Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 26 maj 2011

Länk till HELA intervjun

Nu ska vi se, äntligen hemma och har fått i mig en matbit. Blodsockret är normalt igen och jag kan äntligen tänka klart igen, heheheee.

Intervjun som spelades upp i radion på Rix FM var något nerbantad. Eftersom de ringde mig i förväg så kunde de göra så men det lät hyfsat bra ändå tycker jag allt.
Men på deras Facebooksida (gå genast in och gilla!) så finns en länk till hela intervjun. Ni kan också lyssna på den HÄR. Den är nog dubbelt så lång än vad som spelades upp i radion.

Jag vill skicka varma, gosiga, härliga tackkramar till Titti och Benji som gav Ofrivilligt Barnlösa plats i etern. Om ni läser här hoppas jag, nä förresten, jag VET att ni förstår hur mycket det betyder för mig och mina kämpande kompisar där ute.

Såg två lite lustiga kommentarer från två lyssnare på deras Facebooksida:

"När startar " De ofrivilliga pappornas dag" då??"
"men hur smart är det att "fira" den innan mors dag..??"

Väldigt komiskt i sammanhanget eftersom intervjun och Ofrivilligt Barnlösas Dag just handlar om den oförstående omgivningen, hahahaa!
Den första kommentaren är inte relevant i sammanhanget. Pappor är ju också barnlösa. Ofrivilligt Barnlösas Dag handlar inte om mammor. Det trodde jag faktiskt att de flesta förstod. Det handlar om föräldrar, de som försöker få barn. Och vill man ha en sån dag specifikt för pappor, ja, då kan man väl jobba för att få en sån dag. Jag fokuserar dock helst på båda föräldrarna.
Den andra frågan ifrågasätter min och alla andra som stödjer Ofrivilligt Barnlösas Dag intelligens, vilket blir lite lusigt eftersom frågan visar att man inte förstått meningen med att ha dagen just dagen före Mors Dag. Det är för att visa på hur nära det ligger i livet. Och just moderskapet, graviditeten, har i urminnes tider setts som något stort (Sverige = Moder Svea, t.ex.). Därför är det en tydlig markering att även de ofrivilligt barnlösa behöver synas. Det gör vi om vår dag ligger nära Mors Dag. Och kanske, men bara kanske, så tänker någon mamma på oss och förstår vår sorg och kan njuta av sin Mors Dag ännu mer. Vi når förståelse helt enkelt.

Men nog om det, förståelse och empati ÄR viktiga frågor för mig och jag hoppas innerligt att fler kan uppnå "IVF-nirvana" och bli upplysta, d.v.s. få lite insikt i hur det är och att vi är många som har det tungt. ;o)

Kram

15 kommentarer:

  1. Jag tror att den första kommentaren handlar om ofrivilliga pappor, dvs sådana som blivit pappor mot sin vilja;) således en rätt dum kommentar i sammanhanget...

    SvaraRadera
  2. HAHAHAA! Men jösses, jag läste nog lite för fort där! Ja, det var ju fyndigt skrivet i alla fall.
    Tack för förtydligandet åt en stackars förvirrad kvinna. ;o)

    kram

    SvaraRadera
  3. Tack för att du uppmärksammar och visar att vi finns. Det är så märkligt att vi är så många och ändå inte finns som en del av samhället, men alla ändå har en åsikt om oss..

    Intervjun måste jag lyssna på sen, jag har ju lite tid på mig i Riga :-) Tack för tipsen, i morgon ska jag inhandla böcker o kanske en ny reseväska:-)

    Kramar!

    SvaraRadera
  4. Har lyssnat på hela intervjun och måste bara säga att jag tycker du är såååå bra!!! Heja dig!!

    SvaraRadera
  5. Senast i går grät jag i bilen när jag hörde på radion om mors dag. Jag hatar den dagen då jag själv aldrig blir mor. Jag har gett upp efter 9 ivf försök och 2 Äggdonations försök. Tänkte exakt samma sak som du sa i radion idag! varför får jag ingen dag som alla andra ? Vi har träffats på FL förut men har loggat ut mig nu. Tack för dina ord dom värmer och LYCKA till nu!! kram STH67-Milou67

    SvaraRadera
  6. Tack, massor av tack!

    Ååh, Milou, jag blir så glad av att höra av dig! Har verkligen tänkt mycket på dig och hur det gått för dig. Jag önskar dig verkligen allt gott på denna jord.
    Många extra kramar till dig!

    Kram

    SvaraRadera
  7. Åh så grymt bra du var i intervjun! Tack för tummarna :)
    Kram!

    SvaraRadera
  8. La också märke till att det den första idioten nog menade var att de blivit pappor utan fri vilja. Suck...

    Ville bara säga att du är GRYM! som fick den här idén och som skapat så stor uppmärksamhet kring den!

    GRATTIS till din graviditet och GRATTIS till ett tickande hjärta, imorgon är det min tur... Hoppas jag!

    STOR kram och TACK!

    SvaraRadera
  9. Såååå bra och klokt svarat!

    SvaraRadera
  10. Läste idag följande kommentar på Facebook och gick i taket. Så förbannat inskränkt och korkat.

    "Dessvärre är jag av tron att det finns någon( fråga inte vilken, naturens naturliga ursålning eller sjukdom ) anledning till att alla inte kan få barn och jag lider fruktansvärt med dom som inte kan( Ingen ska tro annat). Men tänker samtidigt på dom som kan få men inte borde, vilket enligt mej är allvarligare. Finns det något värre än ett lidande spädbarn. Tyvärr finns det inga körkort för att få förmånen att bli förälder trots att det enligt mej borde vara mera självklart att uppvisa kompetens i att uppfostra ett barn än i att ex köra moped!"

    SvaraRadera
  11. Vilken fantastisk intervju! Du är toppen!!! Att du orkar mitt i det jobbiga! 7 försök - vad ni är starka! All min kärlek till er båda.
    Kramar

    SvaraRadera
  12. Tack allihop! Jag blir sååå rörd av allas engagemang. Ni är fantastiska!

    Kalimero, jag kan så klart inget annat än att hålla med dig.
    Just fördomen om att det finns en "anledning" är ju faktiskt riktigt bisarr. De som säger sånt kan jag bara inte förstå. Man kan ju undra om de säger så den dagen de själva drabbas av något. Att dessutom i samma mening säga att man lider med oss är en riktig käftsmäll och ren och skär feghet gentemot sina egna ord. Då har man faktiskt inte fattat ett skit av vad livet går ut på. Det är bara lögnaktigt att låtsas visa någon påhittad empati. Fnys!, säger jag bara till såna där obildade och empatilösa kommentarer.
    Vi kämpar ju på oavsett så hon eller han som skrivit det där kan dra något gammalt över sig.

    Morrkramar!!

    SvaraRadera
  13. Jag grät när jag hörde intervjuen med dig i radion. Du sa så mkt bra och jag känner igen mig. Kram F

    SvaraRadera
  14. Ja fnys. Mer än så är den enfaldige inte värd.
    Och heja oss. Heja alla som kämpar!

    Kram!

    SvaraRadera