta min kollega t.ex.. Hans kropp är sladdrigt päronformad, han är liblek med stora, mörka ringar under ögonen och han rör sig bara mellan jobbet, bilen och hemmet. Tacka tusen för att han inte skulle orka småbarn!
Jag kan inte begripa hur han ens kan jämföra sig med mig. Jag går 42.000 steg på en dag. Gravid. Och jag äter balanserat (när jag inte ger vika för godis...). Jag har genomgått hormonbehandlingar och kämpat mot ofrivillig barnlöshet i åratal. Klart att jag klarar småbarn! Trots att jag är 42 år. Moooahahahaa!
Och, som sagt, lyckas man bli gravid så lyckas man nog orka med barn. Det är jag övertygad om. Genom hela vår mänskliga närvaro på denna jord så har människor orkat med små barn. Det har inget med ålder att göra. Det har med inställning och fysisk hälsa att göra. Visst kan den bli sämre med åren, men 42 år ÄR faktiskt ingen ålder att tala om.
Jag säger bara; 42.000 steg på en dag, hjärnan i behåll och en inställning att allting går. Jag kan inte bli bättre morsa! Jag orkar ALLT!
Note to self: INTE lyssna på päronformade kontorsnissar med förutfattade meningar.

Så med andra ord har det inte blivit någonting gjort på Minis rum den här helgen. Vår plan blev omkullkastad. Nästa helg kanske...

Till sist ett litet tack till Julia som kommenterade mitt förra inlägg. Hon vill bli donator! Ängel, ängel, ÄNGEL! Så här kommer tre länkar där den som vill bli donator kan hitta mer information:

Ett inlägg gjort av mig förra året

Barnlängtans sida med äggdonatorinfo


Typiskt Elin - En äggdonators blogg

Krama er själva!

8 kommentarer:

  1. Min make är över 50 år och han är garanterat en mycket bättre förälder nu än vad han var när han var strax över 20. Orkar mycket mer. Har nog med helt andra saker att göra, hur man ser på livet och vad man prioriterar. Det kan du hälsa! ;)

    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Äh, säger jag bara. Du har ju vilat i 42 år, så du har samma förutsättningar som oss andra ;-) Jag däremot skulle inte palla det, men det är ju för att jag har tre redan! Och för den delen - ju mer man sitter still desto tröttare blir man! Så än en gång - ÄH! :-) Kram

    SvaraRadera
  3. Precis, ahns! :o)
    Och Mallan, ÄH, var ordet!
    Såna där orkar jag liksom inte lyssna på. Så klart att man orkar. :o) Min kollega är bara lite insnöad. Han får skylla sig själv. Hihihii!

    KRAM

    SvaraRadera
  4. Min man var 47 när Oskar kom, och den pappa-orken är det inget fel på =)
    (Förutom att han tyvärr har en whiplashskada...)

    Hoppas allt är bra med dig!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Min pappa vart pappa när han var 23, 26 och 49 och jag kan slå vad om att han tycker att han är en grymt mycket bättre pappa nu än då. Det kommer gå alldeles utmärkt!!

    SvaraRadera
  6. Ja, du ser! Tänk vad vi orkar! :o)

    Allt bra här. Du med hoppas jag efter allt flyttande. :o)

    Kram

    SvaraRadera
  7. Åh vilken go människa du verkar vara! Grattis till graviditeten o att ni lyckats!:) anmälde mitt intresse igår, har du nån aning om hur lång tid de tar innan dom hör av sig? Vill verkligen detta o jag hoppas så himla mkt att de går!:)
    Kram

    SvaraRadera
  8. Vad kul att du har anmält dig! Superkul!
    Jag har inte så bra koll på hur lång tid det brukar ta, men först ska du nog ta lite prover och sånt. Gissar att en del prover sedan ska tas igen efter några månader så att inget har förändrats. Kolla på Elins blogg. Hon kanske har skrivit en del?

    Åh, vad spännande!

    Finaste, finaste ängeln!

    KRAM

    SvaraRadera