Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

fredag 15 juni 2012

Sammanfattande epigenetik-text

Och så har jag fått ett tips om en kanonbra text angående det här med genetik och äggdonation. Jag bara MÅSTE dela med mig. Så bra är den!


Kram på er

2 kommentarer:

  1. Hej! Ang FK:s förändrade ersättningspolicy. Jag mailade dem och frågade och tänkte dela med mig av svaret jag fick:

    "Hej!

    Jag har fått din fråga om ersättning för äggdonation i annat EU/EES-land. Generellt sett har du rätt att få ersättning för planerad vård inom EU/EES förutsatt att du är försäkrad i Sverige, att det är vård du skulle ha rätt att få i Sverige och om vårdmetoden överensstämmer med svensk vård eller överensstämmer med vetenskap och beprövad erfarenhet ur ett internationellt perspektiv.

    Det är korrekt att Försäkringskassan inte ersätter äggdonation med anonym donator, samt att detta gäller sedan april i år. Anledningen till detta är att behandling med anonym donator strider mot svensk lagstiftning. Enligt svensk lag har barnet rätt att få veta sitt ursprung vid 18 års ålder. Ingen förändring har skett förutom att man nu bestämt sig att följa den lagstiftning som finns på området."

    Så, då vet vi... Har även frågat kliniken i Riga om det går att få en känd donator, men då äggdonatorer enligt lettisk lag är anonyma så går inte det. Surt sa räven!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan!

      Tack för att du delar med dig!
      Jag läste i den här tråden på FL:

      http://www.familjeliv.se/Forum-7-147/m57763470.html

      Läs inlägg nr 189.nJag tror att hon som skriver har en poäng där! Så kanske kan du trots allt överklaga!

      KRAM

      Radera