Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 9 april 2015

Antibiotika?

Tänk, nu är vi i vecka 17! Jösses... Det går framåt, hihi!
Jag gar nog en bula på magen ändå. Kollegorna noterade det idag. Själv känner jag mig bara lite tjockare än vanligt, inte så gravid. Det ska bli så spännande att se hur allt blir den här gången! 

Jag har tänkt mycket på vilken av alla medikament jag tagit som verkligen hjälpt till. Då menar jag främst den extra glukosen, antibiotikan, blodförtunnande och kortisonet.
Antibiotikan är jag extra nyfiken på eftersom allt jag vet är att det är "sånt man får vid operationer ibland". Jag har ingen aning om vilken typ av antibiotika det var.
En del kämparsystrar jag varit i kontakt med har blivit gravida just i samband med en penicillinkur också. Det är urintressant! Och nu har det slagit mig att det finns ju många olika slags penicillin. Undrar vilket som är det vanligaste vid graviditeter och om någon tagit penicillin medvetet vid IVF/ÄD? 
Vet någon av er som läser här vad folk tagit eller har ni själva tagit penicillin just vid IVF/ÄD? Vilken sort är det som tas?
Undrar hur stor verkan antibiotikan har...

Jag är bara så nyfiken! Att jag inte funderat kring detta mer och tidigare.
Hoppas att ni vet mer än jag och vill dela med er!

Kramar

8 kommentarer:

  1. Hej Mathilda..
    jag sjalv fick ata antibiotika före min insättning. Vid hysteroskopin, sag min dr att jag hade sma prickar=inflamationer i livmoder, sa de ville minimisera risken. Jag fick 3 doser, en gang i veckan startade direkt dag 1 y cykeln. och slutade strax innan transfer. Vet inte om det beror pa det...elller pa injicerat progesteron (inget vaginalt)..med det blev tvilingar! :))

    SvaraRadera
  2. Inför mitt första ED försök gick jag på Flagyl resultatet blev två tvillingflickor idag drygt 16 månader gamla och mitt andra ED försök gick jag på Doxyferm innan FET och idag är jag i v 24 med tvillingpojkar!

    SvaraRadera
  3. Tack för era svar!
    Det är verkligen intressant det där. Tänk att man kan ha pyttesmå inflammationer som kan sätta stopp för graviditeter och så kan något så enkelt hjälpa. Ok, lite hårddraget kanske men att just de där inflammationerna inte syns.
    Doxyferm har jag läst om och hört om förut. Det verkar vara vanligt i IVF-sammanhang. Är det en vanlig 10-dagarskur med morgon och kvällstablett då eller tar man en mindre dos?
    Jag ska googla som en vettvilling för jag vill veta mer!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Vid mitt 13:e försök åt jag doxycilin-antibiotika och det var första gången jag lyckades på 13 försök och Isak kom (o dog). Nästa försök nr 14 åt jag samma och fick tvillingarna. Slump eller inte så verkade det ju funka för oss
    Kram

    SvaraRadera
  5. Jag åt också antibiotika på grund av hidden chlamydia. Fast sen har jag ätit en hel del annan medicin som trombyl och clexane. Vem vet vad som hjälpte? :)

    SvaraRadera
  6. Selexid. Flagyl. Doxyferm. Furadentin.
    De tre sista har inte hjälpt mot uvier. Bara Selexiden.
    Jag har blivit gravid samma veckor när jag tog Selexiden. 2 gånger.

    SvaraRadera
  7. Tack till er!!
    Vilka bra svar!

    Kram

    SvaraRadera
  8. Hej wildamatilda,

    Hittade dig här då jag söker som en galning om samband med antibiotika och lyckad äggdonation. Ser att du forskat lite i ämnet! Har du ngt tips? Skall man äta antibiotika kuren inför ÄD och ha tagit sista tabletten innan dagen för ÄD? Väldig tacksam för svar!

    SvaraRadera