Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 16 oktober 2011

Lägesuppdatering

Tänk, det slog mig att varje morgon så vaknar jag och känner mig helt oövervinnerlig! Så himlans skön känsla. Så börjar jag tänka på allt jag ska göra under dagen och hur mycket jag vill hinna med.
Men så efter lunchtid ungefär så börjar jag bli trött i kroppen och i huvudet. Allt jag ville göra börjar prioriteras om i huvudet och den ena aktiviteten efter den andra hamnar längre och längre ner. Och så håller jag på ända tills klockan är 21 då hjärnan slocknar och ögonlocken sluts.
Alla idéer och tankar får sparas till nästa dag och då börjar allting om... Varje dag.

Ibland undrar jag hur det blir om säg t.ex. fem veckor, om jag nu är så här trött redan nu. Jag kanske är ÄNNU tröttare då? För piggare lär jag väl inte bli. Det är ganska skönt att somna så tidigt på kvällen så inte mig emot att bli tröttare. Bara jag får tidsutrymme att sova, hihii.

Apropå sömn, jag drömmer väldigt mycket nu också. I början av graviditeten drömde jag mycket men då var det mardrömmar. Nu drömmer jag väldigt verkliga men ganska roliga drömmar. Här om dagen skulle jag t.ex. gifta mig med en gammal kompis som jag inte träffat på ett tag. Alla var glada och Fina M också. Han gratulerade glatt och var med och planerade bröllopet. Han vet ju vad jag tycker om liksom. Väldigt märklig känsla att vakna efter det måste jag säga.

Ett annat gravidsymptom jag har är att jag är torr i näsan. Inte så att jag lider av det men ändå, jag blöder lätt näsblod (nästan varje dag) men det går över fort. Och jag är lite täppt på kvällarna p.g.a. det men använder Rinhocort nässpray. Det hjälper.
Och så "drar" det lite i magmusklerna ibland. Det sticker till liksom och det är väl inte så konstigt när de faktiskt flyttar på sig och töjs ut.

Men i det stora hela så mår jag så mycket bättre nu är de första 13 veckorna när jag mådde så illa fram och tillbaka. Och då jag t.o.m. kunde somna på jobbet.  Nu längtar jag mest till januari. Det känns mer uthärdligt nu på något sätt. Jag räknar ner...som vanligt:

Mål 1:   2/11 - min första lediga onsdag
Mål 2:   16/12 - min sista arbetsdag
Mål 3:   24/12 - lugn julafton hemma som jag ser fram emot
Mål 4:   1/1 - Mini får komma när som helst efter den dagen. Vi vill att hon ska komma i januari.
Mål 5:   11/1 - Minis beräknade ankomst
Mål 6:   15/1 - Jag tror att Mini kommer då

Idag blir det utflykt ut i landet för besök hos min gulliga men väldigt snurriga (alzheimer) svärmor. Hon behöver lite vardaglig hjälp och det blir det bara en gång i veckan eftersom vi bor så långt ifrån varandra. Det mesta försöker Fina M sköta telefonledes i veckorna. Det går så där, så vårt besök är behövligt. Och så tar vi en höstpromenad i solen alla tre också. Det är mysigt.

Kramas där ute!

2 kommentarer:

  1. Ett litet snabbt tips till din torra näsa bara. Testa nozoil, den tyckte jag var toppen, den smörjer liksom.

    Lycka till med utflykten!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack! Det ska jag absolut testa. :o)

    Kram

    SvaraRadera