Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

onsdag 20 maj 2015

Ny vecka igen

Jösses, vad tiden går fort! Anledningen heter hus... Vi målar, gräver, fixar och donar. Det tar all tid och är vi lite lediga så är det när Mini är vaken och då går all tid åt henne så klart.
Men idag är jag ledig och är hemma. Jag firar att jag går in i vecka 23 idag! Tjohooo! Laddar några tvättmaskiner och sorterar barnkläder. Någon dag ska jag se till att komma iväg till Ikea och köpa garderob och matta till Liten också. 

Magen har vuxit på sig en del så nu är det ont om kläder hemma... 
En ny "gravidgrej" är att jag verkligen måste äta små portioner. Magen sväller något enormt om jag äter det minsta för mycket.
En annan sak är sparkarna. När jag väntade Mini så låg moderkakan i framvägg vilket gjorde att jag inte kände så mycket rörelser. Men nu...oj, oj!! Ibland undrar jag när tusan Liten sover egentligen. Det bökas, buffas och puffas mest hela tiden. Vilken stor skillnad det är att ha moderkakan bakåt! Jösses.
Nu förstår jag att många blir oroliga om de inte känner rörelser tillräckligt ofta. Det är en enorm skillnad.

Eftermiddagströttheten finns kvar också. Jag längtar till semestern. Åååh, vad jag ska sova då!!

Kram

5 kommentarer:

  1. Skönt med uppdatering från dig!Här buffar och sparkas det mest på vä sida av Tv 1 då jag har moderkakan i bakväggen där men med Tv 2 har jag moderkakan i framväggen vilket just gör att jag känner dom bägge lite olika!Lyckost dig att förhoppningsvis kunna vila lite extra på semestern jag lär få fullt upp i början på juli!Magen min är rejält stor och otymplig redan så här är det verkligen också småportioner som gäller...Sköt om dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt med två olika känslor samtidigt (eller hur jag ska uttrycka det)!
      Småportioner är det som gäller här med nu. Lite trist för jag blir hungrig så snart igen då! :-)

      Kram

      Radera
  2. Hej! Intressant att läsa om hur olika det känns pga moderkakans placering. Jag är i vecka 19 och har moderkakan i framvägg och har inte känt några riktiga sparkar ännu (men längtar). Menar du att du inte kände sparkarna tydligt med din dotter under hela graviditeten eller var det så att du började känna det senare jämfört med nu?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan!
      Jag kände inte sparkarna lika tydligt som jag gör nu. Nu känns det som om varje liten rörelse känns men med dottern var det mer de stira rörelserna (lite senare) och de rejäla sparkarna som var tydligare. Och rörelserna hade en lite mer "dov" känsla än nu. Det kändes lite mer behagligt, måste jag tillägga. :-)

      Kram

      Radera
  3. Ja, så är det absolut! Med moderkakan i bakvägg kan sparkarna bli riktigt obehagliga! Jag skrek rätt ut ibland i 8:e och 9:e månaden när jag hade moderkakan bak...var lite läskigt att köra bil.....men ändå härligt att få känna de första rörelserna så mycket tidigare, kanske redan i v 16/17 istället för runt v 22!

    SvaraRadera