Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

onsdag 22 april 2015

Koppor och datumflyttar

Idag slår vi om till vecka 19. Tjohooo!
Det firar vi med att Mini har vattkoppor. Stackars liten, säger jag bara!
Kli, kli, kli. Natt och dag. Tårar och kallt vatten. Jag har sovit tre timmar inatt...
Enda sättet hon kunde somna på var om vi bar henne. Naturligtvis var hon också otroligt lättväckt med alla kliande koppor så hon vaknade när vi lade henne ner. Och så började allt om. Som jag lider med henne! Stackars, stackars liten. 
Hon gillar att duscha i kallt vatten men det går ju inte att göra hela natten...

Och nu är jag på väg till Malmö på möte. Jag förstår inte hur jag ska hålla mig vaken och alert. Det får bli som det blir. Jag ska försöka att sova på planet både dit och hem.

Jag har funderat på en sak som först inte var något jag direkt noterade eller reflekterade över: Sist vi var hos bm så nämnde hon att ul visade att jag var två dagar tidigare än beräknat. Jag skulle alltså vara i vecka 19+2 idag och inte 19+0. Jag gillar inte att de räknar om så där. Det är en sak om jag blivit gravid enligt det mer traditionella sättet, men nu är det de facto inte så. Vi vet med all säkerhet, t.o.m. på klockslaget nästan, när ägget befruktades. Eftersom ultraljud också har en felmarginal så kan jag inte förstå varför bf ska flyttas hit och dit? 
Jag vill inte det. Alls.
Det här kanske inte är av betydelse egentligen men för mig har det det. Jag kommer förmodligen att förlösa med planerat snitt av olika anledningar (som jag inte vill ta upp här) och då vill jag inte att det ska ske för tidigt. Vanligtvis läggs planerade snitt ca en vecka innan bf, har jag fått det berättas för mig, och redan det tycker jag är för tidigt. Om man då dessutom tidigarelägger bf så blir det ännu tidigare än en vecka för vår del just eftersom vi vet exakt bf redan från början.
Äsch, ni förstår hur jag menar. Kanske är jag onödigt petig men jag vill ha det på "mitt" sätt om det nu blir ett snitt. 
På måndag ska vi till bm samt göra ul. Då ska jag ta upp det här och säga att det inte känns bra. Vår bm verkar vettig så jag hoppas att hon kan prata kring det och inte avfärda eller förminska mina tankar.

Kramas i solen

9 kommentarer:

  1. Be om att få Aerius för att Mini ska lindras från sin klåda ersätter Tavegyl som man gav förr.I höstas hade jag 5 barn samtigt i vattenkopporna gick hur bra som helst!
    Angående flytt av BF jag blev oxså flyttad ett datum på KUB sen tom flyttades det på RUL förvisso väntar jag ju tvillingar men ska ju ändå inte göra skillnad.Hoppas det löser sig och att du får klarhet.Ska ta upp det imorgon bitti hos min bm ska till MVC då-nyfiken speciellt då vi mer vet exakt via ÄD!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Ska ringa doktor imorgon.
      Spännande med bm-besök igen också. Hopoas att allt går bra och att hon har något bra svar kring bf-datum vid ÄD! Du får återrapportera. :-)

      Kram

      Radera
  2. De flyttade mig 2 dagar tidigare också efter ul trots att jag påpekade att vi visste exakt, men svaret var att "så här gör vi alltid". Men det löste sig på förlossningen när vi kom in för planerad igångsättning i v 38+0, vi fick vända hem igen eftersom jag eg bara var i 37+5, så på förlossningen räknar de inte om (inte i mitt landsting iaf, här sätts alla äd:are igång i 38+0). Men prata med BM och be henne diskutera med förlossningen om detta om hon står på sig.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm, det där "så här gör vi alltid" har jag ju hört ibland... Tänk vad svårt det kan vara att tänka om!
      Intressant att höra att förlossningen räknar annorlunda! Man skulle kunna tro att de och bm skulle vara mer synkade...
      Tack för bra input!

      Kram

      Radera
  3. Pudra henne med vanligt hederligt potatismjöl, det gör susen och klådan slutar bums! När det börjar klia igen efter en lång stund, så pudra igen.

    SvaraRadera
  4. Pox clin fungerade jättebra när vår dotter fick koppor. Kostar en del men är värd varje krona, kan smörjas hur ofta som man vill. Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Åååh, jag blir alldeles rörd till tårar av att ni kommer med bra tips och råd! Miljarders tack! Jag ska prova allt imorgon så får Mini avgöra vad som fungerar bäst.
    Igen, TACK!!

    Kramar

    SvaraRadera
  6. Vid ivf i Stockholm ändrar de inte datum utan går på befruktning/återföring. Iaf har det varit så för mig vid 3 grav. Det är ju mer exakt än mätning.

    SvaraRadera
  7. Grattis till graviditeten! Jag har inte varit in här på ett tag och se vad jag missat!
    Angående datering blir jag mycket förvånad när jag hör att man ibland verkar flytta datum trots ivf? Det gör man inte hos oss, det verkar hur korkat som helst! Ultraljudsdatering är bättre än senaste mens men förstås irrelevant när man vet när den började.

    SvaraRadera