Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 12 december 2010

Träning och tillförsikt

Saknar M. Han har åkt ut i landet för att hälsa på föräldrar. Jag valde att stanna hemma och fixa lite. Det känns ensamt och trist. Jag gissar att det beror på att det var ett tag sedan vi gjorde något kul och spontant en hel dag ihop. Sist var nog när vi hälsade på J och R. Det var sååå trevligt och kul!

Det jag känner är naturligtvis en viss tomhet efter att barndrömmen höll på att bli sann och sedan drogs bort från oss. Lite den där känslan "jaha, hur spenderar vi dagarna nu då?", typ. Det känns inte så allvarligt men är lite långtråkigt. Och jag vill inte aktivera mig för mycket heller så tätt inpå missfallet.
Inatt var första natten som jag inte blödde och det höll i sig halva förmiddagen. Sen saboterades det dock när jag gick på toa för nummer två. Gissar att livmodern inte gillar magmuskler ännu... Men blödningen har avtagit något i alla fall så jag hoppas att det slutar om någon eller några dagar. Läste att det kan hålla på i två till tre veckor men det får jag verkligen hoppas att det inte gör!

Min plan är att börja träna på allvar så fort blödningen slutat. Varje behandling får mig att gå upp i vikt och jag trivs verkligen inte med det. Och jag vill hellre lägga pengarna på ÄD-behandlingar än på större klädesplagg.
Jag har alltid gillat att träna och röra på mig men sedan den första ÄD-behandlingen har jag liksom tappat lusten och orken. Av naturliga skäl såklart, men ändå. Det är inte riktigt jag att INTE röra på mig.
Jag kikar på Olga Rönnbergs blogg ganska ofta eftersom jag tycker att hon har en sund inställning till mat och träning. Inte så mycket trams utan mer rakt på sak "ät nyttigt och träna, seså!". Jag gillar sånt.
Nu riktar hon sig först och främst till mammor i sin blogg och med sin träning, men vaddå, vem önskar sig inte en platt mage oavsett om man är mamma eller inte? Just det...
Nu låter det som att jag får provision för att säga det här och så är det så klart inte, men jag gillar att hon slänger ut lite tips på övningar då och då i sin blogg. Och på hennes egen hemsida, MammaFitness, kan man köpa hennes tjänster online om man vill. Och där har hon också träningstips.

Så det är mina plan när blödningen slutar. Jag ska se om min karaktär håller för att följa tips från Olga. Klarar jag det så ska jag sjutton anlita henne den dagen jag blivit mamma. Men just nu är steg ett att träna själv och att BLI gravid... Men sen, då minsann!

Ser framåt med tillförsikt...

2 kommentarer:

  1. Skönt att få sakna varandra också! :o)

    Träning, ja, det borde jag också ta tag i...har alldeles för många ursäkter för att slippa.

    Skönt också att blödningarna börjar ta slut, så fort de är slut så ni ju egentligen på gång igen!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ååh, det känns så bra när det inte blöder! Tjohoo!

    Imorgon börjar träningen...

    kram

    SvaraRadera