Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 30 december 2010

Holism

Undrar om jag håller på att få mens? Igår var jag verkligen på hugget. Jag blir lätt det när det börjar dra ihop sig. Får se om jag har rätt om någon dag eller så.

Gårdagens diskussioner kring biologiskt och genetiskt och äggdonationer fick mig att bli lite rädd så här i efterhand. Hur ser människor på oss som tar emot ägg egentligen? Spetälska? Det var förvånansvärt många som tycker att det är fel att "mixtra med naturen". Tyvärr. Hur kommer dessa människor att se på barn som kommit till via IVF eller ÄD? Tänk om jag har någon i släkten som tycker så?
Jag vet en ingift (gudskelov) släkting som tycker att det är fel att en man tar en kvinnas efternamn. Hon anser att det är omanligt. Visst har jag skrattat åt hennes ord flera gånger men om hon har såna tankar så kan jag bara tänka mig vad hon tycker om att göra ÄD. Obehagliga tankar.
Tänk om jordens alla fina ÄD-barn ska behöva försvara sig. Ungefär som homosexuella har fått göra jämt. Försvara sin existens. Usch, jag mår dåligt bara av tanken.

Människors illvilja och dumhet kan verkligen få mig att tvivla på mänskligheten. Tänk om alla kunde vidga sina vyer, vara lite mer holistiska i sin inställning till livet och acceptera att de är en del av något vackert. Livet.

Kram

11 kommentarer:

  1. När jag var liten var mina föräldrar livrädda att berätta att de var gay, fastän de uppenbarligen var två kvinnor och ett barn. ;-) Idag är det ju inget konstigt alls, men då var de väldigt oroliga att jag skulle bli mobbad. Vad skulle alla andra föräldrar och BARNEN tänka liksom??
    Faktum är att alla visste och ingen tyckte att det var något konstigt. Ibland är det någon som hajar till när jag säger att jag har två mammor. Det har hänt ungefär 5 gånger under min livstid. I retrospekt önskar jag att jag hade förstått hur jobbigt de tyckte att det var. Så att jag kunde ha berättat att det inte var något problem. Men jag kan ju inte åka tillbaka i tiden. Men jag kan berätta för dig - oroa dig inte för att vara eller göra saker annorlunda! Om ni stöter på puckon så är det bara otur (eller hänger för mycket på FL), de flesta bryr sig helt enkelt inte eller tycker att om barnen har det bra så är allt bra. Och er unge kommer ju ha det skitbra! :o)

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas verkligen att alla som är emot "mixtrande" med naturen låter bli att ta antibiotika, tackar nej till all behandling mot cancer och så klart föder barn hemma själva utan tillgång till någon sjukvård alls.

    Så klart bor de i grottor och klär sig aldrig i något annat än ull som de rivit av fåren utan några verktyg alls och så vidare i all oändlighet.

    SvaraRadera
  3. Flisan: Tack för otroligt bra och tänkvärda ord. Ibland har man otur och stöter på knasbollar men så klart är ju faktiskt de flesta normalfuntade i huvudet. Ofta så är det ju så att man oroar sig helt i onödan och skapar sig egna bilder i huvudet (som ofta är missvisande), precis som dina föräldrar gjorde. Ibland ska man inte tänka så förbaskat mycket utan bara vara. Och ge tusan i FL, såklart!
    Tack för fina ord!

    Kattmamman: Preciiiiis! Det gör de absolut, hahahaaa! TACK!

    SvaraRadera
  4. Håller med "kattmamman" där ;)
    Det spelar väl ingen roll att man har en annan kvinnas ägg, det är ju din kropp som ger barnet livet ;)
    Min systerson är av donerat ägg, men det är min systerson. Livet har har han fått från sin mamma ;)
    Skit i vad andra tycker och tänker, det är vad ni känner och tycker som är viktigt ;)
    Kramizar i massor.
    Gott slut och gott nytt år på er ;)

    SvaraRadera
  5. w: Känner lite att jag kanske förminskar er oro, jag vill ju inte det heller. Det är ju faktiskt viktigt att gå igenom alla dessa tankar. Det är intressant att läsa om hur du tänker. Annars tycker jag att det är väldigt tyst om just vad "alla andra" skulle tycka och tänka, fastän jag gissar att ALLA som går igenom IVF/ÄD tänkt tanken åtminstone nån gång.

    Mitt exempel kanske har vissa likheter, men de flesta kommer ju aldrig kunna se att något skulle vara annorlunda och ni lär knappast tänka på det heller. Så det kanske inte riktigt är samma sak... men att fundera över vad alla andra tycker... ja, vem gör inte det? Annars skulle man ju helt leva i sin egen bubbla.
    Kramar!

    SvaraRadera
  6. Bra kommentarer! Tack!

    Ja, precis. Det blir inget liv utan "hela paketet" liksom. Ett ägg gör ingen omelett, hahhaaa! ;o) Eller barn.
    Det är ju just de där knasbollarna som florerar där ute som får oss andra smartingar att tänka till då och då. :o)
    I grund och botten så bryr jag mig inte om vad de tycker, jag är jag och jag och M lever vårt liv så bra vi kan och vill. Men självklart undrar vi hur andra kommer att reagera och då vill jag att alla ska bli glada åt att vi till slut lyckats och välkomna ett nytt liv. Och jag håller med, visst tänker nog alla ÄD:are så någon gång. Även om det inte påverkar våra beslut att genomgå behandlingen. För det gör det absolut inte. Jag skulle aldrig tveka på grund av vad andra må anse om ÄD. Det skulle vara att ge upp mig själv. Vad hemskt det vore! Då har jag ju inte bara förlorat det jag aldrig fått utan även mig själv! Hu!
    Flisan, du får gärna förminska en eventuell oro hos mig. :o) I grund och botten så är jag egentligen inte orolig. Det är bara så förbaskat trist att folk inte har förmågan att visa hur stora de egentligen är. Att de är människor med hjärna och hjärta.

    Det är skönt att filosofera lite kring det här med ÄD. Bolla tankarna lite för jag har lovat mig själv att aldrig dölja någon ÄD-tanke jag har här på bloggen. Allt ska ut. Jag är inte mer än människa och det är inget att skämmas för så jag hoppas att andra som läser kan känna igen sig lite i mina tankar. Sen kanske man inte tycker lika i alla frågor men att tankarna finns där, det hoppas jag.

    Kram

    SvaraRadera
  7. Skönt!! Att varenda tanke ska ut! :o) Du är en sån klok människa! Riktigt nyttigt att läsa din blogg, hihi. DU kanske skulle skriva den där ÄD-boken! Det behövs ju litteratur i ämnet och det är skönt att läsa tankar av någon med hjärta och hjärna som kan visa det!

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Tackar, tackar! :o) Nu blev jag glad!

    Den där boken borde vi verkligen ta tag i. Ska bara hitta lite tid... Någon gång så... :o)

    KRAM

    SvaraRadera
  9. Du skulle ju kunna tagga "säkra" inlägg med ÄD-boken och släppa som en dagbok, lite som Mia Skäringers bok, vad den nu heter. Pinsamt att jag inte minns, det var inte SÅÅ länge sen den kom ut...

    Kram! :o)

    SvaraRadera
  10. vad fint ni skriver alltihopa.Jag är inte så bra på att skriva ner allt jag tänker o känner.Va duktiga no är och du wilda är proffs..jag skullle önska dig och din man och de som kämpar där ute och alla andra som läser din underbara blogg gott nytt år...hoppas 2011 får vi vår önskan i uppfyllese....kunna få barn på ett o annat sätt.Gott nytt år
    kram känslig

    SvaraRadera
  11. Jag förstår inte varför människor väljer att slå mot kärlek. De kan ju t ex välja att slå mot elakhet och orättvisor. Antagligen har de människorna svårt att se vad som är viktigt. Och så det där med brist på empati som gäller för en del.

    Kram Tabasco

    SvaraRadera