Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

tisdag 21 december 2010

Kvinnofälla

Två stora intressen jag har förutom att läsa Dagens Industri och DN, är att surfa på husannonser (Fina M brukar säga att jag porrsurfar när jag gör det, men det är ju såååå kul!) och att surfa på platsannonser. Det sistnämnda har jag inte gjort på väldigt länge. Så alldeles nyss körde jag en räd på Internet och Guuuuud, vad med roliga jobb det finns! Jag vill byta på stört! I och för sig har jag ett jättekul jobb och jag har så bra relationer med de jag jobbar med att det vore dumt att äventyra något sånt. Men ändå... Jag hittade två toppenjobb bara 5 minuters bilväg hemifrån. Vilken lyx det vore. Att kunna cykla till jobbet. Det är inte helt vanligt i Stockholm om man inte bor i stan och också jobbar i stan. Men nu bor jag i förorten.
Så slår det mig att det kanske inte är så bra att byta jobb och bli gravid samtidigt. Även om jag inte gillar att erkänna det så innebär det trots allt vissa risker. Då menar jag inte bara att det kan vara jobbigt att vara på nytt jobb och misslyckas med ÄD (t.ex. missfall som sist...) utan ur ett samhällsperspektiv. Det är inte helt ovanligt att tjejer som får nytt jobb och sen blir gravida på en gång hamnar i en knivig sits. Jo, jag är emot att det ska vara så men jag konstaterar faktum och jag vill inte själv hamna i en sån sits. För efter åratal av kamp om att få en liten bebis så är det sista jag vill att få uppleva lyckan och så börja en annan kamp om rätten till ett arbete jag eventuellt skulle ha.
Så jag får, om än motvilligt, sälla mig till kvinnofällan-statistiken och missar chansen att höja min lön (som man nästintill alltid gör när man byter jobb).
Jag söker inte nytt jobb just nu. Jag fokuserar på att bli gravid istället.

KRAM

9 kommentarer:

  1. Hoho, det gör jag också... hemnet är som knark.
    Vad jobbar du med?? Fast det kanske jag inte ska fråga såhär i en anonym blogg...
    Du verkar ju ha ett apbra jobb, av de få små kommentarer som läckt om det... men kul att se sig om ändå... OM du ska byta jobb så är det ändå minst ett år tills du ska vara föräldraledig i så fall. Det är ganska länge... vet ej om det är det i din branch, i min är man som en fossil efter 1 år, haha...
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Hmmm, jag vet inte om jag törs avslöja vad jag jobbar med ännu... Tror att jag har nämnt det någon gång i något tidigare inlägg. Men jag kan väl i alla fall avslöja att jag är en slags konsult.
    Fossil efter ett år? Wow, vad är det för jobb? Nyfiken...

    Ibland är ju gräset grönare på andra sidan. Vill jag ju tro ibland... Ska nog fundera lite på hur jag vill göra. Får se om jag tar mod till mig och söker något.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Hahahha "porrsurfar", så säger min sambo om mig också när jag kollar på tyger eller pärlor (jag syr och gör egna smycken) Men nä, låter som en dum idé att byta jobb, fixa bebis först - jag hejar allt jag kan för er skull!!

    SvaraRadera
  4. Tyvärr är det precis som du säger! Min syster blev gravid samtidigt som hon fick nytt jobb. Det var en provanställning som hon inte fick förlängt. Arbetsbrist var förklaringen. Två månader senare springer hon på en pluggkompis som glatt berättar att han fått jobb. På samma företag som syrran hade varit anställd på, samma tjänst...

    Det är ju alltid tryggt att ha något att komma tillbaka till efter föräldraledigheten.

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Det är ju så otroligt tråkigt att höra såna historier som den om din syster.
    Jag kan förstå att företag hamnar i en lite knivig sits när någon nyanställd blir gravid. Anledningen till att man nyanställer är ju för att det behövs mer resurser.
    Jag har själv suckat lite högt på jobbet när någon blivit gravid. Men det är ju just inte värre än så. En suck för att det innebär att man måste tänka nytt och komma på alternativa lösningar. Graviditet är ju något tillfälligt och helt naturligt så det är verkligen helt galet att arbetsgivare gör sig av med folk som är gravida. En sån arbetsplats skulle jag å andra sidan inte heller vilja jobba på för de delar inte mina grundläggande värderingar.
    Men trist är det.

    KRAM

    SvaraRadera
  6. Underbart! Jag är också notorisk tidningsmissbruksläsare (puh vilken tid det tar med två morgontidningar) och porrsurfar på hemnets sommarhus. och visst är det kul med platsannonser, jag brukar skicka de intressanta vidare till kompisar som jag tycker ska byta jobb!! läser också nekrologer o dödsannonser, morbid läggning? nä men ofta så inspirerande att läsa om fascinerande livsöden.

    apropå jobb-byte i ÄD/ivf, gravidtider...jag SKA byta jobb om en dryg månad och får ibland kalla fötter och funderar på om det är så himla bra tajming...OM nu den här graviditeten håller i sig. vore lugnast o enklast att vara kvar på gamla jobbet där det mesta går på rutin. men cheferna på nya jobbet vet om ivfplanerna o har sagt att det är absolut inget problem om det blir barn å barnledighet snart. men ändå....anledningen till att jag byter är just att det kommer att leda till kompetenshöjning. nå, tackat ja har jag ju redan gjort.

    SvaraRadera
  7. Paltkoma, du är ju ett geni som tar upp det på en gång. Allvarligt talat, jag blir alltid imponerad av människor som kör med alla kort på bordet på en gång. Vad skönt det måste vara att ha ett OK och att allt är grönt innan du ens börjar. Asbra!

    SvaraRadera
  8. Fan, vad bra du är, Paltkoma!!!! Snyggt gjort!
    Nu blir jag döimpad och vill också byta jobb.

    Riktigt kul att läsa!

    Kram

    SvaraRadera
  9. Tack för uppmuntrande ord!!
    I höstas när jag satt där i jobbdiskussioner kände jag bara att jag var tvungen att berätta om barnplanerna och det var SÅ skönt när jag hade gjort det. möttes bara av förståelse och skönt också att inte känna att jag går runt med en dold agenda. nya cheferna, kvinnor, sa klokt "barn är en så naturlig del av livet så det är ju fullständigt självklart", "ett års barnledighet går så fort så det spelar ingen roll".
    det är så deppigt att läsa om tjejer som blir petade från jobb pga av barnledighet, som många vittnar om.

    SvaraRadera