Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 3 december 2012

Majskrokar

Detta djävulens påfund! Jag haaaaatar majskrokar!! Ok, "ogillar" är kanske ett bättre ord men jag vill bara poängtera lite här. Ok?
Varför jag ogillar dem?
Jo, för de gånger Mini äter en sån så får hon hiskelig förstoppning. Jo, det är sant.
I lördags var vi på middag och barnet i den familjen fick majskrokar. Så klart att Mini ville ha så det fick hon. Vi var ju på galej och vi tänkte att Mini har blivit så pass stor nu att det borde gå bra om hon tog en krok eller två. Två stycken krokar tryckte hon i sig. Sen blev det tyst på bajsfronten. Det är det fortfarande denna måndag.
Och en liten kvidande tjej som har svårt att somna när magen kniper och inte vill vara med är inte roligt. Därför haaaaatar jag majskrokar.

Jag frågade min kompis Barndietisten varför det blir så och hon förklarade att det blir så ibland eftersom krokarna i sig är så otroligt torra och de består nästan enbart av stärkelse.
Tillsammans så är det som att svälja en blöja; den lägger sig i magen och suuuuger upp all vätska som behövs för att de små ska kunna poopa ordentligt.
Förbaskat påfund.
Så frågade jag henne var för det finns majskrokar om de ändå inte är bra. På det svarade hon bara att majskrokarna inte är farliga utan de är mer som ett "godis" för barnen, och det är klart att det går att tjäna pengar på också. Och självklart är det så att de även går att använda till annat än som godis till småbarn (hm, det tänkte jag visst inte på....jag fokuserar visst enbart på min lilla Mini i det här fallet)!

Så egentligen ogillar jag bara majskrokar till små barn. Men självklart klandrar jag INGEN som ger det till sina barn! Nejdå, alla gör så klart som de vill och de flesta barn får ju faktiskt inte förstoppning av de där krokarna.
Däremot kanske det skulle vara bra med en liten "varningstext" på paketen? I stil med "Barn under 1 år kan få förstoppning vid konsumtion av dessa krokar." Eller nåt. För hur sjutton ska en vanlig liten svennebanan som jag veta att majskrokar suger upp så mycket vätska som de gör? På just mitt barn?
I och för sig så borde jag kunna gissa mig till det... Det är bara att titta på krokskrällena. Men ändå.

Nej, ska det gottas lite extra i den här familjen så får det bli vanligt, hederligt smörgåsrån istället. Eller lite frukt.
Död åt majskroken.

KRAM

8 kommentarer:

  1. Bambi blev också förstoppad under året av dem. Nuförtoíden kan han äta dom utan att bli förstoppad ochhan får dem ibland när det är fest eller när jag ska köra bil en längre sträcka vilket han hatar. Avledningsmanöver liksom. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis! Avdelningsmanöver, hihii!
      Jag har brutit ner smörgåsrån i fyra mindre bitar och har dem i en plastburk (som det förut varit Erik Lallerstedts skagenröra i) att ta fram som "nödmuta". ;o)

      KRAM

      Radera
  2. MT har inga problem alls med majskrokarna men däremot blir hon hejdlöst förstoppad av banan! Mysko

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var mysko! Eller annorlunda i alla fall. :o)
      Men vad skönt att slippa "krokförstoppning" i alla fall.

      KRAM

      Radera
  3. Vi blev erbjudna en första-hjälpen utbildning när vi hade fått William. Han som hade utbildningen sa att majskrokar inte var bra för de suger upp all vätska och kan vara svåra att svälja och det resulterar lätt i att de små sätter dem i halsen. Enligt honom är de lika idiotiska som godiset refresher.. Du vet dem med pulver som snörar ihop strupen sen ska du försöka svälja en stor kola. Nä, hederliga smörgåsrån ska de vara! :) Stora Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken bra liknelse!
      Ja, nu så här i efterhand, och när jag blivit mer insatt i ämnet, så förstår jag inte alls varför jag ens tänkte på majskrokar. Dessutom tar de mer plats än smörgåsrån. Finns inget bra med dem alls i vårt fall.

      Kan vara intressant att veta att företaget som tar in dem i Sverige har en omsättning på 11 milj och en nettovinst på nästan 600 tkr. Så det går bra att tjäna pengar på helt onödigt skräp. Hehehee.... Jag var bara tvungen att kolla upp dem.

      Kram

      Radera
  4. Tack för du skrev detta, kommer inte ge min prins det då när han blir större. Å får göra svärföräldrarna besvikna, dom verkade snöat in på dom eftersom dom e nyttiga i deras ögon. Dom tycker nog jag e mysko som förbjuder allt möjligt men säger okej till saker dom inte tycker e okej.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Näe, ge honom inte det. Hellre besvikna svärisar än förstoppad bebis. Det lovar jag dig! ;o)
      Och majskrokar är allt annat än nyttiga. Det är faktiskt t.o.m. socker (om än bara liiiite och det är naturligt socker) i dem! Och det ska små barn inte äta. Så dina svärföräldrar har faktiskt helt fel.
      Nu är det säkert lite socker och salt i smörgåsrån också, men ingen säger att de är nyttiga heller.

      För mig så är både majskrokar och smörgåsrån rent godis. Det är ju som sagt en slags avdelningsmanöver vi vuxna gör för att "muta". Hehe... För om man tänker efter VARFÖR man ger det så inser man nog ganska snart att det är helt onödigt egentligen.
      Men å andra sidan, så länge vi är medvetna om det och inte matar barnen med rån och krokar konstant så tycker i alla fall jag att det är ganska ok. Liiiite mums måste alla goa barn få! :o)

      KRAM

      Radera