Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 15 december 2013

Beslutsångest

Nu är det dags att ta beslut.
Fina M vill också försöka igen.
Men... Kliniken får inte tag i vår donator. 
Därför måste vi ta en del beslut.

Antingen fortsätter vi med den nuvarande kliniken. Fördelen med det är att de tänker hitta en ny donator som är så lik vår gamla donator som möjligt. Jag behöver bara ta ett TSH-prov också och sen är det bara att köra på. Jag har meddelat kliniken att jag inte tänker göra hydroskopi.
Nackdelen med att köra vidare med nuvarande klinik, är att jag tycker att doktorn inte är så bra som den förra samt att jag kommer att självmedicinera med prednisolon och fragmin.
Om vi väljer att gå till den andra kliniken så får vi den doktor jag tycker är bäst.
Nackdelen är att jag vet inte så mycket om den kliniken, jag får ta alla nya blodprov igen samt att de inte kommer ihåg hur min gamla donator var så det blir svårt att hitta en ny donator som är så lik henne som möjligt. Å andra sidan så får de hitta någon som är så lik mig som möjligt.
Jag känner mig också tveksam till hur den nya kliniken och min förra läkare betedde sig mot den klinik vi är på nu. Det var så extremt oproffsigt och fult gjort så det känns lite konstigt att vända sig till dem. De känns lite opålitliga, eller hur jag nu ska uttrycka mig.

Valet och kvalet, med andra ord.
Jaga var så inne på att byta klinik men nu vet jag inte. Jag försöker få fram magkänslan.
Hur hade ni gjort eller tänkt? Det är jättesvårt att bestämma sig, tycker jag! 
Jag har redan fått massor av bra kommentarer och mail som jag tacksamt läser flera gånger om och om igen. 
Ni får väldigt gärna fortsätta att hjälpa oss med lite olika infallsvinklar. Väldigt gärna.
Det är så svårt att välja!

Kram

5 kommentarer:

  1. Jag har oxå lite såna funderingar. Framförallt att de har en svensk läkare kopplad till sig som man betalar multum för men åndå. Men min historik så.

    Hon tänkte ju dessutom lite nytt, men var alltid sen. Tänker att den kliniken är bara till för såna som oss medans gamla känns mer som en blandning.

    SvaraRadera
  2. Äsch, dumma ipad tyckte tydligen jag var klar med min kommentar :)

    Du kan ju be dom ta prover dan innan som jag brukar göra, det löser mkt problem och man slipper stressen.

    Jag tror alla som går på nya är nöjda. Men det är ju vi på gamla oxå. Du får fundera på vad du tycker är viktigt och vad som är avgörandet.

    Du får kanske göra en bra och dålig lista? Såna gillar ju jag :)

    SvaraRadera
  3. Tack för input!
    Ja, det är svårt det där. Har jag väl börjat att vela så verkar jag inte kunna sluta riktigt. Förut var jag så otroligt bestämd men nu... jösses!
    En bra och dåligt-lista är en bra idé. Nog för att jag har en i mitt huvud hela tiden men det är inte alls samma sak som att se det nedskrivet. Och en del saker kanske inte är så bra eller dåliga när jag väl ser det svart på vitt.
    Så får det nog bli.
    Och så ska jag maila nya AVA och känna efter lite hur det känns att ha med dem att göra. Jag får dra fram magkänslan så gott det går helt enkelt.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Nya Ava har gratis infoträffar i Stockholm. Läkaren och koordinatorn är där. Du kanske kan gå på en av de träffarna.Jag fick en halvtimme med undersökning och snabb genomgång av min historik. Jag hade alla mina papper med mig.

    SvaraRadera
  5. Tack!
    Ja, jag överväger det. Att träffa dem, alltså.
    Jag har precis mailat lite frågor till dem för att få info om vad de behöver. Jag har ju en hel del provtagningar redan som de kan få. Och så vill jag veta lite annat praktiskt.
    Jag ska nog boka in ett möte med dem så fort det går. Bara det hinns med innan nästa mens. För det är då jag vill köra på om det går. :-)
    Jag tror att det blir nya AVA, trots allt. Det låter så märker jag, hihi.

    Tusen tack för tips!

    Kram

    SvaraRadera