Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 15 mars 2015

Lyxproblem igen

Jag minns att min mamma hade en tvättmaskin av märket Electrolux.
Den gick alltid sönder. Nu, som vuxen, kan jag förstå känslan man kan få som ensamstående med två mycket aktiva barn när en tvättmaskin går sönder. Då behövs en reparatör helst igår. Eller en ny maskin. I min klass gick en kille vars pappa var just reparatör. Jag minns att han var hemma hos oss en gång i veckan under några månader.
Till sist fick mamma nog och köpte sig en Cylinda. Den höll läääänge och lever säkert fortfarande.

Och nu... Fina M köpte en dammsugare för ett år sedan. Electrolux. Denna familjens demon som förföljer oss. Typ.
För den här dammsugaren är det sämsta jag ägt. Vi kan inte prata om den här hemma utan att det blir dålig stämning. Ja, ni förstår vilken katastrofdammsugare det är.
Fina M hittar inte kvittot så vi kan inte byta den. Jag har lämnat in den på reparation i tron att den var sönder, men icke. "Den är bara usel", sa reparatören och log.
Förstår ni hur mina helger är när jag försöker dammsuga upp en torkad ärta under köksbordet och det blir till en enminuters-fight? Ärtan måste placeras exakt mitt i munstycket och därefter ska munstycket vickas i fyra olika vinklar och tryckas ned mot golvet i en femte vinkel. Då KANSKE ärtj-veln sugs upp i röret. 
Det är dödsångest den sekunden jag stannar upp och lyssnar efter skramlet i röret när den sugs upp. Och VM-jubel när jag hör ljudet.
För att inte tala om känslorna som far igenom min kropp när hallgolvet ska dammsugas efter att en lerig och charmig unge dundrat in genom dörren och visat sin egenplockade tussilago.
Så fort hon gått ut igen så ska finkornig, torkad lera dammsugas upp. Det tar en evighet eftersom "ärttekniken" måste användas även här.
Så fort jag ser Fina M så muttrar jag att han får minsann leta efter kvittot igen (även om det är försent att byta ut skräpdammsugaren). Och han muttrar att han inte har det.
Om vi någonsin skiljer oss så kan jag lova att det är den här förbannade dammsugarens fel. Då stämmer jag Electrolux. Och köper en Miele.

Bara så ni vet. Köper ni en dammsugare så köp för Guds skull INTE den här. Ful är den också.



Ha en skön söndag!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar