Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 4 augusti 2014

Beslut

Hysteroskopi är det ju AVA vill att jag ska göra! Inget annat… Jag blandar altid ihop de där begreppen, ungefär som att jag också alltid blandar ihop alla mediciner som ju alltid börjar på "pro"; progesteron, progynon etc.

Så, hysteroskopi är det. Då sövs man och de går in med en kamera och kan även avlägsna eventuella polyper eller annat som riskerar att förstöra för våra embryon. Ingen stor grej, men det är tur att jag i så fall sövs!

Nu har jag resonerat klart också. Fina M är nöjd som det är men förstår mig också och blir så klart inte alls ledsen om vi försöker igen. Jag resonerar som så att om vi inte gör ett försök till så kommer jag nog gå och tänka en hel del på vad som hade varit om hade gjort hysteroskopin och ett försök till. Jag menar, det känns som om vi inte har gjort allt vi kunnat ännu. Det känns som om hysteroskopin är det sista vi gör, sen har vi tusan försökt allt. Verkligen.

Imorgon ringer jag till Gru Gyn och ber om en remiss till Ultragyn för en hysteroskopi.

Kram

5 kommentarer:

  1. Tänk på att en hysteroskopi i Sverig inte är samma som de menar i Riga! I Sverige tar de inte bort saker som är fel utan kollar runt med kameran. Har själv gjort en hysteroskpi i Grekland, hade inget som tur var mer än lite kvar av infektionen som gjort att vi inte kunnat få barn och att de klippte i livmoderns ovansida för att embryon ska kunna fästa bättre. Jag var väldigt nervös men träffa på en brittiska som berättade glatt att hon hoppat över på bristen, fått lugnande, slocknat och sen vaknat upp undrandes var det här allt? Och jag kan intyga att precis så var det. :) Inget farligt men jag hade nog funderat en eller två gånger innan jag genomgick det i Sverige! Kram och lycka till.

    SvaraRadera
  2. Tack för input! Det ska jag verkligen tänka på och be gyn om mer info också. Jag vill att de tar bort det som ev. är ivägen!
    Sen finns det även en liten infektionsrisk och den är jag lite rädd för även om den är liten.
    Jag får se vad gyn säger!

    Tusen tack!
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Hej, jag har gjort hysteroskopi på ultragyn Sophiahemmet förra året och dom söver med narkos, kollar och tar bort om man har något samt skickar i väg på odling/extra koll om dom anser att det behövs. Jag blev i alla fall gravid några månader efter det med ivf.....vet dock inte om det var det som hjälpte men är glad att gyn skickade remiss. Lycka till med allt!!

    SvaraRadera
  4. Heja dig.
    Blev glad att du kör igen.
    Jag har ju gjort några.. många såna.
    Bara fått infektion ngn gång. Penicillin 7 dagar.
    Lite som uvi typ.

    Hoppas remissen går snabbt. Kram

    SvaraRadera
  5. Vi har resonerat på samma sätt. Vi ville prova allt vi kunde påverka innan vi gav upp.
    Jag var kluven inför Riga men sambon ville med anledning av just detta, prova och se.
    Håller tummarna nu att allt går bra.
    Kram

    SvaraRadera