Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 16 december 2012

Inte långt kvar

Just nu finns det inte så mycket att rapportera.
Jo, har man inte haft mens på tre månader kan jag säga att den är som ett vattenfall när den väl kommer...

Jo, just, ja. Kliniken bad mig att ta prover som visar att jag inte har HIV, Syfilis eller Hepatit A eller B. Det har de redan bett om förut och jag mailade och sa att jag inte hade något av dessa. Då nöjde de sig med det svaret.
Nu frågade de igen, precis som om de inte redan visste, så jag svarade att jag inte har någon av dessa infektioner. Då bad de om provsvaren. Då sa jag åt dem att jag inte har dem och att jag redan förut har meddelat dem att jag inte har någon av dessa infektioner och att inget har ändrats sedan tidigare.
De har inte svarat på det mailet... Morr.
Usch, de kan väl inte börja krångla om sånt NU? Jag menar, det är ju dags snart och jag trodde att vi redan avhandlat det där ämnet. De tackade t.o.m. för svaret när jag meddelade dem första gången att jag inte hade infektionerna. Krångel, krångel.

Och så är det tur att jag har den där tiden hos gyn den 2/1. För jag ska kolla slemhinnan den 27/12 eller 28/12, men eftersom det är helgstängt överallt så förstod AVA situationen och sa att min tid jag redan har den 2/1 går bra den med. Jag gissar att det enda krångel som kan uppstå är väl för oss. Är slemhinnan toppen då så behöver vi köpa en flygbiljett illa kvickt eftersom insättningen är satt till den 4/1 (förutsatt att slemhinnan är bra, alltså). Biljetterna är snuskigt dyra när man måste köpa dem så tätt inpå avgång...
Eftersom min slemhinna alltid har varit perfekt så skulle vi kunna chansa och köpa en biljett redan nu. Problemet är att efter graviditeten så är min kropp konstigare än vanligt så det är verkligen en stor chansning. Eller stor...snarare en DYR chansning. Och med föräldrapenning så vill vi inte chansa på dyra biljetter. Det är tillräckligt dyrt att försöka utöka familjen via ÄD.

Ja, just ja (igen)!
Jag har fått behandlingsplanen:
- Progynon 2 mg, 3 ggr om dagen från mensdag två.
- Progesteron (vag) 400 mg, 2 ggr om dagen fr.o.m. insättningsdagen.

Jag måste återigen påminna mig själv lite om hur det var förra gången när Mini kom. Medicinplan då:
- Progynon, 2 mg, 1 tablett 3 ggr om dagen
- Progesteron (vag), 400 mg, 1 vag på morgonen och 1 vag på kvällen (började med dessa på insättningsdagen)- Progesteron (tabl), 200 mg, 2 tabletter kl 16 varje dag (började med dessa på insättningsdagen)
- Prednisolon, 5 mg, 2 tabletter kl 22 varje dag (började med dessa på insättningsdagen)
- Fragmin, 0,3 ml, 1 injektion per dag (började med dessa på insättningsdagen)
- Folsyra, 1000 mikrogram per dag

Hmmm, det var visst en del att avrapportera ändå.
Tänk, nu är det inte lång tid kvar! 18 dagar. Nada! 

Pirriga kramar


3 kommentarer:

  1. De har ändrat sina regler, nu måste man ta dessa prover var 6:e månad. Jag åkte dit en dag innan denna gång för att lämna prover.

    Om man är ny patient så kräver de liksom finland ett psykologutlåtande..

    Lycka till!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Ahaaa! Tack!
    Men de frågade och fick svar för bara någon månad sen. Märkligt att de frågar igen... Och lite oroväckande. Jag får intrycket att de inte har någon koll och så vill jag verkligen inte känna! Huga!
    Men jag får väl utgå från att de har det...

    Tack!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Oj, vad snabbt det går!! Tänk bara 18 dagar kvar och massa mysiga juldagar med Mini däremellan :)

    Hoppas de inte strular mer med de där provsvaren!

    Kram!

    SvaraRadera