Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 17 oktober 2011

Utmattande trötthet

Jag är så innerligt trött. Allt jag vill är att vara ledig. Nu.
Vår tur till Fina M:s mamma slutade i kaos och akutbesök hela dagen. Av hänsyn så vill jag inte berätta allt som hände under gårdagen men för den oinvigde så har min svärmor Alzheimers, vilket kan ställa till vardagen en hel del. Och det tar på krafterna vill jag lova.
Hursom, vi kom inte hem förrän halv tolv på natten. Och jag var då fortfarande vaken, kunde inte sova i bilen på väg hem. Hela söndagen gick ut på att vara vårdande och visa omsorg. Inte en sekund att andas ut på och idag är jag tröttare än någonsin. Fina M är också helt slut.
självklart upprepar sig historien idag och han måste åka tillbaka och kommer inte hem förrän imorgon.
Och jag tycker så synd om min finaste, finaste M som oroar sig och tar hand om sin lilla goa mamma medan jag även oroar mig för honom och vill bara ha honom här och krama på honom allt jag orkar. Men nu verkar det som att det finns en bra lösning och kanske, kanske kan lilla svärmor få ett lite enklare liv och mer omsorg än vad hon kan få idag. Det känns tryggt och lugnande. Tusan, det är jobbigt att bo så långt ifrån varandra när livet krånglar till det ibland.

På jobbet har det varit jättelugnt idag, tack och lov, och när Fina M ringde på eftermiddagen valde jag att avbryta och åka hem. Redo att ta bilen för att möta upp honom någonstans om det behövdes. Som tur var så tyckte han att jag skulle stanna hemma för väl hemma "exploderade" min näsa i ett enda stort blodbad. Det fullkomligt forsade blod i halva mitt ansikte och ner på golvet. Jag har aldrig varit med om maken till näsblod. Förbaskade gravidnäsa.
Vila, sängläge och sju ton bomull fick stopp på blodflödet till slut och jag kunde äta middag i lugn och ro. Och så fick jag skura toalettgolvet.

Magen har svullnat till max och det stramar överallt. Det känns som att jag inte får plats med lungorna längre. Halsbrännan har eskalerat och innan jag kom hem hann jag förbi apoteket och köpte dels Nuvalucol mot halsbrännan men också Nozoil mot den torra näsan. Tack för tipset, Cissa! Ni mammor är ovärderliga med era tips till en nybörjare som jag.

Jag borde ringa min pappa också och kolla att allt är ok. Han separerar så där på äldre dagar och verkar vara nöjd med det, men det är klart att mina tankar snurrar runt honom då och då. Och deras husförsäljning som inte riktigt vill ta fart.
Och så vill jag ringa upp och prata länge med min fina lillebror som börjar nytt jobb idag. Jag vill höra hur det gått och höra hur kul han har haft. För det är jag övertygad om att han har haft.
Och så vill jag ringa bästaste bästisens mamma och kolla att allt är bra med henne och barnen hon passat över helgen när bästisen är på helgsemester med maken.
Och så vill jag ta en långpromenad för att få ihop steg i jobbets stegtävling...

Men jag bestämmer att jag gör ingenting från och med nu. Jag måste vila och jag orkar ingenting. Jag är kvinnan som ger uttrycket "slut som artist" ett ansikte. Jag är utpumpad. Jag behöver sömn.
Jag ska se på SVT:s "Barn till varje pris?" och sen sova. Förmodligen somnar jag innan programmet ens börjat. Men sömn, det är vad jag behöver.
Så jag säger god natt, tar en Nuvalucol, sprayar några duttar med Nozoil, tömmer hjärnan helt och önskar alla trevliga människor en bra kväll.

M, jag drömmer om dig.

Kram

8 kommentarer:

  1. Vilken hektisk helg du har haft! Hoppas du sover gott ikväll/inatt! Jag är ensam den här veckan, K är i Bollnäs och jobbar även denna vecka medan jag återkommit hem till Gävle. Och så ska jag till ÖRebro på tis-fre. Så jag får också vara ensam tyvärr :( Men det är ok! Hoppas det löser sig med svärmor! Jag har mailat dig.

    SvaraRadera
  2. Vilket rörligt leverne du har, galna kvinna! ;o)
    Ja, ensamheten är ju bara kortsiktigt så vi överlever nog hoppas jag. ;o)

    Tack!

    kram

    SvaraRadera
  3. Vågar du höra ett ännu "äckligare" tips att inte bli så torr i näsan, som hjälpte mig ofta under mitt graviditetsnäsblod?!? Vitt vaselin - och så tar man det på en tops och snurrar runt i näsan. När/om nozoil inte funkar så bra.

    Kramar!

    SvaraRadera
  4. Fiina, fina du...jag beklagar verkligen alla tråkigheter och hoppas så att det ska ordna sig...

    Denna ständiga trötthet....vad ska vi ta oss till?

    Nä, jag kommer inte orka se programmet. Jag väntar in min A och sen går jag och lägger mig.

    Hoppas du får sova gott.
    Kramar/
    Luiza

    SvaraRadera
  5. Jösses, allt på en gång ! Obehagligt med näsblod sådär, tur att Cissa kom på ett bra tips :-) Kram

    SvaraRadera
  6. Väldigt bra beslut av dig att inte göra något!! Du behöver ta det lugnt och sova!! Beklagar att det är lite oroligt runt svärmor, men håller tummarna för att det ordnar sig för henne och att hon ska vara trygg!

    KRAM!

    SvaraRadera
  7. Kan inte svärmor få komma in på korttidsboende tills vidare? Så kanske hon kan få komma hem med antingen utökad hemtjänst med dörrlarm och timer på spis m.m lr tills hon kan flytta till annat boende? Vet precis hur det är med dementa då jag har jobbat med dem i 11 år och har en morfar som har Alzheimers. Styrkekramar till er!

    SvaraRadera
  8. Tack för tipset, ahns! Alla tips är bra, även de äckliga, hahahaaa! Nästan i alla fall...

    Tack alla för era omtankar också! Lilla svärmor fick en plats på ett korttidsboende samma dag som vi ringde (igår). Något annat hade inte gått och hemma kan hon bara inte vara längre. Fina M måste dock stanna kvar några dagar eftersom hon har flera olika läkarbesök idag och imorgon.
    Blandade känslor men skönt att hon har folk omkring sig som kan ta hand om henne så att inget mer oväntat händer.

    KRAM

    SvaraRadera