Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

lördag 19 juli 2014

Ruvardag 6

Jag känner inte av något alls idag. Tröttheten finns kvar och jag får kämpa för att hålla mig vaken.

Nu över till något som jag är upprörd över och som jag måste få ur mig.

Häromsistens träffade jag min faster. Hon berättade att hennes grannes dotter känner mig. Grannen berättade för min faster att vi (dottern och jag) känner varandra via IVF:erna och våra försök att få barn. Min faster satt sedan och diskuterade likheter och olikheter mellan mig och min dotter halva kvällen och "fiskade" om vårt liv.
Tack för den. Jag har inte berättat för min faster att vi håller på med ÄD och IVF av olika anledningar, och jag vill dessutom gärna berätta sånt själv. Det känns alltså inte ok att någon jag anförtror mig till även utanför bloggen, berättar om mitt privatliv till någon som sedan pratar med mina släktingar om det. För mig blir det för privat.
Det har varit ett genomgående tema här på bloggen; att det är privat att "göra" barn och att jag skriver anonymt för att jag inte vill att alla ska veta. För en del har jag dock röjt min identitet av olika skäl.
Det är inte hela världen att min faster får reda på det via omvägar må tyckas eftersom jag är en av dem som inte skäms det minsta över att vi gör IVF/ÄD, men...när någon kliver rakt in i mitt privatliv baserat på att en vilt främmande människa (läs: pladdrande tant som inte förstår att hon delar med sig av MITT privatliv) har berättat om vårt allra mest privata, då kan jag säga att det känns riktigt illa i maggropen. 
Jo, visst har jag en blogg och det är väl alltid en "risk" med det, men jag har alltid varit av den uppfattningen att alla jag varit i kontakt med via bloggen, alltid har visat respekt för det privata i IVF:andet. Jag hade visst fel.

Därför kommer jag bara att skriva ett enda inlägg till. Det får visa om det blir ett plus eller inte. 
Efter det blir det tyst här och ni kan nå mig via mail om det är något.


Kram till er andra som visar respekt

24 kommentarer:

  1. Men uschdå... Nej det är inte kul att känna att nån läser som du inte visste/inte hade tänkt dig. Det känns plötsligt som om nån smygläser ens dagbok. Jag har upptäckt några såna längs vägen. Inte helt kul :( Men samtidigt är ju det risken man löper när man bloggar. Man är aldrig anonym, tyvärr. Och tyvärr kan man bli avanonymiserad ganska så lätt... Jag har som sagt varit där!

    Kramar JVJK

    SvaraRadera
  2. Nja, det är ingen som smygläser, utan någon jag känner har berättat om mig för sin mamma som i sin tur berättar för min faster. Kan tillägga att min faster knappt känner tanten i fråga, vilket gör mig än mer irriterad.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha! Då fattar jag!

      Trist :(

      Kram
      JVJK

      Radera
  3. "Någon" är alltså någon jag lärt känna via bloggen.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Så tråkig att man slänger ur sig saker och ting innan man tänker. Men det vore synd att sluta skriva här pga att någon har varit så dum . :(
    du är en fin person och bjudit på det hela i alla år. Det har hjälpt säkerligen många.

    SvaraRadera
  5. Åh, vad tråkigt att höra. Tack för att du har delat med dig på bloggen och för att vi fått följa er resa under de åren jag följt dig. Hoppas och håller alla mina tummar för ett fint, starkt plus 💕

    SvaraRadera
  6. Vad tråkigt och jag förstår verkligen hur utlämnad du måste känna dig. Jag håller tummarna för att det går vägen med ert sista försök, och om du ångrar dig så vill jag gärna följa din väg fram till bebisen(arna) kommer.

    SvaraRadera
  7. Gud vad ruttet! Kan folk sköta sitt och skita i vad andra håller på med eller?! Kommer sakna dig!

    SvaraRadera
  8. Det har varit kul att följa dig under alla år. Jag önskar dig och din familj all lycka.

    Jag har aldrig haft tanken att föra vidare information till någon annan så att den personen blir identifierbar. Men alla som läser bloggar och blir bloggvänner tänker tyvärr inte så.

    Jag är ledsen att en annans skvallrande leder till att din blogg upphör i förtid.

    Kommer du att ha kvar bloggen på internet eller raderar du den?

    Blir du gravid så ska jag försöka komma ihåg att maila dig för att höra hur det går.

    Många kramar.

    SvaraRadera
  9. Åh vännen vad sorgligt att läsa jag kommer verkligen att sakna dina inlägg det var ju du som fick mig att våga göra min ED i Riga som blev mina fina tvillingflickor.Hoppas kunna nå dig på annat sätt i fortsättningen.Säg bara hur om du ska ha lösenordsskyddat eller vart du väljer att ta vägen.Ruva lugnt nu och låt inte detta tråkiga fördärva tänk positivt.Stor stor kram håller tummarna hela tiden för er!

    SvaraRadera
  10. Jag kommer sakna dina inlägg! Jag önskar dig och din familj all lycka i världen.
    Håller även tummarna att ditt sista inlägg blir ett positivt sådant.

    Kram

    SvaraRadera
  11. Men va trist ! Förstår dock fullständigt! Jag hoppas det blir ett positivt resultat för dig snart, tack för allt du delat med dig av, efter lillebrors ankomst (senast tis då jag gått över full tid) kommer även jag att lägga ner den mesta läsningen, skrivandet har jag ju redan lagt ner då det bara kändes som att jag klev alla på tårna som ff kämpade.
    Kram fina du!!!!

    SvaraRadera
  12. Men herregud så klantigt, gränslöst och korkat. Stackare, jag skulle vara jätteledsen och arg om det hade hänt mig. Kommer verkligen att sakna dig och hoppas att du omprövar ditt beslut. Kram.

    SvaraRadera
  13. Usch vad tråkigt! Vilka idioter det finns!
    Jag vill i alla fall tacka dig för att du delat med dig av ditt liv och av er kamp för att bli föräldrar. Du har inspirerat mig mycket och idag är även jag mamma till en liten pojke genom IVF. Ett stort tack Wilda Mathilda!
    //Baby Lei

    SvaraRadera
  14. Å nej! Jag förstår att du vill sluta, när något sådant har inträffat. Men bloggosfären kommer att bli fattigare utan dig. Du har alltid skrivit så klokt och insiktsfullt. Jag kommer att sakna dig!
    Lycka till och allt gott!

    SvaraRadera
  15. Jättetråkigt tycker jag. Följt din blogg länge och jag uppskattar den jättemycket. Kommer att sakna bloggen. Hoppas innerligt att du får ett pluss nu. Önskar dig/er allt gott.

    SvaraRadera
  16. Hur? Hur kan man? Det känns ju alltid som man möter störst förståelse bland alla oss som gått igenom liknande historier. Man vill ju själv ha rätten att reglera vad man säger och till vem. Att kunna öppna sig för och lita på personer man själv väljer. Kan du konfrontera personen i fråga och efterhöra varför hon gjorde som hon gjorde och förklara din upplevelse av hennes beteende? Eller känns det inte värt det?

    För jag tror ditt bloggande och skrivande är väldigt värdefullt för många av oss (även om jag är/varit dålig att kommentera den senaste tiden). Du har alltid så kloka tankar och skriver så ärligt - och det tror jag är viktigt att kunna läsa om - särskilt om man själv är i början av sin resa.

    Oavsett det håller jag min tumme hårt för detta försök. Så, kom igen nu - sitt kvar och fortsätt göra det i många månader till!!!

    Varmaste kramar!

    SvaraRadera
  17. Men fy vad oempatiskt, och väldigt förvånande att någon som själv gått igenom samma resa gör så. Hoppas verkligen att du får ett starkt plus snart, stort lycka till!

    SvaraRadera
  18. Fy vad dåligt!
    Önskar dig och din familj allt gott, och hoppas ändå att du kommer fortsätta blogga ❤️❤️❤️ /Jess

    SvaraRadera
  19. Jag blir också ledsen av att läsa detta, förstår att du är kränkt!
    Jätte tråkigt att du slutar blogga pga detta, din blogg har varit väldigt värdefull för mig o med största säkerhet för väldigt många i Äd-svängen.
    Önskar dig o din familj all lycka o såklart ett stort fett plus!
    // Caspianne

    SvaraRadera
  20. Åh fy vad jobbigt. Vi har också av olika skäl valt att hålla ÄD och IVF för oss själva. Det är verkligen inte ok när förtroenden bryts! Jag hoppas förstås att du ångrar dig och fortsätter att skriva här. Din blogg har verkligen varit ett stort stöd för mig.

    SvaraRadera
  21. Varför inte lösenordsskyddad blogg så kan du välja följare och så kan alla som troget följt dig få fortsätta..?

    Stort lycka till <3

    SvaraRadera
  22. Äsch då :/ Kommer att sakna dina inlägg! Gör gärna en lösenordsskyddad blogg så vi får följa dig.
    Annars vill jag önska dig lycka till och jag håller tummarna hårt för er!
    Kram//Josefin

    SvaraRadera
  23. Åh vad tråkig att läsa! Kommer sakna dina inlägg. Hoppas på ett stort och fint plus nu! 💜

    SvaraRadera