Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

tisdag 1 september 2015

15 och 14

Idag är det 15 dagar kvar, men dagen är ju nästan slut så jag kan säga att det är 14 dagar kvar redan nu.

Igår ringde jag till BB och frågade när kallelsen kommer egentligen. Och när vi ska komma på information. Det känns som att det är dags att få lite koll på detaljerna, liksom...
Den 10/9 är det information och själva klockslaget då vi ska infinna oss för min operation, får vi reda på kvällen innan operationsdagen. Sköterskan ursäktade sig för de korta tidspannet som allt infaller på men det är så de jobbar.
Nu är inte jag den oroligaste av själar så det är helt ok för min del. Kanske att jag av planeringsskäl skulle vilja veta en del lite tidigare, men det är inget jag direkt störs av. Däremot tänker jag på de som våndas över ett snitt och är oroliga. Och det måste vara enklare för personalen att ha lite framförhållning med just oroliga patienter, tänker jag. Men jag kan ha fel så klart.
Hursom, dagen före snittet ska jag även ta ett prov så totalt blir det tre besök: infodagen (träffa narkosläkare, gyn och få info), provtagning och till sist operationen. The Day då vi får träffa Liten. Jösses, vad jag längtar!

Idag fick jag en fråga av en kompis: vad händer om Liten kommer tidigare? Ja, jag vet inte... Jag har fått för mig att det blir vaginal förlossning i så fall men min hjärna kommer att få en chock då eftersom jag nu har vant mig vid tanken på snittet. 
Min kompis trodde att det blir ett snitt ändå, bara oplanerat.
Jag har ingen aning! Oavsett ska ju Liten ut så jag kan inte oroa mig. Det får bli som det blir. Jag kan inte styra det ändå annat än att vara närvarande. 

Det känns att Liten har sjunkit ner nu. Det är lättare att andas! Otroligt skönt.
Inatt vaknade jag också och kände mig ogravid. Väldigt märklig känsla, måste jag säga. Det blev svårt att somna om.
Jag har också blivit lös i magen, vilket känns lite förbryllande eftersom järntabletterna har motsatt effekt. Men Google berättar snällt att det är vanligt att bli lös när det närmar sig slutet på graviditeten. En del får visst världens diarré just innan de ska föda. Praktiskt, tänker jag. Otrevligt kanske, men tänk vad fiffig naturen är som ordnar en tarmtömning innan man ska börja krysta. Smart!

Ok, slutpratat om avföring nu. Det kanske märks att jag är lite otålig? 
BB-väskan är i alla fall packad nu också. Vi måste bara jobba på att få Mini att köpa konceptet med att hon ska vara hemma med mormor och morfar när vi åker iväg. Hon har nämligen bestämt sig för att hon ska följa med och leka i väntrummet medan lillebror ska komma fram. Så är det med den saken...

Kramar


12 kommentarer:

 1. Hehe, avföring kan man inte prata för lite om :) Jag blev också VÄLDIGT lös i magen några veckor innan det var dags för Pluppen att födas. Jag tror verkligen att det är så, kroppen tömmer tarmen innan förlossningen. Den är smart den där kroppen!
  Kram och lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och lov för den smarta naturen! :-)

   Tack och kramar

   Radera
 2. Jag blev inskriven och klar för snittet redan i juli så det verkar vara olika i olika landsting. Imorgon är det dags för mig! Är sjukt nervös! Mycket pga att jag natt till måndag vaknade med en hemsk yrsel (ev kristallsjuka) och kräktes och yrseln har hållit i sig sen dess. Har suttit upp och sovit i soffan eftersom det blir värre när jag ligger ner. Är orolig för hur det ska gå att ligga på en brits imorgon och må illa/vara yr redan innan... och hur jag ska orka ta hand om bebis efter. Sambon har gjort allt och lite till här hemma senaste dagarna. Har precis tvättat mig med descutan nu och herregud vad påtagligt allt blev! Imorgon utökas förhoppningsvis familjen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åååh, vad spännande! Så just nu har du kanske din bebis hos dig?!
   Massor av lycka till!!

   Jram

   Radera
  2. Nu har jag bebisen hos mig! En lillebror! ❤ Den lyckan.

   Radera
  3. Ååååh!! Varmt grattis!!! 💕
   Välkomnen lillebror!

   Kramar i mängder ☀️

   Radera
 3. Förresten. Till mig sa de att eftersom jag fått ett beviljat snitt så blir det snitt även om det skulle starta av sig självt. Fast då ett akutsnitt istället.

  SvaraRadera
 4. Syrran fick akut snitt istället för planerat eftersom Pumlan kom en månad tidigt. Hon hade rumpan ner plus missbildning i livmodern så det fanns inget alternativ. Men jag vet inte om det gäller alla med planerat snitt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Det gick bra hoppas jag?
   Tack för bra info!

   Kram

   Radera
 5. Imorgon ska jag in och föda, igångsättning. Tänk att äntligen få träffa den lilla! Overkligt. Syskonen, allihop, här hemm längtar. Men jag är lite orolig att lämna bort den minsta. Hur ska det gå?
  Lycka till allihop! ❤️
  Och jo, jag packade BB-väskan igår, sista idag. Haha framförhållning!

  SvaraRadera
 6. Hahahaa! Framförhållning är ordet!

  Massor av lycka till nu!

  Kramar

  SvaraRadera