Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 14 oktober 2010

Ersättningsansökan klar

Sådär! Nu har jag skrivit klart och sammanställt ansökan till Försäkringskassan med kopior på en massa papper och hänvisningar till Kammarrätten i Sundsvall samt FN och WHO. Hahaha! Jag tar i så jag spricker kanske men det är det absolut värt. Jag ska kopiera allt bara innan jag postar det så på måndag ligger nog allt hos FK (Försäkringskassan, jag orkar inte skriva det där långa ordet...).
I helgen ska jag köpa Lagboken till juridikkursen jag går och det första jag ska göra är att slå upp Föräldrabalken och spana in lite lagar kring vad som gäller det här med nedsatt fertilitet. Intressant!

I övrigt känns mitt huvud som bomull och bihålorna dunkar. Ska nog försöka sova lite till i eftermiddag.

Soliga höstkramar till alla

4 kommentarer:

  1. Det är glädjande att du är så engagerad i rättigheterna. Och att du fixar. Jag är imponerad. De flesta tänker nog bara att de ska men så gör de inget. Jag blir glad att någon gör något som är bra. Jag tror det är ganska ovanligt nuförtiden.

    Hoppas du mår bättre väldigt snart!
    Hoppas du sovit gott och allt gott till du!

    Kramelikram!

    SvaraRadera
  2. Tack, tack! Niger fint... :o)

    Ja, jag kan liksom inte låta sådana saker gå mig förbi. Jag MÅSTE helt enkelt ge det ett försök i alla fall. Hoppas att det går vägen för det skulle kanske hjälpa fler att söka.

    Hoppas att du också mår bättre!

    KRAAAAAM

    SvaraRadera
  3. Jag önskar dig all lycka (men föreslår HSL och Lag om allmän försäkring snarare än FB) som singel finns det ju lag på att jag får diskrimineras så jag har inte mycket att hämta.

    BTW tror jag vi blir rätt nära inför FET. Jag väntar ägglossning nu (trodde på stegring idag men icke - känns rätt märkligt att hålla på med ÄL-test igen) och sedan lär det vara 3 veckor kvar innan jag ska vara på plats i Polen :-)

    SvaraRadera
  4. Tack!
    Jag tänkte läsa på lite i FB eftersom det där står om vilka rättigheter man har att få bli förälder. Där står också en del om IVF-behandling. Hmm, i kombination med HSL och AFL borde något väsentligt hittas. Tusen tack!

    Och att diskriminera singlar är helt idiotiskt! Förresten så står det ju faktiskt i FN:s konventioner om mänskliga rättigheter att ALLA har rätt att planera och få barn. Det borde inkludera singlar. Tycker jag.

    Kul att vi hamnar ungefär lika i tid! Alltid kul att gå parallellt med någon. :o)

    KRAM

    SvaraRadera