Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 1 mars 2010

Utlåtanden

Här har jag gått och trott att det här med ÄD börjar i slutet på april. Hur tänkte jag egentligen? Det är massor som kan börjas med redan nu! AVA har skickat ett brev med information så det är bara att hugga tag i allt.
T.ex. ringa CvL och få ut journalen och blodprovssvar. Det kom med posten idag och det visade sig att vi behöver lite fler tester. TSH för min del och sjukdomar för makens del.
TSH vet jag att jag tog hos min egen gynekolog i juli. Antingen kan vi använda hennes journal eller så får hon remittera oss till fler nya tester. Det hjälper hon nog gärna till med. Samtidigt ska jag fråga om hon kan göra VUL:en så slipper vi åka till AVA för det.
Och goa maken ska testa sig för gulsot och lite annat. En del tester har de tagit på CvL men en del bokstavskombinationer på testpappret förstår vi inte. Maken får ringa till CvL och fråga mer och be om remiss för fler tester på någon vårdcentral här i krokarna.

Mycket att hålla reda på. Allt för att få på papper att vi är friska och krya.

Vid en ÄD ska man även träffa en psykolog eller psykoterapeut för att prata om barnets behov och hur en donation kan påverka familjen och omgivningen. Antingen kan vi träffa en psykolog hos AVA eller så bokar vi en tid med en, inom äggdonation och IVF, erfaren psykolog här i Sverige för att få ett utlåtande på papper. Utlåtandet kan vi sen ta med oss till AVA. Det sparar oss både tid och pengar.

Det här känns jättebra. Vi vet att vi blir världens bästa föräldrar och nu kommer vi att få det på papper också. Moooaaahahaahaaaa!

Tjolahopp från mig!
Kram

2 kommentarer:

  1. !:)

    Roligt att det händer saker redan nu!
    Tåget har lämnat en station och tuffar mot nästa.
    Ett plus!

    Wiiie!

    Klart ni blir världens bästa föräldrar!
    Det har du bevisat många gånger om!
    Du kommer bli världens finaste gravida och världens finaste och bästa mamma!

    SvaraRadera
  2. Tjohooo! Du är världens bästa du med!
    Fasiken, vilka toppenföräldrar vi ska bli!

    Och du ÄR ju faktiskt gravid. Dundergrattis igen!

    KRAM

    SvaraRadera