Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 15 maj 2011

Tillbakablick

Dagens enda kopp kaffe är avnjuten tillsammans med ägg och smörgås och jag känner mig ordentligt vaken.
Det slog mig att det idag är vecka 5+4. Det var den dagen det hände när vi lyckades sist. Det var då jag låg hos den hårdhänta och otrevliga gynekologen. Rädd, ledsen och liten. Det var då vi satt i bilen och grät ihop.
Det var då något hände som jag inte skrivit om här. Jag skrev inte om det för det berörde mig så sanslöst att jag bara ville glömma. Men det gör man ju inte.
Någon timme efter att vi kom hem från gyn så gick jag på toaletten. Vanan trogen tittade jag på toapappret. Och där låg det. Allt som skulle ut låg där i toapappret som ett hån mot min tidigare lycka. Det låg där alldeles hudfärgat och lite hårt. Blandat med ytterst lite blod. Stort som ett lillfinger. Och där inne i "fingret" någonstans visste jag att vår tidigare lycka befann sig.
Jag satt stel och bara stirrade på pappret. Länge. Jag tappade fattningen och visste inte vad jag skulle göra. Jag kallsvettades. Det gick inte att slänga ner pappret i toaletten. Det skrek i mig inombords. Ett iskallt "Neeej!". Men så kom fattningen tillbaka efter minuter av kyla. Jag slängde pappret, torkade mig igen och spolade.
Det tog mig flera dagar att berätta för Fina M. Så dåligt mådde jag. Vi som delar allt. Fy, det vill jag aldrig mer vara med om.

Att den hårdhänta gynekologen är usel är ett faktum. Hur f-n man kan missa något stort som ett lillfinger i en livmoderhals (min egen gyn påpekade att man ALLTID ska kontrollera HELA utrymmet där nere så att just såna här situationer kan undvikas) är för mig helt obegripligt. Hon bidrog till att den dagen etsade sig fast i mitt minne för alltid. Mer än nödvändigt.

Därför ska jag njuta lite extra mycket av den här dagen. Jag ska njuta av nuet.

Många gladare-än-förra-året-kramar till alla som kämpar där ute!
Tappa inte hoppet

9 kommentarer:

  1. Du gör rätt! Njut nu, njut varje sekund av din graviditet, du är så värd att få det :-). Jag känner på mig att allt ska gå bra den här gången, du får se.
    Stora kramar och ha en underbar söndag!

    SvaraRadera
  2. Tack!!
    Önskar dig detsamma! Fina du.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Njut av det :) man kan uppleva tråkigheter gång på gång.
    Min mamma säger alltid: När en dörr stängs, öppnas en annan dörr. Glöm inte bort det.

    SvaraRadera
  4. Så rätt, så rätt. Klok mor du har!

    kram

    SvaraRadera
  5. Men oj, vilken otroligt jobbig situation du fick genomleva då!! Förvisso kan man aldrig vara säker, men när jag tänker på dig och dina påskägg känner jag inte minsta tvivel om att det kommer gå bra den här gången! Njut som tusan, du är gravid!! :):)

    Kramar!

    SvaraRadera
  6. Hurra för dig och de små! Hoppas verkligen du kan njuta nu, det är du så värd kära du.

    Vad gulligt du gjort här med liten apa och allt :)

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Jag njuter på så gott det går i alla fall. :o) Lite lagom nervöst så där, liksom...typ...bah...

    Kände igen mig i apan så den fick vara med här ett tag. Försöker att hitta lite kul nya bakgrunder.

    KRAM

    SvaraRadera
  8. Nämen nu är apan borta?

    Ja jag kan bara tänka mig hur nervöst det är. Tur du är så trött annars kanske det hade varit omöjligt att ens sova, speciellt med en snark-M bredvid i sängen. Fniss.

    Usch vad hemskt det där måste ha varit. Jag var tvungen att gå tillbaka och läsa igen för först orkade jag inte ens utan skummade bara snabbt igenom det. Stackars dig. Det borde vara förbjudet att behöva genomlida såna hemskheter.

    Men nu ska det bara bli glädje och härligt framöver. Sådetså.

    Kramelikram.

    SvaraRadera
  9. Ja, apan var liksom ivägen.. Även om den var söt.

    Tack, bästaste du!

    Kram

    SvaraRadera