Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

onsdag 15 december 2010

Det var ju två...

Kaffe, pepparkaka och dator. Jobbar hemifrån idag eftersom vi har en rörmokare på besök. Vattenburen golvvärme som inte fungerar... Det gör mig nervös och jag ser framför mig hur vi får riva upp hela golvet, ansöka om ROT-avdrag och bli utfattiga på en totalrenovering.
Jag målar f-n på väggen redan, alltså. Rörmokaren hävdar dock med bestämdhet att det bara är att byta ut en termostat på huvudenheten. Hmmm, jag får väl tro på honom då...

Nu kommer vardagen att vara just vardag. Ända fram till nästa mens.
Men jag grämer mig lite över att min mens är så oregelbunden, en effekt av förklimakteriet, och funderar på om jag ska be AVA om en Primolutkur så att den kommer igång i januari.
Kanske säger de att det inte är en bra idé direkt efter ett missfall, men jag vill ju få min mens så att vi kan starta med hormonbehandlingen igen.
Jag överväger dock att vänta till VUL, som jag ska boka idag, hos gyn först och se att allt ser ok ut, och sen ta ett samtal med AVA om Primolut. Gissar att de inte vill säga ok om inte min gyn först bekräftar att jag är hel och "fit for fight" igen.

Alldeles nyss funderade jag på det här med två embryon. Om båda satte sig, kan man ju få ett missfall på bara den ena och den andra fortsätter att växa. Jag menar, jag hade såna enorma smärtor och gynekologen sa att inget syntes. MEN, samma dag, nu blir det läbbiga detaljer, kom det ut en ganska stor (lång som ett lillfinger, smal som ett halvt lillfinger), ljus, nästan hudfärgad grej som var ganska fast. Alltså inget slem. Och så en blodklump i ena änden. Efter det forsade det blod. Jag förstår nog vad det var och det var ingen rolig syn, men så var det. Vad jag vill komma till är att gyn inte såg denna "klump" på VUL. Well, jag såg det inte heller men jag är ingen lekman på ultraljud. Därför känner jag mig helt plötsligt ganska osäker. Den där hårdhänta gynekologen fick jag inget förtroende alls för, så jag kan inte lita på hennes undersökning fullt ut känner jag. Och just idag ilar det igen i nedermagen. Det betyder förmodligen att jag läker men det får mig också att börja tänka.
Hmmm, jag kanske skulle ta och göra det där Hcg-testet igen trots allt... Har ett gravtest kvar hemma att testa med i och för sig. Man vet ju aldrig.

Suck! Nu började tankarna att snurra ordentligt! Spekulationer är aldrig bra.

Kram

9 kommentarer:

  1. Ja, hur kan man inte undra? Om du har ett test hemma så kan du ju ta det för att "avsluta" om inte annat, om du känner att det kan hjälpa i det avseendet. Allt kring graviditeter r ju som ett stort mysterium, vissa har ju tom mens fast de är gravida och andra blir som gravida utan embryon som växer...kan du tänka dig en variant så finns den.

    Hoppas det inte var så illa med golvvärmen...! Alltid är det något man ska krångla med. :o)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja, precis, varför undra?
    Sagt och gjort, jag testade... Skriver ett inlägg om det också!

    Tack för stöd! :o)

    kram

    SvaraRadera
  3. Hej rara du!
    Att klumpen kommer senare är vanligt. Jag fick missfall och hade små blödning i 3 veckor o först då kom en säck liknande ut. Ja, 3 veckor efter missfallet. och då fick jag en riktig blödning, som riklig mens en hel dag. sedan var det slut på blödningen till nästa mens. så detta är väldigt vanligt.
    Ta hand om dig o lycka till nästa gång.

    SvaraRadera
  4. och dessutom graviditets testen kan visa positiv ända till hormonerna går ner, och då kan man få ett falskt plus efter missfallet. tills hormonerna kommer i balans.

    SvaraRadera
  5. Tack!
    Precis så var det. Efter "klumpen" så slutade jag att blöda helt på bara fyra dagar (om jag minns rätt). Och visst var det så, Hcg:t är högt precis bara för att jag så nyligen varit gravid.
    Det ska bli intressant att höra vad värdet var vid första provet jämfört med det andra. Jag vill veta hur fort det sjunker. Alltid lär man sig något.

    Kram

    SvaraRadera
  6. precis. man lär sig ngt nytt varje dag. nu kommer Hcg värdet sjunka snabbt, när klumpen kom ut. Det värsta är att klumpen syns inte på undersökningen, och man undrar vart den gömmer sig :) men huvudsaken är att det kommer ut av sig själv.
    sköt om dig o nu kan du andas att det kom ut i alla fall.

    SvaraRadera
  7. Hej igen!
    Roligt att egna erfarenhet kan hjälpa andra ibland. vet hur d känns, där för kände att jag måste förklara hu mitt missfall var så lik ditt. det jag nämnde ovanför.
    Jag undrar om du kan hjälpa mig med lite tips, nu när vi har bestämt oss att gå över till en äggdonation. kan man be ngn hemma skriva receptet för medicinerna? eller är de undersökningarna är fria här hemma inför en äggdonatin utomlands?
    Tack för hjälpen.

    SvaraRadera
  8. Vad spännande att ni bestämt er för ÄD! Vilken klinik har ni tänkt att vända er till?

    Det är olagligt för gynekologer i Sverige att skriva ut recept för äggdonationer som görs utomlands så tyvärr är det inte många som gör det, men det finns!
    Undersökningar får de däremot göra som vanligt. Min gynekolog gör alla undersökningar åt mig och det känns så klart jättebra. Det jag betalar då är den vanliga patientavgiften.

    Du får gärna maila mig också om du vill ha fler detaljer eller mer specifik info (ibland kanske man inte vill skriva allt om sin behandling så offentligt som här t.ex.): wildamathilda@hotmail.se

    KRAM

    SvaraRadera