Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 13 december 2010

Lucia

Genus. "Lucia ska få vara pojke om någon pojke vill det".
Ja, men låt ungarna vara lucior då om de vill. Det är väl inte hela världen.
Så länge de fattar att Lucia är ett helgon och hon var kvinna och vad hon faktiskt gjorde och hur hon led under sin livstid.
För mig står hon för starka kvinnor och kvinnors utsatthet i mångt och mycket.
Hon var en kvinna. En riktig, levande kvinna av kött och blod som led under mäns makt. För mig är hon en symbol för det, och för ljus och hopp i mörker.
Så vill man vara en riktig rå-feminist kanske man ska tänka en extra gång och låta Lucia få vara den starka, vackra kvinna hon faktiskt var. Eller så låter man ungarna få vara Lucior av rättviseskäl. Det är som sagt inte hela världen.
Eller så kan killarna kan få fortsätta vara tomten. Eller så kan vi börja skicka ut tomtemor med renar och presenter istället? Ja!! Vilken bra idé! Faktiskt!

Luciakramar

7 kommentarer:

  1. Theo vill vara Lucia av den enkla anledningen att utstyrseln är mycket vackrare för Lucia än för tex stjärngossen eller tomten...

    Kram och glad Lucia!

    SvaraRadera
  2. Då tycker jag att han ska vara det! Barn har ju ofta ganska enkla anledningar. Hihihi!
    Jag skrev det där mest med anledning av alla vuxna som ska dra in genusfrågan i Luciafrågan och älta sönder den så mycket att man missar vad det är vi firar.
    Tänk om alla var lite mer som barn ibland. Tog den enkla vägen liksom.

    Kram och glad Lucia till dig med!

    SvaraRadera
  3. Bra idé med att skicka ut tomtemor med renar och presenter... why not?

    Kram från Tabasco

    SvaraRadera
  4. Ja, det där med genus blir ofta söndertolkat av föräldrar som är så otroligt rädda för att göra/säga "fel". Mina barn får ha på sig det de vill, göra det de vill utan att någon lägger några som helst värderingar i det.

    Och tänk vad världen skulle vara härlig om fler var lite mer som barn!

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Precis, Cissa!

    Ja, Tabasco, visst var det inte en helt knasig idé ändå? En snäll tomtemor som kommer med paket. Vilken grej! Jag tror att det skulle kunna bli en hit, hahahaa!

    kram

    SvaraRadera
  6. Hej! Har just hittat hit. Börjar läsa mig fram inlägg för inlägg, det är verkligen jättespännande. Lider så med dig i missfallet, fick ett själv för en månad sedan efter vårat tredje IVF. Nu har vi börjat undersöka möjligheterna med ÄD, men det är ju en djungel.... Fortsätter att följa dig i din intressanta resa å hoppas verkligen att det kommer att lyckas.
    Massor med kramar!

    SvaraRadera
  7. Hej Lilla jag!!

    Vad kul att du har hittat hit!
    Mindre kul att höra att du också haft missfall nyligen. Usch, det är verkligen inte trevligt.

    Jo, ÄD är en djungel! Jag hjälper gärna till så gott jag kan om du har frågor. Det finns ju några kliniker att välja på... AVA och EGV är vanliga har jag märkt.
    Jag och M bestämde oss tidigt för att det skulle kännas bra i maggropen när vi var på besöket. Minsta tvekan eller oroskänsla så tänkte vi byta. Men allt kändes bra så vi är kvar på AVA. Att gå på magkänslan är nog det bästa tips jag kan ge dig. Det är ju så individuellt hur man vill göra.
    Sen spelar så klart annat mer tekniskt in. Pengar och avstånd t.ex.. Mycket att tänka på men ni kommer säkert att hitta någon klinik som ni gillar. Jag hoppas VERKLIGEN att ni når ert slutmål! Du får meddela hur det går. :o)

    Det kanske finns någon annan som också läser här som har fler tips på kliniker? Skriv dem gärna här i så fall!


    Många kramar

    SvaraRadera