Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

tisdag 4 oktober 2011

Mail

Jag fick ett mail från AVA i Åbo för några dagar sedan. De undrade om jag stod i deras kö eller inte. Inte för att DE inte hade någon koll utan mer för att det varit så tyst från oss. Förmodligen var de ute efter om det var dags för donator eller inte för vår del.
Jag svarade att jag nu var gravid via AVA i Riga och tackade så mycket för Åbos fina hjälp och service under den tiden vi gått där, men att de kunde avskriva oss från kön.
Idag fick jag ett mail tillbaka där de gratulerade och önskade oss varmt lycka till.

Det kändes så otroligt glädjande! "Vår" gamla klinik är numera avskriven och de gratulerade oss till det. Vi ska få en bebis. Galet kul!

En annan sak som hände idag via mailen var att bästaste bästisen undrade om vi ville med till Sälen i vår. Mini skulle då vara drygt 3 månader så det borde fungera om allt är ok.
Klart att vi vill!! Hur många gånger har vi inte planerat saker ihop men som sen har fått ställas in på grund av hormonbehandlingar och misslyckade försök? Alltid. Jämt. Flera gånger per år.
Men nu, ställer vi in nu så beror det på att vi måste ta hand om och tänka på Mini i första hand. Vilken svindlande tanke! Vilket underbart skäl att få ställa in en resa!

Jag är så tacksam. Så väldigt, väldigt tacksam.
Och tack för allt stöd före, under och efter alla behandlingar.
Tack till er där ute.

Många kramar

3 kommentarer:

  1. Åh va snällt av dom att maila tillbaka och gratta! Akademiska i Uppsala var inte alls lika trevliga när jag ringde och berättade om vårat besked, utan lät mest lite skeptisk och sade att absolut inte fick glömma bort att höra av mig om & när jag hade förlösts, för då ska vi behöva åka dit för att hämta ett brev som vi ska fylla i och skicka till staten "tack staten för att du gav oss ett barn"-style.. Hmm.. Well well. Glad blir jag i alla fall när jag läser att kliniker verkligen bryr sig, så som din!! :]

    Och myyys med Sälen, ljuvligt juh!

    kram!!

    SvaraRadera
  2. Jag blir så glad av din inställning! Jag tänker bla på detta med Sälen-resan. Att det, för dig, är självklart att ni ska åka. Jag har så många runt mig som inte vågar sig utanför dörren när de har fått barn, utan isolerar sig fullständigt. Antingen pga att allt utanför är farligt eller för att det är så fruktansvärt jobbigt att ha med barnet.

    Du kommer bli en helt underbart fantastisk mamma, som låter ditt barn få upptäcka världen! :-)

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Ja, visst var det vänligt av dem? Jag har alltid gillat AVA i Åbo för att de genuint bryr sig. Blir glad av dem! :o)
    Sälen blir nog kanon. Tack!

    Cissa, tack för att du håller med! Jag resonerar nänligen lite som du. Det är så många som blir "bekväma" eller nojjiga när de får barn. Jag vill verkligen inte bli så utan vill, precis som du säger, låta Mini få se och upptäcka världen.
    Jag brukar resonera som så att för att förstå världen så behöver man se världen ( så gott det går i alla fall). Tror att det är ytterst tillämpbart på just nyfikna barn. Hoppas min teori stämmer. Det blir i alla fall roligare så. ;o)
    Tack igen!!

    Kram

    SvaraRadera