Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 9 december 2010

Missfall

En hårdhänt gynekolog klämde och kände och gjorde VUL. Det syntes ingenting.
Inget. Nada.
En enda stor livmoder med ingenting i. Så ser det ut när jag får missfall. Jag är tom.

Blodprov för säkerhets skull. Ett idag och ett på måndag. På tisdag får jag en utvärdering. Vill jag ha reda på det första provsvaret kan jag ringa på måndag.
Vi ska ta ett eget gravtest hemma också i helgen.

Gynekologen sa åt mig att jag kan sluta med tabletter och vaggisar. Det tänker jag inte göra. Varför ska jag då ta blodprov? OM det nu skulle vara så att hon sett fel (vilket jag absolut inte tror att hon gjort) så är det ju skitdumt att sluta med medicinerna. Nej, jag väntar till svaren bekräftar att det är ett missfall även om vi redan konstaterat det idag. Idag är det vecka 5+4.

Efter blodprovet gick vi ut hand i hand till bilen, satte oss och grät. Vad annat kan vi göra? Stora tårar som rullar för att det gör så förbannat ont.
Världen är så jävla, jävla, jävla orättvis. Jag tänker aldrig mer ta något för givet. Aldrig mer.
Allt jag ville var att få behålla den där lyckokänslan från den dagen vi såg ett plus. Jag ville få vara där, mitt inne i den, och läsa på om utvecklingen av barnet i magen, planera framtiden, fixa det där rummet, se glädjen hos M, köpa barnvagn, allt.
Den glädjen kommer jag aldrig mer att få känna. För får vi ett plus i framtiden kommer jag vara livrädd hela graviditeten. Jag kommer inte att våga känna glädje. Att se ett plus kommer att göra mig glad men aldrig mer lycklig. För nu vet jag. Jag vet med råge att det kan gå åt skogen. Det visste jag innan också men nu är jag en del av misslyckandena.
Vi är inte bara barnlösa, vi förlorar den lilla lycka vi kan få och ha, sakta men säkert. Den äts upp för varje gång vi misslyckas.

Men vi kan inte ge upp. Det är omöjligt.

16 kommentarer:

  1. Fan i jävla helvete.

    Inget jag skriver kan få dig att må bättre nu.

    Det enda jag kan göra är att finnas..

    Vill du ringa -gör det.
    Vill du vara själv -var det.
    Fan w.
    Jag har suttit och tänkt på dig oavbrutet sen jag läste inlägget innan.

    Jag och R hälsar också till din make.
    En stor kram med ledsna tårar på från oss båda.

    Massa massa kram!

    SvaraRadera
  2. Livet är förbannat orättvist. Det kan man än en gång konstatera.

    SvaraRadera
  3. Nej!! Så här skulle det inte gå!! Jag sitter här och gråter med dig.
    Stor kram Wallan!

    SvaraRadera
  4. Jag har suttit här och haft ont i magen sedan i förmiddags. Mer och mer för varje gång jag gått in och du inte uppdaterat. Förstått att om det var positivt så hade du skrivit på en gång. Att du var ledsen nu. Kämpar för att inte gråta på jobbet..
    Vad orättvist det är! Vad ledsen jag blir och vad synd att du inte verkar ha haft en speciellt förstående gyn som tog hand om er ordentligt.

    SvaraRadera
  5. Hu vad tråkigt, så ledsamt att det inte finns ord för... Jag förstår precis vad du menar med att fånga gradiviteten, känna efter, planera...och att det känns kanske ännu ledsnare än om man inte riktigt vågat hoppas...men som min man sa, efter att ha förlorat sin son...antingen fångar man ögonblicken, eller så får man oroa sig hela livet...! Då får bara kämpa för att överleva istället för att leva. Så jag bara hoppas att du känner att du gjort allt rätt, och att du faktiskt fick den glädjen! Det gör så oerhört ont att mista någon. Och sen leva vidare själv. Jag tror att ert barn finns och väntar på er.
    Hoppas ni får tid för varandra och att sörja! Jag försår att du har många att stödja dig mot, om ändå vill snacka får du gärna inboxa. Massor med kramar!

    SvaraRadera
  6. Skrivit i tråden nyss, men skickar dig världens största Kram här också. Så ledsen för er skull, nej livet är verkligen inte rättvist. Fy så sorgligt :-( Kram Kram Kram

    SvaraRadera
  7. det var väldigt tråkiga nyheter, har tänkt på dig idag...jag fick tidigt missfall förra året och ja, en stor, stor tomhet infinner sig. man blir nog lite kantstött av missfall, när man vet att allt kan förändras blixtsnabbt. från stor lycka till stor sorg. stor tröstekram!

    SvaraRadera
  8. usch det är så orättvist, blir så himla lessen för er skull, vet inte mer vad jag ska skriva. har tänkt på dig hela dan och undrat hur det har gått. skickar en stor kram

    SvaraRadera
  9. Tack, fina fina ni! Era ord stöttar verkligen något enormt.

    Det känns väldigt, väldigt tungt och tomt just nu. Snopet på ett bisarrt sätt.
    Vi gråter ur oss en ordentlig skvätt då och då och kramas massor. Allt är så jobbigt. Precis allt.
    Men vi försöker att se framåt så att vi återfår lite hopp igen. Se ljuset, liksom.

    Usch, det här önskar jag inte någon...

    Igen, tack!

    Kramar

    SvaraRadera
  10. Jag vet precis hur hemskt det känns. Vi fick ocksa missfall i slutet av december förra aret, den värsta dagen i vara liv. Det är sa jäkla orättvist. Men man kommer igen, och lang tid efter sa lyckades jag bli glad över att jag faktiskt kan bli gravid. Men det tog ju ett bra tag.

    Ta hand om varann och grat ut. Ni kommer hitta styrkan att orka vidare längre fram. Och en dag tar det sig och haller hela vägen fram!!!

    SvaraRadera
  11. jag hittar inga ord och skriva ner...tänker på dig...kram känslig

    SvaraRadera
  12. Det är verkligen tråkigt att läsa om att du har fått missfall. Gråt ut och låt det ta den tid det tar. Sedan nya krafter i början på nästa år.

    Tusen kramar från Tabasco

    SvaraRadera
  13. Är så ledsen för er skull. Ni har kämpat så länge och nu var det verkligen er tur. Så orättvist! Kramar i massor, Malin

    SvaraRadera
  14. Så fruktansvärt orättvist! Jag är så ledsen för er skull!

    Som Jenny sa, inget jag skriver här idag hjälper dig just nu men jag tänker på er!

    Styrkekramar!

    SvaraRadera
  15. Tänker på dig. Verkligen orättvist!
    Styrkekramar till er

    SvaraRadera
  16. vet precis känslan, o går själv igenom den för 2a gången. Exakt så som du beskriver det med lyckan, känner jag. hur ska man kunna vara avslappnad och genuint lycklig över en gravditet efter det här? massor massor av kramar

    SvaraRadera