Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 26 december 2010

VUL-tankar

Fy, hur däckad kan man bli? Fingrarna vill inte skriva vad hjärnan tänker och tvärtom. Typ. Jag går runt i dvala. Eller "går runt" är lite fel att säga. Jag ligger i dvala. På soffan. Och sover och ser på tv. Och sover igen. Och igen. Och igen.
Det är bara 8 dagar kvar till VUL. Tiden går fortare när man sover bort hela dagar. Ett litet tips för de som är otåliga som jag. Sov bort tiden.

Åh, vad jag hoppas att allt ser ok ut på VUL:et. Jag vet att alla "rekommenderar" att man ska vänta med att bli gravid efter ett missfall. Men ingenstans har jag hittat varför man inte får bli det. Jag vet många som har blivit gravida just efter missfall och de har bara friska, goa ungar och mår toppen själva.
Det enda folk säger är att kroppen "behöver" det och att det är en mental bit som ska övervinnas. Jag säger att om allt ser bra ut och jag mår finemang så får jag bli gravid om jag vill. Det säger även Miscarriage Association i UK. Om man nu inte har någon sjukdom eller flera upprepade missfall t.ex. men det har ju inte jag. Ännu i alla fall.
Den mentala biten känns inte alltför övervägande. Visst är det tungt, speciellt när det händer men längst innerst inne så har jag varit förberedd på att det kan ske ändå. Och med IVF och ÄD så tar jag inget för givet längre. Allra minst att få ett barn. Så det känns som att jag kommit över det faktiskt.
Om min kropp också mår bra och min livmoder ser bra ut så ser jag ingen som helst anledning till att vänta. Jag är 41. Min livmoder saggar ihop för varje månad som går och väntar jag kan jag garantera att den "mentala biten" blir bra mycket jobbigare...

Nej, för tusan, nu längtar jag till nästa försök! Hoppas, hoppas, hoppas att allt går vägen! Jag vill, jag kan, jag törs!

Kram på er

5 kommentarer:

  1. Efter mitt första missfall tyckte läkaren att det vara bra(om vi orkade) att köra så fort som möjligt, konstigt att alla säger så olika.
    Hoppas ni har haft en bra jul.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Åh, vad kul att få höra! För överallt hör och läser jag att alla läkare säger att man ska vänta en cykel eller två eller tre månader. Men ingen säger varför. Men förmodligen har det med just orken och det mentala att göra. Tror jag i alla fall.
    Tack!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Fy för vinterkräksjukan :(( Hoppas du är piggare nu ;)
    Jag håller tummar att vul ser bra ut, så att det är köra på som gäller ;)
    Kramiz och krya på er.

    SvaraRadera
  4. Jag tror att man "ska" vänta för att psyket ska hinna med. Men vi som är inne i barnlöshetshelvetet läker inte av att vänta, tvärtom. Min läkare lät mig köra så fort jag läkt ihop. Jag behövde inte ens vänta på nästa mens, utan jag fick tabletter för att starta om kroppen. Och jag hade ju fått ett sent missfall som jag fick föda fram.

    SvaraRadera
  5. Tack, Flerbarnsliv! Hoppas att er jul har varit bra med flytt och allt. :o)

    Tack, Kattmamman! Preciiis så resonerar jag med. Skönt att höra att du faktiskt fick göra så och att läkaren inte hade problem med det heller. Jäkligt skönt. Tack igen!

    Kram

    SvaraRadera