Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 30 maj 2011

BM suger

Hmmm, barnmorskans ÄD-vana var ytterst begränsad. Hon frågade om jag åt medicinerna för att hjälpa fostret.... Hon började prata om när äggplocket var... Hon ville räkna från insättningsdagen trots att vi påpekade att det är befruktningsdagen som gäller... Vi bokstaverade Progynon fem gånger och hon skrev ändå in fel i journalen... Hon skrev in fel doser på tabletterna... Hon var allmänt förvirrad... Hon frågade vilken färg på informationsmappen vi ville ha... Och jag berättade när beräknad födsel är...

Allvarligt talat, och nu hoppas jag att det finns någon barnmorska där ute som läser här, hon var ett praktexempel på hur man INTE vill bli bemött när man som ofrivilligt barnlös äntligen lyckas bli gravid. Vad vi behöver är en stabil och trygg människa som tar oss på allvar, lyssnar och noterar nogrannt, inte frågar vilken jäkla färg vi vill ha på informationsmappen. Det är liksom lite sekundärt för oss. För oss är det viktigare att notera dosen av mediciner jag tar och att det blir rätt.
Jag frågade om jag inte skulle höra till specialistmödravården men det tycker inte hon. "Nu börjar vi så här så får vi se sen.", blev svaret.
Nej, vi får inte se sen. Både det faktum att jag är över 40 och har gjort ÄD är riskgraviditeter och då ska jag gå hos specialist. Så ska det bli. För klockan 19:40 ska jag träffa en doktor och prata mer. Då ska jag be om en remiss. Och recept på Lergigan...

Varför är allt så jäkla krångligt i Sverige?

Kram

15 kommentarer:

  1. Men gud, så vansinnigt och frustrerande!
    Stå på er! Kram.

    SvaraRadera
  2. Nämen nej, nej! Tycker absolut du ska till en specialismödravård. Tack för mappen men nej tack.

    Kram

    SvaraRadera
  3. "vi börjar här och så får vi se sen"!? Herregud, det finns då människor till allt.

    Hoppas läkaren är mer lyhörd.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Välj en annan barnmorska, någon som du litar på och är nöjd med. Hon ska vara en viktig person under din graviditet, så det måste vara någon som du har tillit till.
    Jag kan rekomendera MamaMia, jag har träffat bara bra barnmorskor där. Det bäst att fråga dina bekanter, väninnor om de hade haft någon som de kan rekomendera.
    Kramar!
    "Tonci"

    SvaraRadera
  5. Tråkigt att höra! Hoppas ni får en remiss ikväll då. Förresten, det var en underlig läkartid. Eller läste jag fel? 19.40? :P

    SvaraRadera
  6. 19.40? Vad har du för specialkontakter?

    Trist att få en skitbarnmorska. För är det något som är viktigt för oss ÄD/IVF så är det doktorer. Dumpa tanten genast och byt till någon vettig.

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Ja, stå på dig bara! Det ska vara en bra erpson som tar hand om er och påskäggen inte någon som beter sig som en jävla prao! Bra Wilda!

    SvaraRadera
  8. Fasiken! Och jag som bara träffat en massa bra barnmorskor. Hoppas verkligen nu att du kan träffa en av dem efter läkarbesöket, för det är så oerhört viktigt. Bra att du står på dig!

    Kramar!

    SvaraRadera
  9. suck, vilket uselt första BM-möte! såklart du ska gå på specialistmödravård. byt! jag går på ultragyn, läkarhuset och de är helt fantastiska där. de har koll på ÄD men framförallt har de bara bemött mig som om en helt vanlig gravid om än med lite mer kontroller.

    SvaraRadera
  10. Amen vilken tomte.... Byt BM! Kram

    SvaraRadera
  11. Vad tråkigt att hon var dålig den här gången när hon var så bra sist!! Bra att du står på dig och ser till att du får det du ska ha; specialistvård!!

    Kram

    SvaraRadera
  12. Vad fina ni är! Taaack för allt stöd!
    Jo, det var kl 19:40. Helskum tid men de har tydligen kvällstider ibland med hänsyn till att en del inte kan komma ifrån jobbet ibland. De hade visst en tid över för mig. :o)

    Kraaam!

    SvaraRadera
  13. Det där låter ungefär som min bm...
    Hon blev irriterad på mig för att jag inte kunde säga när senaste mensen vart... Att jag visste precis när det var befruktat och insatt spelade ingen roll...
    Jag fick aldrig det stödet jag ville ha, tycker det borde finnas en bm för oss som gjort IVF, jag hade gärna åkt in till Göteborg, bara jag hade fått någon som förstod min oro och rädsla...
    Hoppas att det går bra för dig och att nästa bm du träffar är bra!!!
    Kramar

    SvaraRadera
  14. Hej hopp,
    Eftersom jag när jag var yngre har gått igenom två helt normala graviditeter så kan jag säga att det bemötande du beskriver inte alls är ovanligt ens vid vanliga graviditeter. Jag har blivit irriterad över oproffsigt och vimsigt flera gånger då... Ingen tröst jag vet men tyvärr alltför vanligt..
    Stå på dig om korrekt bemötande. Hoppas på chefsBM.

    SvaraRadera
  15. Precis, Jessica! Vi påpekade att det faktum att vi visste exakt befruktningsdag och tid borde göra det lättare att räkna ut det hela. Vi förklarade t.o.m. hur man räknar ut det. Men hon satt fortfarande med sin lilla snurra och förstod inte. Suck!

    Längtan67, det är ju helt vansinnigt! Även om man inte gjort någon behandling för att bli gravid så vill man ju ha ett proffsigt stöd. I min värld så var det där proffset just BM. Obehagligt att de inte fattar hur viktiga de är!

    KRAM

    SvaraRadera