Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 12 maj 2013

Lite solgnäll

Dessa förbannade prover... Suck. Jag bara MÅSTE få gnälla av mig lite.
Jag har skickat provsvaren till AVA men de förstår inte riktigt provsvaren eftersom de tycker att proverna som är tagna inte riktigt är de prover som de behöver.
Det här irriterar mig eftersom jag påpekade redan från början att en del prover de vill att jag skulle ta inte finns som några standardprover i Sverige utan måste specialbeställas och ÄNDÅ så går de kanske inte att få. Då blir jag lite sur när AVA ifrågasätter varför inte alla prover de bett om finns med...
Ett exempel är Antitrombin III som de bett om . Jag förmodar att det är samma som Antitrombin i Sverige (alltså utan "III" på slutet), och som är det jag lämnat provsvar för.
Och så påpekar de igen att jag ska ta prover för HIV, Syfilis och Hepatit. Jag säger att jag inte har det. De säger att jag ska ge dem provsvaren... De har också bett mig scanna in provsvaren från alla prover och maila dem. Jag tycker att det är överkurs. Kan tilläggas att alla prover jag tagit visar inget avvikande på något sätt. Allt är normalt.
Så jag är lite irriterad. Nu ska jag ta ytterligare prover som labbet missat, jag ska be gyn om remiss för HIV, Syfilis och Hepatit som jag vet att jag inte har och så ska jag scanna (på jobbet, känns inte bra alls...) allt och skicka till AVA. Så fort jag tror att allt är mer eller mindre klart och tydligt så blir det en massa extra "hemuppgifter". Usch, så irriterande! Krångel!
Och mensen är sen. Eller så kommer den inte alls. Jag har vallningar som tusan i alla fall så nu är jag väl i klimakteriet på riktigt. Det var mer än 60 dagar sedan jag hade mens. Fan.
Jag frågade AVA om jag kan ta Primolut och om kliniken har öppet i sommar. De tycker inte att jag ska ta Primolut utan istället mäta slemhinnan och så anpassar de Progesteronet utifrån det. Känns inge bra... För så har jag aldrig gjort förut och det har fungerat bra med hur jag gjort tidigare (ja, förutom utomkveds då'ra).
Med allt krångel och omställning av allt så känns det bättre om vi väntar med insättning i augusti. Skulle allt gå bra då så blir det bebis i maj/juni och då har vi förhoppningsvis flyttat in i nya huset.
Om allt går vägen.... Och just nu känns det som om inget vill gå vår väg när det gäller syskonförsök.

Men vädret är fint! Och vi njuter! Och Mini busar och upptäcker alla knoppar och gatubrunnar och sandlådor och stenar och myror och maskrosor (som smakar mums tydligen...). Så förutom syskonförsök så går allt så härligt bra!

KRAM

3 kommentarer:

  1. Men shit vad dom ska krångla då! Hoppas allt med huset flyter på iaf!

    SvaraRadera
  2. Men alltså, dom kräver allt det där för ett FET?! Av ett embryo som är ert och på en plats där ni har varit förut? Helt otroligt! :-o

    SvaraRadera
  3. Jag har också scannat saker på jobbet. Jag gjorde det när det inte var så många människor som skulle till skrivaren. Jag tror jag gjorde det så fort jag kom till jobbet på morgonen. Då hade alla inte hunnit komma till jobbet än.

    Jag hoppas att det går bra med alla tester.

    SvaraRadera