Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 24 maj 2010

Glömska

Vilken härlig långhelg! Jag har bara umgåtts med vänner och låtit dagen bli som den kommit till mig. Fantastiskt skönt! Lämnade maken hemma och bara hängde med polare. Sånt behövs ibland.
Jag har sprungit på stan, jag har suttit på fik, jag har strosat runt på marknader och i butiker. Jag har shoppat skärp, fin festväska, halsband, parfym och, tro det eller ej, två par huvudkuddar. Kuddarna i Holland har större mått än i Sverige och så är de av bättre kvalitet (om man nu går till en kudd-/sängbutik alltså). Så när jag sprang på en hög med bra kuddar slog jag till. Köpte fyra örngott till också eftersom det är lite svårare att hitta den storleken här i Sverige också. Så nu njuter jag verkligen av vår säng. Den känns som en lyxig hotellsäng!

När jag bodde i Amsterdam tyckte jag inte alls om staden men nu, nu när jag bara åker och hälsar på, så tycker jag om att vara där. Synd att det är för mycket folk överallt bara. Men det får jag väl ta när jag bara är där i några dagar...

Förresten så hoppas jag att jag har gjort ett kap. Jag inbillar mig att jag kanske har det. Jag sprang nämligen in i en urhärlig butik som heter Laura Dols. Dit går jag alltid när jag är i Amsterdam. De har massor av vintagekläder, skor, smycken och skärp. Man kan verkligen leka prinsessa i den butiken om man vill, hahahaa!


Hur som helst så hittade jag ett Chanelhalsband av pärlor som låg och skräpade på ett bord. Jag är absolut ingen märkesbrutta men tyckte att halsbandet var lite kul. Pärlor och så det välkända emblemet med två C:n. Klassiskt! Det fans inget pris på halsbandet och damen i butiken hade ingen aning om vad hon skulle ta för det så hon slog till med 20 Euro. Jag slog till och köpte det. Inte tusan vet jag när jag ska använda det eftersom det är så långt ifrån mig att ha på mig något sånt där, som det möjligen kan bli. Maskerad kanske?
Halsbandet har äkta, om än odlade, pärlor och är ganska långt och riktigt tungt. Jag tror att jag får betydligt mer för det om jag säljer det. Så jag har gjort ett kap! För andra gången i mitt liv! Första gången var när jag lyckades fånga min mans intresse.
I min tanke så har jag i alla fall gjort ett klipp. Inte för att det spelar någon roll egentligen men det skulle vara så kul att känna sig som en riktig "klippare". Så jag tänker känna mig som det. Någon dag till i alla fall. Sen får jag väl sälja halsbandet på Blocket för 20 spänn när den bittra verkligheten har fångat mig igen, hahahaaaa!

En annan kul sak att göra i Amsterdam är att besöka en ö där jag bodde. Den heter Javaeiland och jag rekommenderar alla att gå dit och titta på den moderna arkitekturen, ta en fika i solen och strosa runt. Hela ön är "man made", d.v.s. är konstgjord och den går att gå runt på någon timme. Buss 42 från centralstationen går dit. Eller så går man åt höger längs med vattnet bakom centralstationen, till ön.

Och så får man inte missa marknaderna. Stans största ligger på Albert Cuypstraat.

Och vad ni än gör, gå inte bara på gatan längs med stånden utan gå in i och igenom dem för de fortsätter in i husen och är ofta stora butiker med massor av fynd. Tygaffärerna har alltid bra priser (även om inte alla tyger är toppenkul).

Här stannar tipsen om Amsterdam eftersom den här bloggen inte ska handla om shopping och resor. Den ska handla om mig och min mans kamp att få ett barn. Men ni förstår, mitt i den kampen så tappar man ibland bort sig själv. Då är det viktigt att hitta tillbaka till en vardag utan barntankar, almanacksplanerande och hormonsprutor.
Men framförallt så tycker jag att det är viktigt att också få fly vardagen ibland. Hr den än ser ut.
Att få gå in i en vintagebutik fylld med glitter och glamour, att få njuta av fönstershopping och leka flärdfull för någon dag eller två med ett glas vin i handen på en kontinental uteservering i goda vänners lag, DET mina vänner, kan få vilken hormonstinn kvinna som helst att känna sig som Audrey Hepburn.
Rekommenderas starkt!



Glöm inte att stirra dig blind på diamanterna i skyltfönstren.
Glöm inte att klä upp dig och ut dig lite extra ibland.
Glöm inte dina vänner.
Och glöm för Guds skull inte att kramas där ute!

KRAM

4 kommentarer:

  1. Åh! Härligt!

    Gud vad härligt!
    Jag vill strosa på marknader och gå runt konstgjorda öar. Just nu shoppas det bara bigga-fula tjocktrosor på nätet-med och utan märken. Konstgjord ö, får be maken bygga en till köket. Fast den kommer då att bara ta någon minut att gå runt.

    Jag längtar också tills du får köpa megafula mammatrosor trosor på nätet :)typ för att din mage är för stor för vanliga storlekar :D

    Du är så bäst, ska vi inte ta och spola fram tiden du och jag? Bara litet? Ett par månader eller fem eller mer?

    Skickar märkeskramar i kartonger, flaskor, små prydnadaskar, i handväskor, och i plastdunkar med Chanelmärken på!

    SvaraRadera
  2. Så underbart det låter med bara njutning en hel helg!!

    Jag är även avundsjuk på det ljuvliga halsbandet. Det är klart du ska använda det - inte bara på maskerad!!

    SvaraRadera
  3. vad underbart och härligt det låter.tycker du är klok som bara reste iväga bara låta tankarna med barn vila nån dag.halbandet är underba´rt vackert..behåll den
    kram känslig

    SvaraRadera
  4. Åååh, vad ni är goa!!! Tack!
    Ska absolut behåll ahalsbandet. Tror att jag ska slänga på mig det när jag går till jobbet någon dag och leka att jag är en ärtig och chic kontorist. :o)

    Det är sjukt skönt att inte fokusera på bli-med-barn ska ni veta. Jag hade glömt hur det var.
    Jenny, fula och stora trosor har jag redan, hahahaa! Jag bara MÅSTE ha bekväma kläder nämligen. ;o)

    KRAM

    SvaraRadera